Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ανατριχιαστική η περιγραφή του βασανισμού του Ουαλίντ

Ο Ουαλίντ Ταλέμπ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά 
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η πρώτη συνεδρίαση της δίκης για την υπόθεση απαγωγής και άγριου βασανισμού του Ουαλίντ Ταλέμπ στα Αμπελάκια Σαλαμίνας το καλοκαίρι του 2012. 
Η διαδικασία της δίκης, η οποία διακόπηκε για τις 31 Μαρτίου, καθυστέρησε να ξεκινήσει εξαιτίας τηλεφωνήματος-φάρσα για ύπαρξη βόμβας στο κτήριο και περιελάμβανε μόνο την μαρτυρία του θύματος.
Ο ίδιος ο Ουαλίντ περιέγραψε αναλυτικά και ανατριχιαστικά τον βασανισμό του από το αφεντικό, τον γιο του και δύο φίλους τους. Ο 32χρονος Αιγύπτιος εργάτης δεν εξετάστηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής και με την μαρτυρία του θα αρχίσει η επόμενη δίκη.

Σε αντίθεση με τις πέντε προηγούμενες φορές που η δίκη είχε πάρει αναβολή, σήμερα ο Ουαλίντ είχε στο πλευρό του πλήθος αλληλέγγυων από διάφορες συλλογικότητες από τον χώρο της Αριστεράς και των Αναρχίας μέσα και έξω από το κτήριο.

Πανό συμπαράστασης στον Ουαλίντ, έξω από τα δικαστήρια Πειραιά | Κώστας Ζαφειρόπουλος / «Εφ.Συν.»

Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της δίκης έξω από την αίθουσα του δικαστικού μεγάρου ανάμεσα σε ορισμένους από τους αλληλέγγυους και κάποιους μάρτυρες υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Όπως είπε ο Ουαλίντ στην «Εφ.Συν.», το πρώην αφεντικό του τού έκανε απειλητικό νεύμα λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη ενώ λίγο αργότερα δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο όταν οι αλληλέγγυοι φώναζαν στον κατηγορούμενο εργοδότη του «φασίστα βασανιστή θα τιμωρηθείς».http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου