Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Νέα προέλαση των κουρδικών δυνάμεων στο Ιράκ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κούρδων ΠεσμεργκάΣφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά κατά των τζιχαντιστών, στην περιοχή του Κιρκούκ. Προφανώς η κουρδική επίθεση σχετίζεται με αυτή που εξαπέλυσαν οι Ιρακινοί στην περιοχή του Τικρίτ.
Οι Κούρδοι επιτέθηκαν επί μετώπου 30 χλμ. υποστηριζόμενοι από το φίλιο πυροβολικό, αλλά και από τα μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας. Οι κουρδικές δυνάμεις προέλασαν μέχρι και 5χλμ. από τις θέσεις εξόρμησής τους.

Ο Κούρδος υποστράτηγος Ομάρ Σαλέχ Χασάν, δήλωσε πάντως, ότι οι δυνάμεις του δεν συνάντησαν αξιόλογη αντίσταση, καθώς οι τζιχαντιστές έχουν συγκεντρώσει τις ισχυρότερες δυνάμεις τους στην περιοχή του Τικρίτ, έναντι των Ιρακινών, 110 χλμ. νοτιοδυτικά του Κιρκούκ.
Στην περιοχή του Τικρίτ οι Ιρακινοί έχουν σχεδόν κερδίσει τον έλεγχο της πόλης αλ Αλάμ. Οι τζιχαντιστές αποσύρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πόλη αυτή, αφήνοντας μόνο, ως οπισθοφυλακή, ομάδες αυτοκτονίας για να καθυστερήσουν και να προκαλέσουν απώλειες στους αντιπάλους τους.
Οι Κούρδοι, στο βόρειο μέτωπο, είχαν ανακτήσει το Κιρκούκ τον περασμένο Αύγουστο. Η πόλη όμως κάθε άλλο παρά ασφαλής ήταν, καθώς οι γραμμές των τζιχαντιστών απείχαν μόλις 20χλμ. από αυτή.http://www.defence-point.gr/news/?p=124398

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου