Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Και πάλι για τη σιωπή της ευρωπαϊκής Αριστεράς

21224318_Mideast_Yemen_JPEG_03cbd.limghandlerΠολέμησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους υποχρέωσαν να φύγουν από την Υεμένη, αλλά συνέχισαν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον στρατό του καθεστώτος που συνδέεται στενά με το σκοταδιστικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τα εξίσου μεσαιωνικά εμιράτα του Κόλπου, που είχαν εξοπλίσει το Ισλαμικό Κράτος.
Και όταν οι αντάρτες Χούτι κατέλαβαν την πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, η Σαουδική Αραβία και τα εμιράτα άρχισαν τους βομβαρδισμούς. Ισοπεδώνοντας, μέσα σε λίγες ώρες από σήμερα το πρωί, συνοικίες ολόκληρες. Προκαλώντας τον θάνατο σε δεκάδες άμαχους. Έχοντας πλήρη στήριξη από ΗΠΑ και Ε.Ε.
Και με τη σιωπή της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτής της Αριστεράς που αδιαφορεί παγερά για τα εγκλήματα του νεοφασιστικού καθεστώτος του Κιέβου και συναινεί στην οικονομική του ενίσχυση από την Ε.Ε. για τη συνέχιση του πολέμου κατά των αντιφασιστών του Ντονμπάς.
Μια ευρωπαϊκή Αριστερά που φαίνεται να έχει επιλέξει τη συμπόρευση με το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν σε χώρες και λαούς εκτός Ε.Ε. Μια ευρωπαϊκή Αριστερά που θυμίζει επικίνδυνα τη σοσιαλδημοκρατία του 1914http://ekdohi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου