Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Στο ΚΕΤΧ Πάτρας μεταθέτουν και τους φαντάρους που έχουν δικαίως λάβει κατ’ εξαίρεση μετάθεση

Αποτέλεσμα εικόνας για κετχ πατραςΤο κυνήγι μαγισσών –συγγνώμη βυσμάτων συνεχίζεται-, που όμως πλέον λαμβάνει το χαρακτήρα ρεβανσισμού.
Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βυσματοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις δε μπορεί να οδηγεί σε επιλεκτική εφαρμογή κάποιων πολιτικών επιλογών.
Με ποια λογική το ΓΕΣ εξέτασε μόνο αν φαντάροι της Σειράς Νοεμβρίου είχαν λάβει ευνοϊκή μετάθεση βάζοντας βύσμα και όχι οι προηγούμενες Σειρές;  
Ποια μέριμνα έδειξε το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος για την επάνδρωση των κενών στις μονάδες από όπου αποχώρησαν τα βύσματα για τον Έβρο, προκαλώντας τεράστια κενά, με αποτέλεσμα να χωθούν άσχημα οι συνάδελφοι που δικαίως βρίσκονται σε αυτά.
Γιατί δίνουν μετάθεση σε φαντάρους που δικαίως είχαν λάβει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση;
Όλα αυτά συμβαίνουν πλέον και στο ΚΕΤΧ Πάτρας, που μετά τη φυγή 27 βυσμάτων, δέχτηκε διαταγή σύμφωνα με την οποία άλλοι 9 συνάδελφοι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα. Άραγε ποιος θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της μονάδας;
Ανάμεσα σε αυτούς που αδικούνται βρίσκονται συνάδελφοι που έχουν λάβει ήδη τοποθετήσεις σε τρεις μονάδες, πριν καταλήξουν στο ΚΕΤΧ Πάτρας μετά από την κατ΄ εξαίρεση μετάθεση τους, που φυσικά δικαιούνταν.  
Γονείς και φαντάροι είναι εξοργισμένοι, ενώ ολοένα περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι το κυνήγι των βυσμάτων εξυπηρετεί άλλες, βαθύτερες αντιδραστικές πολιτικές επιλογές.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ διεκδικούμε  ισότητα,  δικαιοσύνη και σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων.
Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους ο ρεμβασισμός και η εναλλαγή των βυσμάτων –να φύγει π.χ. από το Πεντάγωνο το ανίψι του Σαμαρά ή του Βενιζέλου και να το αντικαταστήσει ο ανιψιός του Καμμένου –λέμε τώρα-, ή να φύγουν τα βύσματα από την Μεσσηνία και να έρθουν τα βύσματα από την Αιτωλοακαρνανία –λέμε τώρα!
Πολύ περισσότερο ζητούμενο για εμάς είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της –να κλείσει το ιδιωτικό ΚΨΜ στη Θήβα-Στρατιωτικά Νοσοκομεία-Πεντάγωνο, να δώσει τις καταστάσεις επιβίβασης, να σταματήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, να αναγνωρίσει τον ελεύθερο συνδικαλισμό των στρατιωτών, να βελτιώσει τις συνθήκες  και να σεβαστεί τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Κυρίως όμως αυτά είναι τα ζητήματα που καθημερινά πρέπει να παλέψουν οι φαντάροι συγκροτώντας Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.     
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου