Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

«Το καψόνι του στρατού λέγεται bullying στα σχολεία» (Ηχητικό)


Στο ηχητικό που παραθέτουμε παρακολουθούμε την τελευταία εκπομπή του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» που μεταδόθηκε από τον διαδικτυακό μας σταθμό.
Εχει θέμα «Το καψόνι του στρατού λέγεται bullying στα σχολεία»!
Στον στρατό λέγεται “καψόνι”. Έχει οδηγήσει νέους στο θάνατο. Στην αυτοκτονία. Συνέβαινε και συμβαίνει. «Για να μας κάνει άνδρες», ο Στρατός! Το πρώτο που λένε φυσικά οι διοικητές για να “καθαρίσουν” γρήγορα κι εύκολα, καθώς ούτε η πολιτική αλλά και ούτε η στρατιωτική ηγεσία αναλαμβάνει τις τεράστιες ευθύνες τους είναι ότι οι στρατιώτες που επιλέγουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους μη αντέχοντας τις υπερβολές των “παλιών” και των ανωτέρων τους, είναι …αδύναμοι. Δηλαδή ότι αυτή ίσως να είναι η μοίρα των “πιο αδύναμων” στον στρατό…
Άλλη μια διαδεδομένη και εξίσου αισχρή δικαιολογία του Στρατού «είναι οι γκόμενες», που χωρίζουν τους φαντάρους και τους ωθούν στην αυτοκτονία!!!
Με αυτά και μ’ αυτά το “καψόνι” πέρασε στα σχολεία κι όπως απέδειξε η τραγωδία με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη η βία “συνοδεύει” τα παιδιά μας ακόμη και μετά από την εφηβεία τους που αποτελεί “άλλοθι” -κακώς- για την όποια βίαιη συμπεριφορά τους. Με νταήδες που με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να καλύψουν αδυναμίες, κόμπλεξ και φοβίες.
πηγη βαθυ κοκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου