Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σαν σενάριο ταινίας: Κατάσκοπος του FBI παντρεύτηκε ράπερ-τζιχαντιστή

Σαν σενάριο ταινίας: Κατάσκοπος του FBI παντρεύτηκε ράπερ-τζιχαντιστήΣενάριο χολιγουντιανής ταινίας θυμίζει η ζωή του 39χρονου Denis Cuspert που ασπάστηκε το ριζοσπαστικό Ισλάμ και ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει με τουςτζιχαντιστές.
Τον Γερμανό ράπερ που τώρα αυτοαποκαλείται Abu Talha al-Amani κατασκόπευε πράκτορας του FBI που πίστευε πως ήταν η γυναίκα του. 
Η κατάσκοπος κατάφερε να εκμαιεύσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον 39χρονο και τους τζιχαντιστές συντρόφους του προτού διαφύγει στην Τουρκία όπου και συνελήφθη και παραδόθηκε στις αμερικανικές αρχές.
Η είδηση, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Bild, επιβεβαιώθηκε από τις γερμανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. 
Όταν ο κλοιός άρχισε να στενεύει ασφυκτικά, ανώτεροι αξιωματικοί του FBI συμβούλευσαν τη γυναίκα να διακόψει την αποστολή και πιστεύεται ότι πλέον βρίσκεται στην Αμερική.

Ο 39χρονος μετέβη στη Συρία το 2013, ενώ δεν είναι σαφές πότε παντρεύτηκε την κατάσκοπο που ενημέρωνε τις αμερικανικές υπηρεσίες σχετικά με τις δραστηριότητες των τζιχαντιστών. 


Πριν από μία εβδομάδα, οι αμερικανικές αρχές έβαλαν τον Denis Cuspert στη λίστα των παγκόσμιων τρομοκρατών, παγώνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία και απαγορεύοντας οποιαδήποτε συναλλαγή του στη χώρα μελλοντικά. 

Τον Νοέμβριο του 2014 συγκρίθηκε με τον υπουργό προπαγάνδας των Ναζί Joseph Goebbels για την ικανότητά του να προσελκύει απογοητευμένους νέους στην Ευρώπη, παρέχοντάς τους εναλλακτική ιδεολογία. 

Ήταν αρκετά χρόνια στη γερμανική hip hop σκηνή με το όνομα Deso Dogg προτού ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ. 

Πέρυσι εμφανίστηκε σε βίντεο αποκεφαλισμού των τζιχαντιστών να κρατά το κομμένο κεφάλι ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι πολέμησε την τρομοκρατική ομάδα και πήρε την ποινή του θανάτου. 

Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου