Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Εισαγγελέας για τον θάνατο του στρατιώτη από πνευμονία

Image
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Η αρθρογραφία μας για τον θάνατο του 22χρονου στρατιώτη Νικήτα Λιθάρη από πνευμονία,δικαιώθηκε! Με εντολή του Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών Αργύρη Οικονόμου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου  να διερευνηθούν τα καταγγελόμενα  και την διενέργεια ανάκρισης επιτόπου.
Ήδη βρίσκεται στο ΚΕΝ  Σπάρτης ο αντιεισαγγελέας και διενεργεί το έργο του με καταθέσεις και στρατευμένων!
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι μέχρι τώρα την όλη έρευνα διενεργούσε, ως Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αξιωματικός της ίδιας μονάδας όπως αποκάλυψε με άρθρο του στο ONALERT.GR, ο Λουκάς Δημάκας, που είχε θέσει ήδη και ζήτημα να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Θέση που προκάλεσε την αντιδραση του  βουλευτη κ. Στ. Γκίκα ο οποίος έφερε το θέμα στην Βουλή.

 Ο άτυχος στρατιώτης, σύμφωνα με καταγγελίες, κυρίως του Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος,  ειχε κοπεί για ιατρικούς λόγους (ήταν παχύσαρκος) από μάγειρας  και από το Γύθειο μετατέθηκε στο ΚΕΝ Σπάρτης προκειμένου να μετατεθεί στα σύνορα. Το Δίκτυο ανέφερε ότι κακώς δεν είχε κριθεί Ι-5 και ότι επί 10 ήμερες παραπονιόταν ότι πονούσε, ότι αγκομαχούσε και ότι έβηχε, ότι δεν του δόθηκε παραπεμπτικό για νοσοκομείο , ότι δεν νοσηλεύτηκε ούτε στο ιατρείο... διότι δεν είχε κρεβάτι... Και όταν μετά από μέρες έφθασε ο κόμπος στο χτένι, τον πήγαν με λεωφορείο στην Εντατική στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνας όπου και κατέληξε μετά από 3-4 ημέρες...

Όλα αυτά - και με επιπρόσθετα στοιχεία- καταγγέλθηκαν από το Onalert και αναδείχθηκαν με το άρθρο. 

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ''ενώ αρχικά η Στρατιωτική Δικαιοσύνη σφύριζε κλέφτικα... και  η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «παρατηρούσε» τη διεξαγωγή της επιχείρησης συγκάλυψης από μια ακόμη προσχηματική ΕΔΕ που διεξάγονταν από αξιωματικό της ...ίδιας της Μονάδας!

Σήμερα, οι συνάδελφοι του άτυχου Νικήτα που υπηρετούν στο Γύθειο ειδοποιήθηκαν ότι την Παρασκευή θα δώσουν κατάθεση σε εισαγγελέα που κατεβαίνει εσπευσμένα στο ΚΕΝ Σπάρτης.

Αναμφίβολα - γράφει - πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που δείχνει ότι τόσο οι καταγγελίες των φαντάρων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ευαισθητοποιημένων δημοσιογράφων, όσο και η ευρύτερη πολιτική πίεση που ασκήθηκε –είναι ενδεικτικό ότι πλέον οι καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γίνονται επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο προς τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο- φέρνουν αποτέλεσμα''.http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου