Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η στάση των φοιτητικών παρατάξεων απέναντι στο Κίνημα των Φαντάρων


http://1.bp.blogspot.com/-w-Jev0NropE/UiDMPYVlq0I/AAAAAAAAE_Y/W1o5Zw7nUz4/s1600/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%9F:%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%A3.jpg
  Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πάντα στέκουν εχθρικά απέναντι στους Φαντάρους
   Γυρνάει την πλάτη στους φαντάρους η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ, μαθήματα υπέρ του αξιόμαχου μας παραδίδει το ΚΚΕ!
Ενημέρωση για τα ψηφίσματα που κατέθηκαν στα ΔΣ φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας

Όσοι θεωρούσαν ότι οι πρωτοβουλίες του Καμμένου ως ενός αναγκαίου κακού στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ήταν εκτός λογικής ΣΥΡΙΖΑ ας ετοιμαστούν να εκπλαγούν από την στάση που κράτησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια. Ας ετοιμαστούν να εκπλαγούν και όσοι πιστεύουν πως το αυτοαποκαλούμενο κόμμα της εργατικής τάξης κρατάει στάση υπεράσπισης των συμφερόντων των φαντάρων ως παιδιά της εργατικής οικογένειας!
Συγκεκριμένα σε συνεδριάσεις Διοικητικών συμβουλίων σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας οι παρατάξεις του ΚΚΕ και της ΑΡΕΝ αρνήθηκαν να υπογράψουν το ψήφισμα – κάλεσμα του Δίκτυου Σπάρτακου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για την κινητοποίηση στο ΚΕΝ Θήβας.

Οι δικαιολογίες τους δεν είναι απλά γελοίες, αποκαλύπτουν με καθηλωτικό τρόπο ότι οι μεν κυβερνητικοί εκπρόσωποι αποτελούν πλέον πλήρη εκφραστή του δόγματος άμυνας ασφάλειας, ως συνέχεια του κράτους που έλεγε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας. Στην συνεδρίαση του ΔΣ των φοιτητών Φιλοσοφικής, η ΑΡΕΝ αρνήθηκε να υπογράψει το ψήφισμα στην λογική ότι δεν μπορούμε ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα για την στάση της κυβέρνησης όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ. Αναρωτιώμαστε τι ακόμα χρειάζεται για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Τα πρωτοφανή προνόμια που δίνει ο Καμμένος στους υψηλόβαθμους, γράφοντας στα παλιά του παππούτσια τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των φαντάρων, η προκλητική στάση απέναντι σε όσα κατήγγειλαν σαν αντιπολίτευση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι συγκεκριμένες επιλογές στις θέσεις του ΥΠΕΘΑ ( βλ. Τόσκας ) πείθουν και τον ποιο δύσπιστο για το τι εστί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Εξίσου απαράδεκτη η τοποθέτηση του ΚΚΕ σε όλες τις σχολές του ΕΜΠ. «Δεν είναι δυνατόν να καταργήσουμε τις ασκήσεις με  πραγματικά πυρά» δήλωσαν τα μέλη της ΚΝΕ.  Υπενθυμίζουμε πως λίγους μόλις μήνες πριν θρηνήσαμε Έλληνες πιλότους στην Ισπανία (σε άσκηση του ΝΑΤΟ το οποίο καταγγέλλει στα λόγια το ΚΚΕ) και τρεις φαντάρους στον Βόλο μετά από άσκηση με πραγματικά πυρά. Ποιον εξυπηρετούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά κύριοι του ΚΚΕ; Για ποιον γίνονται οι ασκήσεις αυτές; Πόσους ακόμα νεκρούς από αυτές τις ασκήσεις θα θρηνήσουμε στο όνομα τις αστικής – εθνικής ένοπλης μηχανής;

Η στάση των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που δεν υπέγραψαν τα ψηφίσματα σε μία σειρά σχολών λόγο είτε της υπεράσπισης των ιδιωτικών συμφερόντων που λιγουρέυονται χρήμα και αίμα στην ΑΟΖ είτε λόγω της πίστης και υποταγής στην πολτική της ΕΕ ήταν αναμενόμενη. Τα μεγαλοστελέχη τους είναι ούτως ή άλλως τα χαϊδεμένα παιδιά του καθεστώτος για πολλές δεκαετίες. Βρίσκουν τις άκρες τους και την περνάνε ζάχαρη στον στρατό τους ενώ την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι πληρώνουν χρυσή την θητεία τους , χωρίς λεφτά για τα βασικά όπως έιδη ΚΨΜ, μετακινήσεις στις άδειες, φαγητό κα.

Εμείς καλούμε τους νέους εντός και εκτός στρατό να μην ψαρώνουν με την στάση και το «πούλημα» από την αριστερά που βαράει προσοχή στο αξιόμαχο των δολοφονιών στα στρατόπεδα και τους άδικους πολέμους της ελληνικής και διεθνούς ολιγαρχίας. Τα δικαιώματά μας τα επιβάλλουμε μόνοι μας. Το Δίκτυο Σπάρτακος και η ΕΑΣ ήταν είναι και παραμείνουν στο πλευρό του φαντάρου πολίτη με στολή. 

Παραμενουμε ξύπνιοι μέσα στα όνειρα τους!

ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου