Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

OΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΗΝ 221 ΕΜΑ (ΠΛΑΤΗ ΕΒΡΟΥ) ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΑΛΛΑ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΤΣΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ των φαντάρων από την 221 ΕΜΑ (ΠΛΑΤΗ ΕΒΡΟΥ)
«Πολύ άσχημες συνθήκες για τους φαντάρους σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα στρατόπεδα του Β. Έβρου.
Στην 221 ΕΜΑ στην Πλάτη δεν έχει ζεστό νερό και μας στέλνουν σε κοντινή μονάδα του πεζικού για μπάνιο.
Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, οι συμπεριφορές από τα στελέχη αλλά ακόμα και από δόκιμο αξιωματικό είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν σε σημείο να μην υπολογίζουν τα προβλήματα και την σωματική ικανότητα των φαντάρων.
Τέλος παρόλο που η δύναμη της μονάδας έχει αυξηθεί, έχουν αυξηθεί και οι υπηρεσίες απλά και μόνο για να περιοριστεί ο αριθμός των εξοδούχων.
Τη στιγμή που είμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας θεωρούμε τουλάχιστον αυτονόητο να μας συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς και να μας παρέχουν ανθρώπινες συνθήκες».
Η καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις προτεραιότητες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. Οι συνάδελφοι φαντάροι βιώνουν άθλιες συνθήκες, στερούνται στοιχειώδη αγαθά όπως ένας αξιοπρεπές πιάτο  φαγητό, νερό, διασφάλιση των κανόνων υγιεινής, ζεστό νερό για μπάνιο.
Αλλά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος οργανώνει εθνικιστικές και μιλιταριστικές φιέστες που θα τις ζήλευε και η Χούντα των Συνταγματαρχών.  Εθνικολαϊκισμός, πατερναλισμός στους στρατιωτικούς, αδιαφορία  για τους φαντάρους-άμισθους δούλους,  πεταμένα εκατομμύρια ευρώ για σημαίες-τανκς-μπάντες-εθνικιστικό κιτσαριό!
Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που δηλώνει ότι θα μας σώσει από την κοινωνική καταστροφή αλλά μετονομάζει τα Μνημόνια.
Τέλος, το κυνήγι των βυσμάτων –όχι όλων τον κομμάτων- από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο προπαγανδίστηκε ως μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι φαντάροι που υπηρετούν σε μονάδες της παραμεθορίου με χαμηλή επάνδρωση. Όμως η αύξηση της δύναμης των μονάδων, αύξησε τις υπηρεσίες, αντί να αυξήσει τις εξόδους, πολλαπλασίασε την καθημερινή πίεση αντί να μειώσει την ενταντικοποίηση!
Αποδεικνύοντας ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κινείται με επικοινωνιακούς όρους, φιλοτεχνώντας ένα ψεύτικο προφίλ, και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους φαντάρους που τους αντιμετωπίζει ως μάζα δωρεάν εργαζόμενων για εργασιακή εκμετάλλευση και αναλώσιμους της σύγχρονης εθνικιστικής μισαλλοδοξίας και πολεμοκαπηλείας.  
Συνάδελφοι φαντάροι, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. Βγείτε Παραπονούμενοι. Γράψτε επιστολές καταγγελίας.
Δυναμώστε την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Ενισχύστε το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com   

9 σχόλια:

  1. Υπηρετώ στη 221 εμα από τον Οκτώβριο και μπορώ να πω με σιγουριά οτι τίποτα απο αυτα δεν ισχύει . Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες για την εμα μειώθηκαν με την άφιξη νέων στρατιωτών. Το θέμα με το νερό εχει λυθεί και ήταν για ελάχιστες μέρες λόγω βλάβης στα υδραυλικά και το εν λόγω ταξίδι είναι 10 μέτρα εφόσον μιλάμε για διπλανό κτήριο. Όσο για τη συμπεριφορά απο τα στελέχη σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν προβλήματα πέρα απο ελάχιστες περιπτώσεις. Θεωρώ πως η διοίκηση της μονάδος αναγνωρίζει τη δυσκολία της απόστασης και ίσα ίσα είναι και επιεικείς με τους στρατιώτες. Το άρθρο παραπληροφορεί και δεν νομίζω ότι αποτελεί καταγγελία φαντάρων, αλλα ενός, καθώς το κλίμα στη μονάδα είναι ιδιαίτερα καλό. Είναι κρίμα εν καιρώ μεταθέσεων των νεοσυλλέκτων στις μονάδες τους, το πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση να ειναι ενα άρθρο που "μαυρίζει" άδικα μια μονάδα, και να έρθουν στον Β. Έβρο με ακόμα ενα βαρος στο στήθος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο τύπο της μονάδας.

      Διαγραφή
  2. πιστευω οτι τα παραπονα τα κανουν τα βισματα που ηταν αθηνα και τους χαλασε που πηγαν στον εβρο!!για αυτο τους πειραζουν τα παντα..ποτε θα γινουν αντρες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pedia 333 ipiretousa apo abgousto zwara h ema me telious thalamous gia 6atoma me klimatistika aerotherma psiktes kai oso gia to peziko einai sta 4metra dipla stelexi kai gamo ti na leme gimnastirio tis monadas 2fagita px kotopoulo lemonato kotopoulo kokinisto patates k rizi to idio mesimeri... malon den pigate se alles monades k milate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pedia 333 ipiretousa apo abgousto zwara h ema me telious thalamous gia 6atoma me klimatistika aerotherma psiktes kai oso gia to peziko einai sta 4metra dipla stelexi kai gamo ti na leme gimnastirio tis monadas 2fagita px kotopoulo lemonato kotopoulo kokinisto patates k rizi to idio mesimeri... malon den pigate se alles monades k milate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 333 eimai perasa apo thn 221 ema kai to ekana kai amaitatheto opws kai alla paidia, eno mou eixe erthei metathesh sthn polh moy sthn thessalonikh akrivws sto kentro ths polhs mou
    gia stratopedo paramethorioy htan kala sunthikes kales kai apo kosmo kai sunthikes thiteias,ola htan sxediasmos kosovou giati htan kenourgia monada gia thn ema milaw oloi ekanan ta panta gia to kalytero,kai o sygkekrimenos pou ta egrapse ola auta gia thn monada eixe psuxologika thamata oloi mera me thn mana tou milouse

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 330 σειρά με προηγούμενο διοικητή αλλά ίδια στελέχη, μακράν η καλύτερη μονάδα από τα τρία στρατόπεδα που πήγα (κέντρο, εμα, μετάθεση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή