Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Νεκρός φαντάρος από πνευμονία

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» καταγγέλλει «εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων στη μονάδα όπου υπηρετούσε ο 22χρονος
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» καταγγέλλει «εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων στη μονάδα όπου υπηρετούσε ο 22χρονος
Ενας φαντάρος μόλις 22 χρονώ έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο λόγω «νεκρωτικής πνευμονίας-πολυοργανικής ανεπάρκειας», σε μια σοβαρή υπόθεση για την οποία υπάρχουν καταγγελίες στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» για «εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων στη μονάδα όπου υπηρετούσε.

«Ο Νικήτας ήταν ένας καλοκάγαθος γίγαντας». Ετσι τον θυμούνται όλες οι σειρές που τον γνώρισαν στην Τρίπολη, στο Γύθειο και στη Σπάρτη. Κανονικά, επειδή ήταν υπέρβαρος (πάνω από 130 κιλά), θα έπρεπε να χαρακτηριστεί η σωματική ικανότητα Ι5.
Τελικά ο Νικήτας υπηρέτησε κανονικά, κατετάγη στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στις 28 Ιανουαρίου 2015 και υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη. Αφού κόπηκε ύστερα από ιατρικές εξετάσεις στο Γύθειο, όπου εκπαιδευόταν για μάγειρας, πήγε στο ΚΕΝ Σπάρτης, περιμένοντας τη μετάθεση για μονάδα της παραμεθορίου.
Σύμφωνα με το Δίκτυο «Σπάρτακος», επί 10 μέρες παραπονιόταν ότι πονά και υποφέρει, βγήκε ελεύθερος υπηρεσιών, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια διάγνωση και χωρίς να του δοθεί κάποια αγωγή. Οι συνάδελφοί του τον παρακολουθούσαν να αγκομαχάει, καθώς χρειαζόταν μισή ώρα για να διανύσει την απόσταση από τους κοιτώνες στα ιατρεία, που απέχουν 5 λεπτά.
Τελικά, στις 13 Μαρτίου ο στρατεύσιμος μεταφέρθηκε στο 401 Νοσοκομείο, όπου εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Κανονικά θα έπρεπε να μεταφερθεί έγκαιρα στην Αθήνα συνοδεία γιατρού με στρατιωτικό όχημα. Αντί γι’ αυτό τον στείλανε με τα ΚΤΕΛ.
Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια» τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο Νίκος Αργυρίου από το Δίκτυο «Σπάρτακος», που δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα για το περιστατικό. Συντετριμμένοι οι συνάδελφοι του φαντάρου στη Σπάρτη λένε ότι δεν κρατήθηκε ούτε καν ένα λεπτό σιγής στο στρατόπεδο.
Η νεκρωτική πνευμονία ή αλλιώς «βαριά πνευμονία της κοινότητας» είναι ένα σύνδρομο με υψηλή θνητότητα, γεγονός που επιβάλλει έγκαιρη αναγνώριση και άμεση και επιθετική αντιμετώπιση. Με χθεσινή της ανακοίνωση η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», υπάρχει εντολή για διενέργεια ΕΔΕ για το θέμα.
ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου