Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ο Γερμανικός Στρατός αγοράζει 100 Leopard για 22 εκατομμύρια ευρώ

 Ο Γερμανικός Στρατός αγοράζει 100 Leopard για 22 εκατομμύρια ευρώΤο Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει πίσω μεταχειρισμένα άρματα μάχης για 22.000.000, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι σε αποθήκευση στη βιομηχανία. Έτσι, ο Γερμανικός Στρατός θα συπληρώσει τα κενά του. Η διαδικασία αυτή έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι όλες οι μονάδες θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Κατά διάρκεια της μεταρρύθμισης των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο παρελθόν, για τα βαρέα άρμα μάχης συμφωνήθηκε το ανώτατο όριο των 225 Leopard 2. Τώρα αυτό θα αυξηθεί σε 328 βαρέα άρματα μάχης. Από αυτά, 320 είναι για την επιχειρησιακή λειτουργία σε συνολικά έξι τάγματα (44 μονάδες ανά τάγμα, 56 άρματα για την κατάρτιση). Οκτώ περισσότερα άρματα μάχης προορίζονται για τον σκοπό της επίδειξης τεχνολογίας.
Νωρίτερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν είχε σταματήσει την απόσυρση των αρμάτων μάχης και την επανενεργοποίηση ενός τάγματος τεθωρακισμένων με έως και 800 αρματιστές και πάνω από 40 άρματα μάχης.
Λίστα με το ανώτατο όριο (η στήλη δεξιά) κύριων οπλικών συστημάτων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη μεταρρύθμιση, η οποία πλέον έχει ανασταλεί.

Ο Γερμανικός Στρατός διαθέτει αυτή τη στιγμή περί τα 245 Leopard 2, περί τα 50 επιπλέον σε καθεστώς αποθήκευσης. Τα 100 μεταχειρισμένα Leopard 2, τα οποία πριν καταλήξουν στην βιομηχανία ανήκαν επίσης στον Γερμανικό Στρατό, αναμένεται να εκσυγχρονιστούν και αναβαθμιστούν από το 2017 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου