Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η παρέλαση πάει… πρώτη φορά Αριστερά TVXS


Το εθνικό φρόνημα παρελαύνει και κλίνει… πρώτη φορά επ’ αριστερά. Ενδόξως ή αδόξως, θα φανεί την επόμενη Τετάρτη, 25η Μαρτίου.
Επί του παρόντος, το βέβαιο είναι πως τα F-16 σκίζουν υπερηφάνως τον αττικό ουρανό σε πυρετώδεις πρόβες, ο Πάνος Καμμένος και η Ρένα Δούρου συμπράττουν στην μετάλλαξη της στρατιωτικής παρέλασης σε εθνικοπατριωτικό πάρτι, το ΠΑΣΟΚ την βγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ από… αριστερά και ο Σταύρος Θεοδωράκης αναρωτιέται εάν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν καταλήξει σε προγραμματική συμφωνία επί των εμβατηρίων της πανήγυρης.
Λογική η απορία, όταν η αριστερά μας δεν γνωρίζει τί – και γιατί – ποιεί η δεξιά μας. Κι όταν η επανάσταση , αντί της κατάργησης των παρελάσεων, περιορίζεται στην αλλαγή θέσης της… εξέδρας των επισήμων. Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έλαβαν, από κοινού, την εν λόγω επαναστατική απόφαση, μαζί με τις εξής ακόμη: Η εξέδρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου δεν θα είναι υπερυψωμένη, δεν θα έχει «πλάτη» τον Άγνωστο Στρατιώτη, δεν θα υπάρχουν κιγκλιδώματα και, με την αποχώρηση των στρατιωτικών και μηχανοκίνητων τμημάτων, η… σεμνή τελετή θα εξελιχθεί σε γλέντι για τους πολίτες με τις μπάντες του στρατού να παιανίζουν εμβατήρια και δημοτικά τραγούδια.
«Δοκιμάζουμε μια εναλλακτική σε συνέχεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκειμένου να συμμετέχουν και οι πολίτες που απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα» δήλωσε, εξηγώντας το… concept, η αρμόδια αντιπεριφαρειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου. Καλή η προσπάθεια, αλλά οι «απόντες του Συντάγματος» μπορεί και να είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Όπως, π.χ., το τέλος των στρατιωτικών παρελάσεων που διακήρυσσαν Τάσος Κουράκης, Νίκος Χουντής, Θεανώ Φωτίου, Πάνος Σκουρλέτης και λοιποί συνοδοιπόροι από τον αλήστου μνήμης Οκτώβρη του 2011 και εντεύθεν.

Διότι, παρεμπιπτόντως, η στολή παραλλαγής και οι selfies μπροστά απ΄τα leopards δεν πάνε σε όλους το ίδιο, όσο στον Πάνο Καμμένο. Διότι, επίσης, το εθνικοπατριωτικό πανηγύρι δεν είναι πάντα ακίνδυνο, έστω και σημειολογικά. Κι εάν, στην τελική είναι να κηρύξουμε τον πόλεμο στη Μέρκελ, ας το κάνουμε τουλάχιστον με… στυλ. Κι όχι με σύμπραξη φουστανελοφόρων, στρατηγών και τσάμικου…

1 σχόλιο:

  1. Η Ρενα Δουρου κρατουσε ΠΑΝΟ της αστυνομιας με τα αιτηματα των αστυνομικων
    πριν 2-3 χρονια.
    Δεν ειναι τοσο κακο να ειναι καποιος αστυνομικος.
    Αλλα το να κραταει ΤΟ ΠΑΝΟ απο την μια πλευρα και να προχωραει σε πορεια αστυνομικων
    ειναι καπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή