Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ursula von der Leyen (Υπ. Άμυνας Γερμανίας): Ο Ευρω-στρατός θα ενισχύσει την ενοποίηση της ΕΕ

Eνας ευρωπαϊκός στρατός ή μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση μπορεί να δημιουργηθεί ως απόρροια της ευρωπαϊκής ενοποίησης
Θετική απέναντι στην θέση του ευρωπαίου Επιτρόπου Jean Claude Junker για τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού στρατού εμφανίζεται η γερμανιδα υπουργός Αμυνας Ursula von der Leyen.
«Είμαι πεπεισμένη πως ένας ευρωπαϊκός στρατός ή μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση μπορεί να δημιουργηθεί ως απόρροια της ευρωπαϊκής ενοποίησης» υποστήριξε η υπουργός.
Τόνισε ακόμη πως η Ευρώπη θα μπορεί να διατηρήσει την πολιτική επιρροή της στο μέλλον μόνον εάν κατορθώσουμε να «συμπληρώσουμε την οικονομική μας δύναμη [...] με μια πραγματικά συνεκτική πολιτική άμυνας και ασφάλειας».
Απαντώντας στους σκεπτικιστές που φοβούνται πως η δημιουργία ευρωστρατού θα υπονόμευε το NATO, η Ursula von der Leyen σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες τακτικά ζητούν από τους ευρωπαίους να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες και να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες όσον αφορά τις στρατιωτικές δυνατότητες της Συμμαχίας.
«Θέλω να υπογραμμίσω πως έχουν παρέλθει οι εποχές οπότε υπήρχε διαφορά μεταξύ των σκέψεων του NATO και των σκέψεων της Ευρώπης», προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου