Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

"ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ" ΤΟ ΙΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Γ. ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ 500 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ P-3 Orion

Γ. Φίλης: Απαραίτητη η αναβάθμιση των P-3 OrionΗ κυβέρνηση βάλλεται από παντού για την απόφαση της να υλοποιήσει την αναβάθμιση των πανάρχαιων αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών P-3 Orion. Της ασκείται σκληρή κριτική από το γερμανικό παράγοντα και τα ΜΜΕ που επηρεάζει σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς χάθηκε μια σπουδαία παραγγελία για την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία. Ταυτόχρονα, ο εργαζόμενος λαός μας  βιώνει την τεράστια αυτή προκλητική ενέργεια του αστικού κατεστημένου, που έχοντας επικεφαλής την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρά σε παράλογους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες η προκλητική εξαγγελία εκσυγχρονισμού πολεμικών αεροσκαφών, που χάρισε στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία και στους Έλληνες εργολάβους συμβόλαιο 500 εκατ. δολαρίων, συνοδεύτηκε από τη δημοσιοποίηση από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο της αντίστοιχης απόφασης του ΚΥΣΕΑ των Σαμαρά-Βενιζέλου, αποδεικνύοντας την ομοιότητα της αστικής πολιτικής που εφάρμοζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Εντύπωση όμως προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση των Ήσυχου-Τόσκα, καθώς αποκάλυψε τη δύσκολη πολιτική θέση του Π.Καμμένου, ο οποίος δεχόταν όλα τα βέλη της κριτικής για την παράλογη αυτή απόφαση -όταν βεβαίως το κόστος του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ.
Είναι η πρώτη φορά που απαιτείται από τον Αναπληρωτή Υπουργό και τον Υφυπουργό να κάνουν δημόσια δήλωση υποστήριξης μιας υπουργικής απόφασης, που επίσης φέρει τις υπογραφές του ΚΥΣΕΑ, δηλαδή των Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένου!
Όλα αυτά δείχνουν αφενός ότι το αγέρωχο πολιτικό προφίλ που οικοδομεί ο Π.Καμμένος είναι βουτηγμένο στην ανασφάλεια και κυρίως, ότι στις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης προσφέρουν στήριξη όλα τα κόμματα εξουσίας και όλες οι κυβερνήσεις.
Μάλιστα, την υπεράσπιση της κυβερνητικής επιλογής ήρθε να στηρίξει και ένας καθηγητής, γνωστός για την σχέση του με την νεοφιλελεύθερη-νεοσυντηρητική δεξαμενή σκέψης, το ΙΔΙΣ.  Διαβάζουμε λοιπόν “την εκτίμηση ότι τα αεροσκάφη P-3 Orion για τα οποία τόσος θόρυβος έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα εξέφρασε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Γιώργος Φίλης. «Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι άκρως απαραίτητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας καθώς κάνουν περιπολίες σε μεγάλες θαλάσσιες περιοχές», τόνισε ο καθηγητής, μιλώντας στον Real Fm 97.8. «Όταν υπάρχει ζήτημα ελέγχου μεγάλων θαλάσσιων περιοχών και δεν έχουμε αυτά τα αεροσκάφη το Πολεμικό Ναυτικό θα αναγκαστεί να κινήσει φρεγάτες, που είναι πιο δαπανηρό», επεσήμανε ο καθηγητής”.
Σε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύπτουμε ότι ο καθηγητής Γιώργος Φίλης «έχει διατελέσει Διευθυντής για θέματα Ρωσίας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και από το Νοέμβριο του 2004 ορίστηκε Επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του ΙΔΙΣ, το οποίο μετονομάστηκε σε Κέντρο Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης τον Σεπτέμβριο του 2008».
Όμως η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΙΔΙΣ δεν σταματούν εδώ. Προνομιακή σχέση με τη καθεστωτική δεξαμενή σκέψης -που φιλοξενεί πλήθος ανθρώπων του επιστημονικού-πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας θέσεις στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., πριν μετακομίσουν στη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ -, διατηρεί και ο καθηγητής Σωτήρης Ρούσσος, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της επίσημης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
 Θυμίζουμε ότι όταν το Φεβρουάριο του 2014 σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ παρουσιάστηκαν οι βασικές γραμμές του προγράμματος  του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα, τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής Σωτήρης Ρούσσος!
Έτσι λοιπόν διαπιστώνουμε ποιους ιδεολογικούς μηχανισμούς και στρατευμένους καθεστωτικούς διανοούμενους επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει για την αναγκαιότητα προμήθειας των πανάκριβων πολεμικών εξοπλισμών, ενώ παράλληλα δρομολογεί την επιβολή νέων φόρων και την υπογραφή νέου Μνημονίου.
Έχει όμως ενδιαφέρον να θυμηθούμε τις αποστολές που αναλαμβάνει ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους, καθώς αποκαλύπτουν τον ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και την επιθυμία αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο:
Οι τυπικές αποστολές των P-3 Orion περιλαμβάνουν την έρευνα και τον εντοπισμό σκαφών επιφανείας, περιπολίες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (αλιεία, πλατφόρμες εξόρρυξης), εντοπισμός μεταναστών, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και έλεγχο της πειρατείας, έρευνα και διάσωση (SAR), παρακολούθηση φυσικών καταστροφών, θαλάσσια περιπολία και ανθυποβρυχιακό πόλεμο.
Εμείς απαιτούμε να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, αλλά τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για τις τεράστιες ανάγκες του εργαζόμενου λαού μας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου