Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

«Τάξη επικρατεί στην Κονσταντίνοβκα…»

Εκτός ελέγχου οι φασίστες στην Ουκρανία: «Ο Δεξιός Τομέας αρνείται να συμμορφωθεί», λέει τώρα το ΚίεβοΗ χθεσινή εξέγερση (17/3) στην Κονσταντίνοβκα φαίνεται να έχει καταπνιγεί από το καθεστώς του Κιέβου. Αστυνομία, στρατός και τάγματα του Δεξιού Τομέα που έσπευσαν στην πόλη πέτυχαν το σκοπό τους. Αυτή τη στιγμή αρκετοί κάτοικοι της πόλης έχουν συλληφθεί και μεταφερθεί σε άγνωστο προορισμό. Στην καλύτερη περίπτωση οι αρχές του αντιδραστικού καθεστώτος θα τους φορτώσουν το μισό ποινικό κώδικα συν το ότι είναι ενεργούμενα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Παρά την απαγόρευση που επέβαλε το καθεστώς, εκατό περίπου άνθρωποι – «συνεργάτες των τρομοκρατών» σύμφωνα με το Κίεβο – συγκεντρώθηκαν στο χώρο που έγινε το δυστύχημα με λουλούδια και φουσκωτά παιχνίδια, στη μνήμη της Παυλίνα.
Σύμφωνα με τον Colonel Cassad: «Οι διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην Κονσταντίνοβκα, λόγω της αυθόρμητης φύσης τους, δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε κάτι πιο σημαντικό από ένα ξέσπασμα συσσωρευμένου μίσους απέναντι τους κατακτητές. Η Κονσταντίνοβκα είναι μια πόλη στα μετόπισθεν, οπότε δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς ότι η ΛΔ Ντονιέτσκ θα προσέφερε σημαντική στρατιωτική υποστήριξη (στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να στείλουν μερικά όπλα). Την ίδια στιγμή, το επίκεντρο του ξεσηκωμού βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη από δυνάμεις της χούντας. Η ομάδα Artyomovsk όπως και οι εφεδρείες που καλύπτουν τους οικισμούς του Σλαβιάνσκ \ Κραματόρσκ βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Έτσι, χωρίς εξωτερική βοήθεια ο ξεσηκωμός δε θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή της εξουσίας της χούντας στην πόλη και την εξάπλωση της διαδικασίας στις γειτονικές πόλεις. Μετά το ξέσπασμα, τα στρατεύματα του Κιέβου προχώρησαν στην καταστολή των διαδηλώσεων. Οι μαχητές του Δεξιού Τομέα και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη για να ακολουθήσει επιχείρηση-σκούπα και συλλήψεις. Χωρίς να υπάρχει επαρκής ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, μια αυθόρμητη εξέγερση ήταν καταδικασμένη. Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι διαδηλώσεις και συγκρούσεις έδειξαν ότι το κατοχικό καθεστώς βασίζεται στην ωμή βία και, αν η χούντα υποστεί στρατιωτική ήττα, οι στρατιώτες των Λαϊκών Δημοκρατιών θα αντιμετωπιστούν ως απελευθερωτές στις περιοχές από τις οποίες θα εκτοπιστεί το αντιδραστικό καθεστώς.»
Εμείς σημειώνουμε απλά το εξής, παραφράζοντας τη Ρόζα Λούξεμπουργκ: ότι κι αν σήμερα «η τάξη βασιλεύει στην Κονσταντίνοβκα» και τις άλλες κατεχόμενες πόλεις, ας ξέρουν οι ηλίθιοι δήμιοι ότι η «τάξη» τους αυτή είναι χτισμένη στην άμμο. Και ότι η δίκαια οργή του λαού θα υψώσει ξανά τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς και θα τους σαρώσει – τους ίδιους και την Ιερά Συμμαχία που υπηρετούν.
solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου