Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Arabiya TV: Το Αραβικό «ΝΑΤΟ» με 150.000 στρατιώτες θα εισβάλει στην Υεμένη-Αεροπορικοί βομβαρδισμοί


Η Σαουδική Αραβία έχει σε πολεμική ετοιμότητα 100 πολεμικά αεροσκάφη όλων τύπων, δεκάδες επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροχήματα και 150.000 στρατιώτες, για να εισβάλει στην Υεμένη, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya σήμερα Πέμπτη, και αναμεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων trust.org.
Πολεμικά αεροσκάφη από την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Ιορδανία, το Σουδάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Μπαχρέιν είναι επίσης σε πολεμική ετοιμότητα για λάβουν μέρος στην επιχείρηση, ανακοίνωσε το κανάλι. Έγινε γνωστό ότι η Αίγυπτο, το Πακιστάν, την Ιορδανία και το Σουδάν είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε μια χερσαία επίθεση, ανακοίνωσε ο ίδιος ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.
Μάλιστα οι σαουδαραβική πολεμική αεροπορία χτύπησε θέσεις κλειδιά των σιιτών ανταρτών στην Υεμένη σήμερα με την ιδιότητα της περιφερειακής συμμαχίας, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Οι επιδρομές επικεντρώθηκαν στην αεροπορική βάση Al-Daylami και το παρακείμενο διεθνές αεροδρόμιο βόρεια της Σαναά, καθώς και στο προεδρικό συγκρότημα που κατελήφθη από τους αντάρτες, τον Ιανουάριο, δήλωσαν οι πηγές.

Άλλες στρατιωτικές βάσεις που είχαν καταληφθεί από τους αντάρτες και τους συμμάχους τους, έγιναν επίσης στόχος της σαουδαραβικής πολεμικής αεροπορίας, δήλωσαν οι πηγές.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας στο pentapostagma.gr, αναφέραμε παρά το γεγονός ότι η Υεμένη δεν είναι μέλος του αποκαλούμενου και «Αραβικού ΝΑΤΟ» αποτελεί ασφαλώς χώρα με μεγάλη στρατηγική σημασία για την συνολική περιφερειακή ασφάλεια της Αραβικής Χερσονήσου.

Μια άμεση και απευθείας στρατιωτική επέμβαση του συνασπισμού GCC θα μπορούσε να είναι επιτυχής , επιφέροντας ειρήνη και ασφάλεια στο κράτος αυτό.

Μια ταχύτατη και αποφασιστική στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς τον Σάλεχ, και τους Χούτις, αλλά και στο Ιράν, ότι η Υεμένη είναι μια χώρα στρατηγικού ενδιαφέροντος για τον αραβικό συνασπισμό του Κόλπου, και δεν πρόκειται να αφεθεί να πέσει στα χέρια «κανενός» ή να αποσταθεροποιηθεί επικίνδυνα.

Μια ταχεία στρατιωτική επέμβαση για να είναι επιτυχής, ωστόσο, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σαφές πολιτικό μήνυμα διασφάλισης του λαού της Υεμένης, ότι η παρέμβαση αυτή έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει παρά να καταστείλει τις δημόσιες εξεγέρσεις.

Πρόκειται για την πρώτη στρατιωτική επιχείρηση /εμφάνιση του αποκαλούμενου και Αραβικού «ΝΑΤΟ», πράγμα που σημαίνει πολλά για την Μέση Ανατολή. Επίσης θα είναι πρώτη φορά κατά την οποία οι ΗΠΑ, δεν θα συμμετάσχουν καθοιονδήποτε τρόπο στην όλη επιχείρηση, και θα εμπλακούν μόνο οι αραβικές χώρες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου