Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

«Ποιοι είναι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τους φαντάρους και τι σημαίνουν!»

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΨΜ TOY ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ PLATEIARADIO.GR
Αγαπητοί ακροατές για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι κοντά σας απολαμβάνοντας τη φιλοξενία των συναγωνιστών του PLATEIARADIO.GR.
Σε αυτή μας την παρέμβαση θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα των φαντάρων και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Που ολοένα περισσότερο αποκαλύπτεται ότι ακολουθούν έναν επικίνδυνο εθνικιστικό και μιλιταριστικό δρόμο, καλλιεργώντας την αίσθηση ότι είναι ικανή να εμπλακεί σε ακραίους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Θυμίζουμε  στην επέτειο της Κρίσης των Ιμίων,  παραλίγο να έχουμε ένα καινούργιο Θερμό Επεισόδιο στην περιοχή, εξαιτίας των οριακών πολιτικών χειρισμών του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ.

Την αίσθηση «ότι πάνε γυρεύοντας»  προκαλούν οι Προγραμματικές Δηλώσεις των Υπουργών Άμυνας Καμμένου και Ήσυχου, οι παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ, αλλά και οι πρόσφατες   πολιτικές τους αποφάσεις.
Αν επομένως ολόκληρη η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος όλων των κομμάτων που διεκδίκησαν την εξουσία για τα προβλήματα των φαντάρων.  
Ήταν οι πρώτες εξαγγελίες του Υπουργείου Άμυνας που προκάλεσαν αντιφατικά συναισθήματα και έσπειραν την ανησυχία.
Τρία είναι κυρίως τα ζητήματα που έφερε στο προσκήνιο η νέα πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορά τους φαντάρους.
1.       Η επανασύσταση της ΜΟΜΑ.
«Μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη  η χώρα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου  αλλά και του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), το 1957  κλήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της.
Γι αυτό το σκοπό  συγκροτήθηκαν στις έδρες των σπουδαιότερων νομών επτά Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως. Οι έδρες των επτά ΜΟΜΑ ανά τον Ελλαδικό χώρο ήταν στις πόλεις  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κρήτης, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Ιωάννινα.
Οι ΜΟΜΑ ήταν κατασκευαστικές Μονάδες διοικητικά  και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή στο νομό της έδρας των ή σε γειτονικούς νομούς. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από αξιωματικούς και οπλίτες του  Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους, αλλά και με μικρό ποσοστό αξιωματικών από τα λοιπά  όπλα του Στρατού ή και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ναυτικό, Αεροπορία), καθώς επίσης και με πολιτικό μόνιμο ή με συμβάσεις τεχνικό προσωπικό (γραφείς, μηχανικοί, οδηγοί τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κ.λ.π).
2.    Το κυνήγι των βυσμάτων.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «1350 στρατιώτες που είχαν παρουσιαστεί με την προηγούμενη ΕΣΣΟ και είχαν μετατεθεί σε μονάδες της Αττικής και της Πελοποννήσου πήραν ήδη ή θα πάρουν τα επόμενα 24ωρα φύλλο πορείας για Έβρο ή για νησιά του Αιγαίου»!
3.       Κάρτα Προτεραιότητας Κρίσης κι Πολεμικής Προετοιμασίας" με μπροστάρη το Τουρκοφάγο Μιχάλη Χαραλαμπίδη!
 Τα φιλοκυβερνητικά μέσα αναφέρονται στην "Κάρτα Προτεραιότητας Κρίσης" για τις μεταθέσεις των συναδέλφων φαντάρων. Τονίζουν ότι τα «κοινωνικά κριτήρια - με κέντρο βάρους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης - επανέρχονται  δριμύτερα όσον αφορά τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις των στρατευμένων. Τα κριτήρια  θα προκύπτουν από το πόσο η οικογένεια του στρατευμένου έχει πληγεί από την κρίση  με αποτέλεσμα τα παιδιά οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την  ανεργία, από περικοπές εισοδήματος κλπ- να έχουν προτεραιότητα για μετάθεση στον τόπο επιθυμίας τους.  Τα δεδομένα αυτά  θα περιλαμβάνονται,  όπως άφησε να φανεί στην ομιλία του Π.Καμμένου, στην ''Κάρτα Προτεραιότητας Κρίσης''.
Φίλοι ακροατές, αξίζει να εξετάσουν τα σημαντικά αυτά μέτρα, αναλύοντας όχι μόνο τι σημαίνουν στην καθημερινότητα των φαντάρων, αλλά και σε πιο ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό εντάσσονται.
Η μεγάλη «εθνική» αστική προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάντα το ίδιο θύμα: την νεολαία. Τώρα και με αφορμή την πλημμύρα του Έβρου θυμήθηκαν να ανασυγκροτήσουν τη ΜΟΜΑ!
Μάλιστα, η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση παρουσιάστηκε ως χαστούκι στους εργολάβους-κατασκευαστές, οι οποίοι είχαν πιέσει τα μέγιστα για να πετύχουν τελικά το κλείσιμο της ΜΟΜΑ, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.
Σε αυτή την προπαγανδιστική τους προσπάθεια βοήθησε τα μέγιστα και το κόμμα του Μπόμπολα, το ΠΟΤΑΜΙ, καθώς σε ανακοίνωση τους άσκησαν δριμεία κριτική στην συγκεκριμένη απόφαση του ΥΠΕΘΑ.
Το κλείσιμο όμως της ΜΟΜΑ επιβάλλει μεταξύ άλλων η Ε.Ε., που προωθεί την ιδιωτικοποίηση όλων των κερδοφόρων τομέων κράτους-δήμων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πραγμάτωση των τεχνικών έργων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των εργολάβων. Πρόκειται για βασική αντιλαϊκή-αντεργατική ρύθμιση καθώς όλοι γνωρίζουν τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας που επικρατούν στο χώρο των κατασκευών.
Στην πραγματικότητα όμως  ο Στρατός δε θα παραγκωνίσει τους εργολάβους, αλλά θα αναλάβει την εκτέλεση διαφόρων έργων σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» καλύπτοντας το κενό του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων. Εκμεταλλευόμενος τη δωρεάν εργασία των φαντάρων: από τους αποφοίτους των πολυτεχνικών σχολών, τους χειριστές μηχανημάτων, τους φαντάρους με εξειδικευμένες οικοδομικές γνώσεις κλπ.
Αυτή είναι η "εθνική ανάπτυξη" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: όπως και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στέλνουν τους νέους στον στρατό για να τους δουλεύουνε τσάμπα, φορτώνοντας τους και το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης. Παράλληλα, θα δίνουν δις ευρώ για όπλα και το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς.
Ουσιαστικά ο Π.Καμμένος συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων, και ιδιαίτερα των Μεϊμαράκη-Βενιζέλου, οι οποίοι είχαν θεσμοθετήσει την ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασία, μετατρέποντας την περίοδο της υποχρεωτικής στράτευσης σε περίοδο άγριας εργασιακής μας εκμετάλλευση.
Μας ντύνουν λοιπόν υποχρεωτικά στα χακί για να μετατραπούμε σε κρέας στα κανόνια τους και για να εκμεταλλεύονται τη Μαύρη, Απλήρωτη Εργασία μας.
Να καθαρίζουμε τις παραλίες. Να μαζεύουμε σκουπίδια στους δήμους. Να ανοίγουμε δρόμους που πλημμύρισαν ή έκλεισαν από τα χιόνια. Να σβήνουμε φωτιές ή να αναλαμβάνουμε την πυρασφάλεια. Να κάνουμε τους υπηρέτες στις κατασκηνώσεις  των αξιωματικών και στις Λέσχες τους. Να καλύπτουμε θέσεις φαρμακοποιών-γιατρών στα νησιά της άγονης γραμμής.
Με αυτό τον τρόπο όμως οι φαντάροι καλύπτουν θέσεις εργασίας, συχνά μάλιστα εξειδικευμένης εργασίας.
Αντί λοιπόν να γίνονται προσλήψεις στο Δημόσιο, τρέχουν οι χαμάληδες στρατιώτες.
Έτσι όμως θα καταπολεμηθεί η ανεργία;
Ή αντίθετα με τη δική μας απλήρωτη εργασία εξοικονομούνται χρήματα για πολεμικές δαπάνες;
Από την άλλη μεριά αποκαλύπτεται τι σημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει το Χρέος και αναζητά τρόπους πληρωμής του, εντός της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, ικανοποιώντας τους τοκογλύφους!
Χρέος που δεν προκάλεσε ο εργαζόμενος λαός αλλά καλείται να το καλύψει με ιδρώτα και αίμα, κυριολεκτικά!
Φίλοι ακροατές, θα επιχειρήσουμε μια σύντομη αναδρομή για να σας δώσουμε μια ενδεικτική κατάσταση του πελατειακού κράτους στις Ένοπλες Δυνάμεις που είχαν οικοδομήσει και εκμεταλλεύονταν για ψηφοθηρικούς λόγους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Στην ανάρτηση μας με τίτλο «ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ», λίγες μέρες πριν τις εκλογές,  παρουσιάζαμε δημόσια σχετικές αποδείξεις.
Επεισόδιο 1ο: Ενώ ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας και το ΓΕΣ ουσιαστικά αρνούνται την συμμετοχή στις εκλογές στους συναδέλφους που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ και στους συναδέλφους που κατάγονται από την Κρήτη (δείτε τι έγινε στο ΚΕΕΔ Σπάρτης) στο Πεντάγωνο «γίνεται της κακομοίρας» καθώς οι βουλευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να βολέψουν τα εκατοντάδες βύσματα τους για να τους αρπάξουν τις ψήφους. Σχετικό δημοσίευμα κατάγγειλε:
"Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο τα γραφεία μεταθέσεων κληρωτών και στελεχών δουλεύουν υπερωρίες! Η “μετάθεση-βύσμα” είναι το τελευταίο, ανέξοδο “κοινωνικό αίτημα” που μπορούν να “πουλήσουν” οι υποψήφιοι βουλευτές . Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι σ΄ αυτή την προεκλογική περίοδο θα είχε μεγάλη… πέραση. Μόνο χθες μαθαίνουμε, έφθασαν στο ΓΕΣ 500 “αιτήματα” που αφορούσαν και μόνιμα στελέχη και στρατεύσιμους! Κάθε κυβερνητικός βουλευτής αλλά ακόμη και βουλευτές και πολιτευτές από άλλα κόμματα που έχουν βρει “άκρη” πολιορκούν το ΥΠΕΘΑ ! 
Το οποίο έχει υπουργό ο οποίος εκτίθεται στην Β΄ Αθηνών και όσο να ΄ναι θα έχει κι αυτός τις δικές του υποχρεώσεις.  Δύσκολο να αντισταθούν οι πολιτευτές και οι βουλευτές στον …πειρασμό της υπόσχεσης για “βυσματική μετάθεση”. Και είναι αδύνατον να μην έχει ο καθένας τους δεκάδες “κοινωνικά αιτήματα” . Ακόμη και πριν από την οικονομική κρίση οι ευνοϊκές μεταθέσεις ήταν από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των ψηφοφόρων. Πόσο μάλλον τώρα που το οικονομικό κόστος της θητείας ενός νέου γίνεται δυσβάσταχτο βάρος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό".
Επεισόδιο 2: Τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η πολιτική ηγεσία των Νίκου Δένδια και της Φώφης Γεννηματά, η στρατιωτική ηγεσία που οι ίδιοι διόρισαν και η οποία συμπράττει, ακολουθούν παλαιοκομματικές και εξίσου προκλητικές για τον εργαζόμενο λαό μας μεθόδους εξυπηρέτησης της κομματικής τους πελατείας.   Στέλνουν σε θέσεις στο εξωτερικό δεκάδες παρατρεχάμενους στρατιωτικούς στους οποίους προσφέρουν πλούσιες απολαβές, ανοίγουν νέες θέσεις εκτός συνόρων για να τους βολέψουν, οι οποίες είχαν κλείσει σχετικά πρόσφατα εξαιτίας της ανάγκης οικονομικών περικοπών στο ΥΠΕΘΑ. Οι άθλιες αυτές επιλογές που κινούνται με γνώμονα την υφαρπαγή της ψήφου, καταρρίπτουν κάθε προηγούμενη δέσμευση τους για καταπολέμηση του κομματισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα προσβάλουν βάναυσα τους φαντάρους στους οποίους έχουν φορτώσει το βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης και τα μόνιμα στελέχη, που αντιμετωπίζουν τεράστια προσωπικά και οικογενειακά αδιέξοδα εξαιτίας της   βάρβαρης πολιτικής των Σαμαρά-Βενιζέλου και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών. 
Δείτε τΙ καταγγέλλουν οι σχετικές αναρτήσεις:
«Τριάντα θέσεις εξωτερικού προκηρύχθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι περισσότερες από το ΓΕΑ! Το Onalert.gr έχει στην διαθέση του τα έκτακτα σήματα τα οποία άρχισαν να κυκλοφορούν στις 21 Δεκεμβρίου 2014 και με τα οποία επί της ουσίας ανοίγουν πολλές από τις θέσεις εξωτερικού που είχαν “κλείσει” από την εποχή της υπουργίας Μπεγλίτη το 2011, για λόγους οικονομίας! Τα σήματα είναι: Ρ.211357Ζ JAN 15 και ΝΗΣΟΣ “Κ”: Ρ.211409Ζ JAN 15. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σ΄ αυτά η προθεσμία υποψηφιοτήτων λήγει στις 31/01/2015. Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί αφορά σε υπαξιωματικό της ΠΑ ,περίπτωση στην οποία έχει αναφερθεί το Onalert.gr αποκαλύπτοντας ότι παράτυπα μετατίθεται ξανά στο εξωτερικό ,αφού δεν έχουν περάσει καν 18 μήνες από την προηγούμενη θητεία του σε θέση εξωτερικού»!
Επεισόδιο 3ο: όσοι έχουμε υπηρετήσει γνωρίζουμε από τον καθένα την έννοια του Στρατού με το απόρρητο και την εξαιρετική φροντίδα για τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Έγγραφο να χαθεί γίνεται πανικός και όλοι τρέχουν να το βρουν…  Ας ρίξουμε και πάλι μια ματιά σε σχετική ανάρτηση:
«Είναι πια παράδοση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας -και στα υπόλοιπα υπουργεία- λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες να παίρνουν “φωτιά” οι “καταστροφείς”. Τα ειδικά μηχανήματα στα οποία καταστρέφονται ολοκληρωτικά έγγραφα, ειδικά απόρρητα. Από το πρωί λοιπόν και με τις δημοσκοπήσεις να επιμένουν να δίνουν σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το “έργο” επαναλαμβάνεται.
Μην φανταστείτε ότι καταστρέφονται …απόρρητα.
Ότι έγγραφο μπορεί να αποδείξει το αυταπόδεικτο των “κοινωνικών αιτημάτων” που όλες μα όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ικανοποιήσουν ειδικά σε προεκλογικές περιόδους. Και ειδικά όταν βρίσκονται σε θέση άμυνας όπως τώρα. Όπως μας μετέφεραν πάντως οι -γερμανικής κατασκευής- καταστροφείς δουλεύουν στο φουλ από το πρωί».
Κάποιος καλόπιστος Θα υποστήριζε ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Έλα μου όμως που η επιστολή καταγγελίας συναδέλφου υποψήφιου ΥΕΑ αντικρούει αυτή την άποψη…
Η επιστολή καταγγελίας του συναδέλφου αναδεικνύει ότι κυριαρχεί το βύσμα στην επιλογή ΥΕΑ και φυσικά δεν υπάρχει καμιά έννοια αξιοκρατίας.
Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι επίσης η κατ΄ εξαίρεση μετάθεση δεν είναι ένα δικαίωμα για όσους το έχουν ανάγκη, αλλά είναι ένα διακύβευμα του πελατειακού κράτους και του μηχανισμού λούφας των κομμάτων εξουσίας που προσφέρουν τη δυνατότητα προνομιακής μετάθεσης για τα δικά τους κομματικά παιδιά αλλάζοντας τους χαρακτηρισμούς σωματικής ικανότητας (Ι).
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
«Καλησπέρα. Είμαι φαντάρος στον Έβρο και έχω αγανακτήσει με τη διεφθαρμένη πολιτική των μεταθέσεων.
Μπήκα τον Νοέμβρη (ΣΤ ΕΣΣΟ) στο Μεσολόγγι. Έκανα αίτηση για YEA αλλά δέχτηκαν μόνο 3 στους 12, άσχετα αν εγώ βγήκα πρώτος στα αθλήματα, είμαι ορφανός από πατέρα και σπουδάζω σε σχολή ΑΕΙ.
Οι 2 από τους 3 είχαν βάλει βύσμα!
Στη συνέχεια με στείλανε στον Έβρο (536 ΜΚ ΤΠ στη Καβησό Φερών).
Εδώ έκανα αίτηση για κατ εξαίρεση μετάθεση αλλά προχθές μου ανακοίνωσαν πως δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση μου. Παρ’ όλα αυτά 2 άτομα σήμερα αναχώρησαν για Αθήνα διότι έβαλαν βύσμα και άλλοι δυο στρατιώτες θα φύγουν την επόμενη βδομάδα (ενώ εγώ πληρώ τα κριτήριά για την μετάθεση και βρίσκομαι σε δυσμενή οικονομική θέση). Πως γίνεται να διεκδικήσω το δικαίωμα μου για μετάθεση;».
Αυτή την ερώτηση ουσιαστικά απευθύνει στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μεμονωμένη περίπτωση θα πείτε… Μην βιαστούμε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα.
Ας δούμε επομένως άλλη μια καταγγελία συναδέλφων φαντάρων από τον Έβρο:
«Υπηρετούμε τη θητεία μας σε στρατόπεδα του βόρειου Έβρου.
Στα στρατόπεδα αυτά είναι γνωστές οι πολλές φορές άσχημες συνθήκες (πολλές υπηρεσίες - φυλάκια, απουσία θέρμανσης και υποδομών, ελλιπείς ιατρικές υπηρεσίες) που επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη θέση μας.
Αυτά επίσης έρχονται να προστεθούν στο μεγάλο πρόβλημα των μετακινήσεων με τις κομμένες καταστάσεις επιβίβασης - δωρεάν εισιτήρια που είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς μένουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και υποχρεώνονται να πληρώνουν οι οικογένειες μας αφού ο Στρατός μας ανταμείβει με 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, πολλοί από μας στεκόμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο και με συλλογικό τρόπο διεκδικούμε τα αυτονόητα.
Όμως αρκετοί στρατιώτες δυστυχώς διαλέγουν το δρόμο του βύσματος για μια μετάθεση.
Αυτό το σκηνικό είδαμε να εξελίσσεται και προεκλογικά όπου φαντάροι από μονάδες της 16ης Μ/Κ ΜΠ κ της 3ης Μ/Κ ΤΟ δήλωναν ότι μετά τις 25/01 θα φύγουν με μετάθεση.
Δεν μας κάνουν εντύπωση τα βύσματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι παρόλη την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή της ηγεσίας στο υπουργείο εθνικής άμυνας η βυσματοκρατία καλά κρατεί! 
Στις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν μετά τις εκλογές αρκετοί φαντάροι έφυγαν μειώνοντας τη δύναμη των στρατοπέδων.
Τελικά ο γιος του αναπληρωτή υπουργού που υπηρετεί στην παραμεθόριο και συγκεκριμένα στη Μεγίστη είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα της συνέχειας των βυσμάτων!
 Η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να σταματήσει άμεσα την επικοινωνιακή πολιτική, να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα και να κόψει τα βύσματα και τις πελατειακές σχέσεις.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε.
Ακόμη όμως και αν ίσχυαν θα σήμαιναν ισότητα στη μιζέρια και το χώσιμο.
Επιτέλους, το Υπουργείου Άμυνας που νοιάζεται τόσο πολύ για αγορές όπλων και το ΝΑΤΟ, απαιτείται να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών και την επαναφορά των καταστάσεων επιβίβασης.
Όταν η ΝΔ τις έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν, τώρα γιατί δεν τις επαναφέρει;   
Συνάδελφοι μην πέφτετε στη λογική του βύσματος - μην ψαρώνετε - διεκδικείστε!!
Οι συνάδελφοι στρατιώτες γνωρίζουν ότι το μόνο που μπορούν να εμπιστεύονται είναι τον συλλογικό μας αγώνα για τα κοινά μας συμφέροντα και ελπίδες.
Με πρώτη ματιά, οι σχεδιασμοί της νέας πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν μια -μερική έστω- δικαίωση των μακροχρόνιων προσπαθειών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Που χρόνια τώρα και ακριβώς επειδή απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και της λαϊκής οικογένειας, βρίσκεται στο στόχαστρο της εξουσίας, των διωκτικών μηχανισμών και της αστικής δικαιοσύνης, δέχεται πληθώρα προσβολών και χυδαίων επιθέσεων από κομματικά εγκάθετους και τα γνωστά κέντρα. 
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα γράφει το onalert.gr «την ώρα που ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος τον “κήρυσσε” από το βήμα της Βουλής , ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε μιλήσει με τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά και του είχε δώσει πράσινο φως για να προχωρήσει σε μαζικές μεταθέσεις από μονάδες της Αττικής αλλά και της Πελοποννήσου.
Τα ποσοστά επάνδρωσης σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι εξαιρετικά υψηλά την ίδια ώρα που οι ακριτικές μονάδες ψάχνουν στρατιώτη με το …φανάρι!
Ο Καμμένος είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει εκτός από τα χαρτιά και στην πραγματικότητα όταν επισκέφθηκε τον Έβρο. Οι μαζικές μεταθέσεις που είχε ανακοινώσει από το ποτάμι ο Καμμένος φαίνεται ότι θα υλοποιηθούν και στο ΓΕΣ έχουν αρχίσει ήδη να φτιάχνουν τα φύλλα πορείας. Αυτή είναι η μάχη. Ο πόλεμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Και για να είναι νικηφόρος θα πρέπει να υπάρξει επιμονή και θέληση. Να σημειώσουμε πάντως ότι ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας διέλυσαν τα γραφεία - “ρουσφετομαγειρία” που παραδοσιακά λειτουργούσαν. Μένει να κάνει το ίδιο και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποδεσμεύοντας το προσωπικό που είχε αυτή την “αποστολή”. Αυτά γράφει ο φιλοκυβερνητικός τύπος και τα κοινωνικά μέσα!
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αυτά που καταγγείλαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν αληθινά.
Από τότε που ο Π.Καμμένος ήταν υπουργός της ΝΔ, μαζί με το Μιχαλολιάκο και το Μεϊμαράκη στο Πεντάγωνο, όπου υπήρχε ειδικό γραφείο Οννεδίτη με λάπτοπ για να φτιάχνει τις μεταθέσεις των μελών των ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ.
Αλλά τότε ο σημερινός ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δεν άκουσε και δεν γνώριζε τίποτε….
Και ας είχαν απογειωθεί οι αυτοκτονίες φαντάρων…
Την εποχή που παραμεθόριος χαρακτηρίστηκε ο Σκαραμαγκάς για το Πολεμικό Ναυτικό και η Ελευσίνα-Βοιωτία, για να δικαιολογηθούν τα off-άγραφες άδειες των βυσμάτων ναυτών και σμηνιτών.
Ή όταν αργότερα, το βόλεμα έγινε πιο επιστημονικό, με το χαρακτηρισμό της σωματικής ικανότητας σε Ι3-Ι4, ώστε να δικαιολογείται η χαριστική κατ΄ εξαίρεση μετάθεση.
Φυσικά κανείς ποτέ δεν λογοδότησε, δεν τιμωρήθηκε. Ούτε και τώρα κανείς αστός πολιτικός ή στρατιωτικός δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις… 
Αξίζουν όμως δέκα παρατηρήσεις:
Πρώτον, κανείς δε χρειάζεται να αμφισβητήσει την ειλικρίνεια των προθέσεων του αναπληρωτή ΥΕΘΑ Ήσυχου, που όμως ο ίδιος μέσα στη Βουλή, παραδέχεται τη δυσκολία εφαρμογής, λέγοντας: 
«Θα ρωτήσετε ποιες είναι οι πιθανότητες και τα στατιστικά ποσοστά που θα δίνατε να πετύχει αυτό; Ενδεχόμενα, λίγα, αλλά η πολιτική μας βούληση είναι 100% να προχωρήσουμε σε αυτόν τον αταλάντευτο δρόμο» είπε ο κ. Ήσυχος.
Θα τον καλούσαμε επομένως να διερευνήσει τα όσα καταγγέλλουν οι συνάδελφοι φαντάροι για το κύμα βυσματικών μεταθέσεων  από μονάδες της 16ης Μ/Κ ΜΠ κ της 3ης Μ/Κ ΤΠ».
Δεύτερον, οι παραπάνω δηλώσεις δε μπορούν να συνυπάρξουν με την αναγνώριση της υφιστάμενης στρατιωτικής ηγεσίας των ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, ΑΓΕΝ Αποστολάκη, ΑΓΕΑ Τουρνά, ΑΓΕΣ Μανωλά.
Έχουμε κάθε λόγο εμείς να τους κρίνουμε. Γιατί υπηρέτησαν και υποτάχθηκαν σε αυτό το άθλιο πελατειακό σύστημα.
Είναι δυνατόν να λαμβάνουν φύλλο πορείας τα 1350 βύσματα για τον Έβρο, αλλά να μην παίρνουν την άγουσα για την αποστρατεία οι σημαντικότεροι κρίκοι αυτού του βρώμικου κυκλώματος συναλλαγής-εξαγοράς-ψηφοθηρίας;
Τρίτον, όλο αυτό το βρώμικο πολιτικό σύστημα είχε πολιτική ηγεσία.
Εκεί και η βασικότερη ευθύνη.
Είναι επομένως δυνατόν να υπάρχουν σενάρια που θέλουν το Δ.Αβραμόπουλο ως πρόταση για το Προεδρικό Αξίωμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; 
Τέταρτο και σημαντικότερο. Το κυνήγι βυσμάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ουσιαστικά παίζει προπαγανδιστικό ρόλο και επιχειρεί να καμουφλάρει τους κυβερνητικούς αντιδραστικούς σχεδιασμούς για την στρατιωτική θητεία. 
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, στην συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στο πάντα φιλόξενο στην εκάστοτε κυβέρνηση «ΒΗΜΑ» αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την στρατιωτική θητεία και τον αστικό στρατό που οραματίζονται.
Ποια είναι όμως τα σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα για την στρατιωτική θητεία;
Καταρχήν ξεχάστε ότι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του. Την προκήρυξη που μοίραζε στα στρατόπεδα όπου έγραφαν για «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑΣ-ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΛΠ. ΚΛΠ. ΚΛΠ.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και εφαρμόζει το δόγμα Βούλτεψη: Άλλα λέμε πριν και άλλα μετά τις εκλογές!
Για να δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί:
ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Αυτή είναι η απάντηση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στην απαίτηση της νεολαίας για μείωση του χρόνου υποχρεωτικής στράτευσης και αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων που αυτός ο θεσμός προκαλεί στην νεολαία. Ακολουθώντας επομένως ο νέος ΥΕΘΑ την πολιτική των προκατόχων του Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Μπεγλίτη-Παναγιωτόπουλου-Αβραμόπουλου έρχεται να επιβάλλει σειρά αντιδραστικών ρυθμίσεων.
Η υποχρεωτική 7μηνη θητεία στα σύνορα: ο φαντάρος θα λαμβάνει απολυτήριο από τα σύνορα (ένας ή περισσότεροι μήνες στα Κέντρα εκπαίδευσης ανάλογα την ειδικότητα, επτά στα σύνορα και το υπόλοιπο άδεια απολύσεως).
Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις άθλιες συνθήκες που βιώνεις στις ακριτικές μονάδες (νησιά, Έβρος, ΕΛΔΥΚ) θα πρέπει να καταβάλεις ακόμη περισσότερα χρήματα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαμαρτύρονταν όταν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταργούσαν τις καταστάσεις επιβίβασης, αλλά τώρα το διαιωνίζει!
Αυτά είναι όμως τα στρατόπεδα που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θέλει να γεμίσει με φαντάρους για να έχουν Πολεμική Επάνδρωση!
Επιστολή Καταγγελίας φαντάρων 10/2/2015
Σήμερα είναι η πέμπτη (5η) μέρα που εδώ οι φαντάροι στο Διδυμότειχο μένουν χωρίς νερό λόγω του προβλήματος με την μόλυνση του δικτύου με αρσενικό, ένα στοιχείο που είναι καρκινογόνο. 
Οι συνθήκες είναι επιεικώς ελεεινές, και λέμε πραγματικά επιεικώς, όντας άτομα από αστικές οικογένειες μετρίου οικονομικού αναστήματος.
Δεν υπάρχει νερό για να φάμε και για την προσωπική μας υγιεινή, καθώς και για τις καθαριότητες που πρέπει να γίνουν, η αντιμετώπιση των ανώτερων προς τους στρατιώτες είναι λες και είμαστε τα τελευταία ζώα που απλά περιμένουν να πεθάνουν. 
Το θέμα με το νερό συμβαίνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα, δηλαδή υπήρξαν πολλές φορές που έμεναν οι στρατιώτες χωρίς νερό για 3 και 4 μέρες, όπως επίσης είχαμε θέμα και με την θέρμανση.
Επί του θέματος για αυτές τις μέρες είμαστε αναγκασμένοι να παραγγέλνουμε συνέχεια απ' έξω μιας και δεν έχουμε νερό να φτιάξουμε φαγητό. 
Παράλληλα, έχει παραμεληθεί στο έπακρο η προσωπική υγιεινή με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων. 
Εν κατακλείδι και συνοψίζοντας, η ύπαρξη νερού είναι προνόμιο από ότι φαίνεται μόνο για τα άτομα των μεγαλουπόλεων.  
Η δυσοσμία από της τουαλέτες και τα σκουπίδια είναι ανατριχιαστική κι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Από τότε που βρισκόμαστε εδώ αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε την σίτιση μας από έξω!
Πότε επιτέλους θα ασχοληθούν με τα προβλήματα που η στρατιωτική θητεία προκαλεί στην νεολαία; Με τα ακραία προβλήματα των μονάδων της παραμεθορίου με τις λειψές μερίδες φαγητού, την έλλειψη θέρμανσης, τις αρχαίες εγκαταστάσεις, το πρόβλημα της ύδρευσης, της μετακίνησης μας στις εξόδους κλπ.   
ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ.
Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν την συνέχεια της πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από την νέα κυβέρνηση δεν κατονομάζουν το θεσμό των ΟΒΑ αλλά περιγράφουν το περιεχόμενο του:  «δυνατότητα παράτασης της θητείας όσων θελήσουν να ακολουθήσουν επαγγελματική θητεία»!
Έτσι λοιπόν, την ίδια στιγμή που φαινομενικά στις προγραμματικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας υπόσχεται συλλογικές συμβάσεις και άρση του διαχωρισμού των εργαζομένων ανάλογα την ηλικία, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επαναφέρει την πρόταση για την νέα γενιά ΕΠ.ΟΠ., τους Μισθοφόρους Οπλίτες Βραχείας Επανακατάταξης.
Που θα αμείβονται πολύ λιγότερο από τους Επαγγελματίες Οπλίτες, θα υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας και εξωτερικό, με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου (εξάμηνη σύμβαση που δε μπορεί η ανανέωση της να υπερβεί τα 6 εξάμηνα), χωρίς το δικαίωμα μονιμοποίησης που κατοχύρωναν οι ΕΟ.ΟΠ.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Έκτο, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος όχι μόνο επιχειρεί να κερδίσει πολιτικά το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εντάσσοντας το με ευνοϊκούς όρους στους νέους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, εφαρμόζοντας την αντιδραστική και κοινωνικά επικίνδυνη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι το Μόνο το προσωπικό του βαθέως κράτους (δικαστές, στρατιωτικοί-αστυνομικοί-πράκτορες ΕΥΠ) θα μείνει αλώβητο από την πολιτική μισθολογικών περικοπών των Μνημονίων, επιστρέφοντας τους τα αναδρομικά, παρέχοντας αυξήσεις και επιδόματα παραμεθορίου, αλλά ταυτόχρονα απογειώνει την εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων. 
Με πρόσχημα την ένταξη του Στρατού στην Πολιτική Προστασίαθεσμοθετεί και εκτινάσσει τη Μαύρη Εργασία των στρατευμένων: από τη ΜΟΜΑ έως την πυρασφάλεια-πυρόσβεση, τον καθαρισμό των ακτών έως τους έφεδρους γιατρούς και φαρμακοποιούς στα νησιά της άγονης γραμμής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι θέτουν ζήτημα χαμηλής επάνδρωσης των μονάδων της παραμεθορίου, αλλά χρησιμοποιούν κάθε χρόνο και για ένα ολόκληρο εξάμηνο σχεδόν μια ΕΣΣΟ για να προσφέρουν οι φαντάροι υπηρετικές υπηρεσίες στους στρατιωτικούς, ώστε οι τελευταίοι να απολαμβάνουν φθηνές διακοπές.   
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό ρεπορτάζ «ο κ. Καμμένος είπε ότι έχει  δώσει εντολή όπως οι μεταθέσεις των νεοσυλλέκτων έχουν προσανατολισμό και προτεραιότητα στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε οι μονάδες εκεί να έχουν πληρότητα τουλάχιστον 90%».
Το πρόσχημα της χαμηλής επάνδρωσης των μονάδων καταρρέει και δίνει τη θέση του στην αναγκαιότητα οι μονάδες της Παραμεθορίου να έχουν Πολεμική Επάνδρωση! Τέτοιου είδους επάνδρωση είχαν μόνο οι μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων και η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, για ιδιαίτερους λόγους καθώς εμπλέκεται στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Από πού και ως που προκύπτει η αναγκαιότητα οι μονάδες του Έβρου και των νησιών να αποκτήσουν πολεμική ετοιμότητα και επάνδρωση; Για να ικανοποιηθούν οι εθνικιστικές-μιλιταριστικές αντιλήψεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και τα τυχοδιωκτικά πολεμοκάπηλα σχέδια τους που θέλουν την νεολαία κρέας στα κανόνια τους; 
Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων, ο Πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ και σημερινός ΥΕΘΑ Π.Καμμένος απάντησε στο κεντρικό ερώτημα που τίθεται:
«Από την αρχή ξεκαθαρίζουμε ποιο είναι το πρώτο θέμα. Το πρώτο θέμα είναι η εθνική ασφάλεια, η κατάσταση στη Θράκη, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Επιμένουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, γιατί εκεί έχουμε τα ενεργειακά μας συμφέροντα, εκεί έχουμε την προτεραιότητα της οριοθέτησης ΑΟΖ, αλλά και από εκεί μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού και να έχουμε την πλήρη θεώρηση του κυπριακού προβλήματος». 
Μάλιστα, για να δηλώσει με σαφήνεια τον ακραίο πολιτικό προσανατολισμό του αναφέρθηκε σε έναν επίσης γνωστό για τις πολεμοκάπηλες, μισαλλόδοξες και επικίνδυνες θέσεις του, τον συνεργάτη του Παπαθεμελή, Μιχάλη Χαραλαμπίδη και στο «εθνικό» του τόξο «Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος»!
Τέλος, ο Π.Καμμένος τόνισε την κοινότητα απόψεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας «με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κώστα Ήσυχο, τον Υφυπουργό κ. Νίκο Τόσκα έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που επωμιζόμαστε».
Η πάλαι ποτέ αριστερή και φιλειρηνική προσέγγιση των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, η προσέγγιση και ο σεβασμός της μειονότητας της Θράκης είναι παρελθόν. 
Τώρα η κυβερνητική πολιτική κινείται στους άξονες της σκέψης του τουρκοφάγου Μιχάλη Χαραλαμπίδη! 
Αντιμετωπίζοντας τη Θράκη ως τόπο που ελλοχεύει «ο εχθρός». Με το ακροδεξιό και εθνικιστικό δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου. Των «δύο Ελληνικών κρατών», που υποστηρίζει ακόμη και η ναζιστική Χρυσή Αυγή…  
Ουσιαστικά, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται σε μεγάλο βαθμό να συνεχίσει την επιθετική και επικίνδυνη πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχουν ανοίξει το δρόμο με τη διαμόρφωση του συμμαχικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, να θέσει με πιο επιθετικό τρόπο ζήτημα ΑΟΖ και εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με Κύπρο, αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτός όμως ο στρατηγικός σχεδιασμός για να επιτευχθεί χρειάζεται την αφομοίωση του κόσμου της εργασίας σε ένα καινούργιο αστικό-«εθνικό» όραμα, διεθνείς συμμαχίες, Ένοπλες Δυνάμεις οργανωμένες-εκπαιδευμένες-εξοπλισμένες για δράση, ως πολεμική-κατασταλτική δύναμη, εντός κι εκτός συνόρων.
Χρειάζεται όπλα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝΕ ΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αντισταθούν σε όλα αυτά και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Στο σύγχρονο εθνικισμό και μιλιταρισμό που αντιμετωπίζει την νεολαία  ως κρέας στα κανόνια τους για την ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. 
Εμείς, καλούμε όλους τους φαντάρους να συσπειρωθούν στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, να αμφισβητήσουμε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές που βαθαίνουν την εκμετάλλευση και καταπίεση της νεολαίας, δίνοντας καθημερινά την συνδικαλιστική μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.     
ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ «ΕΘΝΙΚΩΝ» - ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!
Κατά τη γνώμη μας, αυτό που πρέπει να πούμε ως εργατική τάξη και νεολαία, σ’ όλους τους διαχειριστές της εξουσίας, είναι:
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ
ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Απο το κακό στο χειρότερο. Θα πάρουν όλοι χαμπάρι και δε θα παρουσιάζετε κανείς μετα πο χρόνια, εκει να δω τι θα κανουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή