Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τώρα θέλουν ξανά να συγκροτήσουν ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ!!!

Τα τελευταία χρόνια έρχεται και επανέρχεται από το ευρωπαϊκό αστικό κατεστημένο η αναγκαιότητα δημιουργίας ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας ενιαίας πολεμικής ευρωπαϊκής βιομηχανίας.
Όμως όλα αυτά τα σχέδια απέτυχαν. Τα αστικά έθνη κράτη δε μπορούν να συμβιβάσουν-συνθέσουν τα συμφέροντα τους, συχνά παγιδεύουν τις όποιες κοινές προσπάθειες ελήφθησαν π.χ. στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας (πολεμικό αεροσκάφος Γιουροφάιτερ) για χάρη της «εθνικής» τους βιομηχανίας (γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος ΡΑΦΑΕΛ).
Από το 2003 και τη βάρβαρη αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ που δίχασε βαρύτατα την Ε.Ε., ούτε καν το ΝΑΤΟ δε παρεμβαίνει ενιαία.
Τα τελευταία μάλιστα χρόνια ο ευρωπαϊκός καπιταλιστικός κόσμος είτε επιλέγει να στηρίξει την ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική δύναμη στις περιοχές που διακυβεύονται σημαντικά συμφέροντα της και βρίσκεται ανταγωνιζόμενη με τις ΗΠΑ και την Κίνα (π.χ. στήριξη Γαλλίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία), είτε διαμορφώνουν Συμμαχίες Προθύμων Ιμπεριαλιστών όπως σχημάτισαν κατά του καθεστώτος Καντάφι ή εναντίον του ISIS, ώστε να ξεπερνούν την αναγκαιότητα απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να εντάσσουν στις εκστρατείες τους τα σκοταδιστικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου.          
Πρόσφατα όμως η αρθρογραφία αναφέρεται στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού που σκέφτεται να προωθήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει  σε σημερινή του συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt am Sonntag». Όπως ο ίδιος αναφέρει με μια τέτοια πολιτική θα ενισχυθεί η κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική της ΕΕ. «Αυτός ο στρατός θα μπορεί να δρα με επιτυχία και αξιοπιστία εναντίον απειλών που έχουν τα 28 κράτη μέλη ή γειτονικά φίλια κράτη», σχολιάζει χαρακτηριστικά.  Ο πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτει ότι η δημιουργία ευρωστρατού θα είναι ένα «καμπανάκι» για την Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ είναι σοβαρή στην διατήρηση των αρχών και αξιών της.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η πρόταση του Γιούνκερ έχει βρει ήδη θετική ανταπόκριση στην Γερμανία με το ΥΠΕΞ της χώρας να αναφέρει ότι θα πρέπει επιτέλους το όραμα του κοινού στρατού να γίνει πραγματικότητα. Αυτό το όραμα αν υλοποιηθεί θα είναι για το συμφέρον της ευρωπαϊκής ασφάλειας». Αρκετοί γερμανοί αξιωματούχοι φέρεται να χαιρετίζουν την πρόταση Γιούνκερ, με έναν από αυτούς να σχολιάζει: «Μέχρι σήμερα έχουμε δει τα πρότυπα της άμυνας της Ευρώπης. Εδώ πλέον χρειαζόμαστε μια ώθηση», λέει ο  Hans-Peter Bartels (SPD).
Το θέμα της συγκρότησης του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ θίγεται εκ νέου για τους εξής λόγους:
1.       Ο πόλεμος δια αντιπροσώπων ισλαμοφασιστών σε Συρία-Λιβύη και των Ναζί στην Ουκρανία που διεξάγουν ΗΠΑ-Ε.Ε., δεν οδηγεί σε ευόδωση των σχεδίων τους είτε γιατί αδυνατούν να τα επιβάλλουν, είτε γιατί στην περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους, γύρισε μπούμερανγκ, ενισχύοντας ακραίους μουσουλμάνους με ανταγωνιστικό πολιτικό σχέδιο οι οποίοι μετατρέπονται σε σοβαρή απειλή ακόμη και για τις μουσουλμανικές μοναρχίες.
2.       Τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά κράτη πρέπει να αντιμετωπίσουν μια αντίφαση. Νοιώθουν –κυρίως η Γερμανία- την ανάγκη να μετατρέψουν την οικονομική τους δύναμη σε πολιτική-στρατιωτική σε πλανητικό επίπεδο, αλλά αδυνατούν σήμερα είτε δε θέλουν να αναλάβουν το κόστος.   Παράλληλα, με όρους παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής οικονομίας, εμβάθυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και έντασης του ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού –χαρακτηριστικά τα επεισόδια σε Ουκρανία-Μεσόγειο-Αφρική κλπ- πρέπει να δράσουν.
Επιλέγουν να θέσουν επομένως ξανά ζήτημα ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, που μεταφράζεται κυρίως σε Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης, όπου η κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη θα συμβάλλει με τα όπλα τα οποία κατέχει και μπορεί να προβάλλει αποφασιστική ικανότητα και ισχύ. Αυτή είναι η λεγόμενη Συλλογική Άμυνα.
3.       Υπάρχει όμως και μια επίσης σημαντική παράμετρος: ο φόβος των κοινωνικών εξεγέρσεων. Από την παλίρροια της Αραβικής Άνοιξης στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις που συνετέλεσε τα κινήματα των αγανακτισμένων και σε σημαντικές κοινωνικές συγκρούσεις, έως τα γεγονότα  στο Φέργκιουσον, αποδεικνύεται ότι το φάντασμα της εξεγερτικής-ανατρεπτικής πάλης του κόσμου της εργασίας επανακάμπτει. Για αυτό και τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρη απειλή και εσωτερικό εχθρό τους εργαζόμενους, που καλείται ολοένα συχνότερα να αντιμετωπίσει ο Στρατός.    
Σε κάθε περίπτωση ο εργαζόμενος λαός μας καλείται να σταθεί μαχητικά απέναντι σε αυτές τις πολεμικές επιλογές, με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.
Πολύ περισσότερο που η δήθεν αριστερή κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να λάβει μέρος σε όλες αυτές τις βάρβαρες εκστρατείες, καθιστώντας τη χώρα μας ιμπεριαλιστικό ορμητήριο.
Για αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντιδρά στις καταγγελίες δύο Απόστρατων Αρχηγών Επιτελείων ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε στείλει τον Στρατό εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2012.
Όμως η εφαρμογή της ταξικής μνημονιακής πολιτικής –όπως και αν ονομαστεί- αργά ή γρήγορα και πάντα ανάλογα την όξυνση της ταξικής πάλης, θα χρησιμοποιήσει τα ίδια όπλα.
Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ. 6932955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου