Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τσετσενική επιχ/ση ρωσικών δυνάμεων με μηνύματα…

Άσκηση ανακατάληψης κατοικημένου τόπου πραγματοποίησαν ρωσικές δυνάμεις, στην Τσετσενία, υπό την υποστήριξη drones και ελικοπτέρων Mi-28 Night Hunter. Οι μετέχουσες στην άσκηση ρωσικές δυνάμεις, ανήκουν στη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ανακατάληψη πόλης που έχει τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατών. Στην άσκηση μετείχε μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία, υποστηριζόμενη από 100 άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού – μεταξύ των οποίων αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 Gvozdika και πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών Grad.

Ανάμεσα στα άρματα μάχης που χρησιμοποιήθηκαν υπήρχαν και εκσυγχρονισμένα Τ-72. Τα χερσαία τμήματα υποστήριξαν μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones) και επιθετικά ελικόπτερα. Η άσκηση που ξεκίνησε σήμερα θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου. Αυτό που πάντως προκαλεί προβληματισμούς είναι το σενάριό της και λιγότερο ο τόπος διεξαγωγής της.
Με την ένταση στην Ουκρανία να μην έχει αμβλυνθεί και τους Ουκρανούς να δηλώνουν πως απειλείται η Μαριούπολη, η ρωσική άσκηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δύση, καθώς θεωρείταιαπίθανο να καταφέρουν οι Τσετσένοι αυτονομιστές να καταλάβουν ποτέ μια ολόκληρη ρωσική πόλη. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι ο κίνδυνος της ισλαμιστικής τρομοκρατίας έχει παρέλθει…http://www.defence-point.gr/news/?p=124009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου