Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ –ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει λάβει τις αποφάσεις της. Να εξυπηρετήσει με κάθε κόστος τις απαιτήσεις του ελληνικού αστικού κόσμου που σημαίνει ένταση της συμμετοχής σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, συμβολή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των λαών. Στη δημιουργία των ανθρωπίνων ποταμιών της δυστυχίας που θαλασσοπνίγονται σε Αιγαίο και Μεσόγειο προσκρούοντας στα τείχη του Αίσχους της Ευρώπης Φρούριο έχει συμβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σοβαρό μερίδιο ευθύνης αντιστοιχεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Δαπανώντας τεράστια ποσά, οι κυβερνήσεις έστειλαν τα καλύτερα πλοία να «καταπολεμήσουν την πειρατεία», προστατεύοντας τους Έλληνες εφοπλιστές, αδιαφορώντας όμως για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών-όπλων-καυσίμων (γνωστές οι καταγγελίες για συνεργασία με το ISIS) που κάνουν οι τελευταίοι, ή για την καταλήστευση του λαού της Σομαλίας από τους ευρωπαϊκούς αλιευτικούς στόλους, την απόθεση αποβλήτων των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και τις βάρβαρες επεμβάσεις των ΗΠΑ που εντείνουν τον εμφύλιο. Αρέσκονται να λένε τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού ότι «σώζουν ζωές στο Αιγαίο», αποκρύπτοντας ότι 8 πλοία του Π.Ν. έχουν αναλάβει αστυνομικό ρόλο στον πόλεμο κατά των μεταναστών-προσφύγων. Μιλούν για τους «κινδύνους από τα κατεστραμμένα κράτη», κρύβοντας την πολεμική ελληνική συμβολή  στην επέμβαση στη Λιβύη, στο πλευρό των ακραίων μουσουλμάνων, κερδίζοντας συμβόλαια για Έλληνες εφοπλιστές-εμπόρους-ξενοδόχους-ιδιωτικές κλινικές! Περιγράφουν «ασύμμετρες απειλές», το ρόλο τους στην αντιμετώπιση των «περιβαλλοντικών κινδύνων», ξεχνώντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της Μεσογείου, όταν το ΝΑΤΟ πέταξε εκεί τα χημικά της Συρίας!   
Η σημερινή επομένως συγκυρία, με τα εκατοντάδες θύματα του πολέμου κατά των μεταναστών-προσφύγων που διεξάγουν ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΝΑΤΟ-κράτη περιοχής, δεν δείχνει μόνο το θύμα, αλλά και τον θύτη. Και είναι ένοχες πολλαπλά  οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που προετοιμάζονται συστηματικά για τα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.            
Σε νέα συνεκπαίδευση με Ένοπλες Δυνάμεις - «εταίρους» του ΝΑΤΟ προχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό, υλοποιώντας κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17/4 διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Καρπάθου - Ρόδου συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και της πυραυλακάτου «ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ» με τη φρεγάτα «HMAS ANZAC» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «HMAS SUCCESS» του Αυστραλιανού Ναυτικού, καθώς και με τη φρεγάτα «HMNZS ΤΕ ΚΑΗΑ» του Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας, σε τεχνικά αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και πτήσεως ελικοπτέρων. Σημειωτέον, σύμφωνα με σχετικά ΝΑΤΟικά κείμενα, «τα τελευταία χρόνια, το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει σχέσεις με μια σειρά από χώρες εκτός του Ευρω-Ατλαντικού χώρου. Η Αυστραλία συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών των χωρών, οι οποίες αναφέρονται ως "εταίροι σε όλο τον κόσμο". Με βάση το διάλογο και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ήδη από το 2005, σε μια κοινή πολιτική δήλωσή τους τον Ιούνιο του 2012, το ΝΑΤΟ και η Αυστραλία ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία τους». Μετά την προαναφερόμενη συνεκπαίδευση, το «HMAS SUCCESS» έπλευσε προς Λήμνο, όπου παρέμεινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους πεσόντες Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στη μάχη της Καλλίπολης, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το δε «HMAS ANZAC» κατέπλευσε στη Σούδα, για παρακολούθηση εκπαιδευτικών αντικειμένων στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).
Στο ίδιο πλαίσιο, ξεκίνησε τη Δευτέρα 20/4 η δεκαήμερη Διακλαδική Ασκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2015», σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού. Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ, για πρώτη φορά, θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Απέναντι σε όλους αυτούς στέκει η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που ήδη έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές φαντάρων που υπηρετούν σε 30 μονάδες, εκφράζοντας την άρνηση συμμετοχή τους, καταδικάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις εμπλοκής στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου