Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μια γνήσια λαϊκή φωνή στο αστικό κοινοβούλιο (Βίντεο

 Όπως και να έχει, δηλαδή ακόμα και για επικοινωνιακούς λόγους να το έκανε η  Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κάτι πολύ θετικό και αξίζει να το επισημάνουμε. Αναφερόμαστε στην συνεδρίαση του κοινοβουλίου που οργάνωσε η πρόεδρος της βουλής για να τιμήσει τις γυναίκες από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας που με την δράση τους ξεχώρισαν. Ανάμεσα τους και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Εκ μέρους τους ανέβηκε στο βήμα της βουλής και μίλησε η Δήμητρα Μανώλη –που σημειωτέον στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Μαγνησία- αναφερόμενη πώς βίωσαν όλους αυτούς του μήνες τον αγώνα που έδωσαν, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους,  όταν η ανάλγητη ταξική, μνημονική προηγούμενη κυβέρνηση πέταξε αυτές τις φτωχές αυτές γυναίκες στον δρόμο.
Μπορεί η απολυμένη γυναίκα να αισθάνεται αμήχανα όταν μιλάει απ’ το βήμα της βουλής, να είναι συναισθηματικά φορτισμένη, και η φωνή της  να «σπάει» όταν περιγράφει την αντιμετώπιση που είχαν απ’ τις δυνάμεις καταστολής, όμως ακούμε έναν γνήσιο ακατέργαστο λαϊκό λόγο, που σπάνια έχει θέση στο αστικό τους κοινοβούλιο.

πηγη βαθυ κοκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου