Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ 585 ΜΚ/ΤΠ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ελάχιστη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής καταγγελίας των συναδέλφων, που περιέγραφε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στη μονάδα –και χρησιμοποιούμε χρόνο που αναφέρεται στο παρελθόν- υπήρξε παρέμβαση του ΓΕΣ και της ιεραρχίας. Μάλιστα, υπήρξε φήμη για άμεση ταξιαρχική επιθεώρηση της μονάδας.
Γεγονός που έθεσε σε συναγερμό τη διοίκηση και το στελεχικό δυναμικό.
Αμέσως ο διοικητής κάλεσε αναφορά, απευθύνθηκε στους φαντάρους σε πνεύμα χαλαρό, τους ζήτησε να εκφράσουν τα παράπονα τους και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι άμεσα θα δοθούν λύσεις.
Και λύσεις δόθηκαν.
Την είσοδο του στη μονάδα έκανε βυτίο καυσίμων, ώστε να εφοδιαστεί η μονάδα, εξασφαλίζοντας καλύτερη θέρμανση και επιτέλους ζεστό νερό για να κάνουν μπάνιο οι στρατευμένοι.
Ακολούθησε φορτηγό της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διάφορα μηχανήματα –με μπουκάλια νερό, αναψυκτικά κλπ-, εφοδιάζοντας τα. Θυμίζουμε ότι για μήνες δεν είχε υπογραφεί σύμβαση, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να μην έχουν ούτε νερό να πιουν.
Αμέσως άρχισε «ο πόλεμος της καθαριότητας»: καθαριστικά και χλωρίνες δόθηκαν σε αφθονία και επιτέλους οι χώροι καθαρίστηκαν αποτελεσματικά εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.
Παράλληλα, στελέχη της μονάδας αντικατέστησαν τις φθαρμένες λάμπες και επιτέλους εξασφαλίστηκε ο απαραίτητος φωτισμός των χώρων.    
Ιδιαίτερη φροντίδα έδειξε η διοίκηση της μονάδας στο ζήτημα της σίτισης των φαντάρων. Το μεσημέρι στα εστιατόρια το παρόν έδωσαν Αντισυνταγματάρχης-Ταγματάρχης-Λοχαγός ενώ οι συνάδελφοι απόλαυσαν ένα αξιοπρεπές και πλουσιοπάροχο γεύμα.
Επίσης, πιο φιλική και ανθρώπινη υπήρξε η συμπεριφορά των στελεχών. Ο διοικητής υποσχέθηκε ίντερνετ και συνολική βελτίωση στο ΚΨΜ, αλλά και γλέντι το Πάσχα.  
Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην αναγνωρίσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες όλων να αλλάξει η κατάσταση στο 585 ΜΚ/ΤΠ. Πολύ περισσότερο που αυτό είναι βίωμα των φαντάρων, που με ικανοποίηση και καλή διάθεση αντιμετωπίζουν πλέον την χακί καθημερινότητα.
Η θετική εμπειρία της παρέμβασης των φαντάρων και του ρόλου της δημοσιοποίησης των καταγγελιών πρέπει να αποτελέσει κεκτημένο όλων των φαντάρων και του προσωπικού. Μόνο με την αμφισβήτηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.
Δίνουμε τις καλύτερες ευχές μας. Καλή δύναμη και καλή ξεκούραση σε όλους.  
Για να επιστρέψουμε πιο δυνατοί, πιο οραματικοί στις  μικρές και μεγάλες μάχες του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Συνάδελφοι, η μάχη της ζωής σας μόλις ξεκίνησε. Ας τη δώσουμε συλλογικά, με πίστη και Αξιοπρέπεια.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Θυμίζουμε την αρχική καταγγελία των συναδέλφων:    
585 ΜΚ/ΤΠ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ, ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ!
Ο διοικητής με στεντόρεια φωνή σε κάθε αναφορά τονίζει ότι η μονάδα του είναι πρότυπο. Οι εγκαταστάσεις τέλειες και πεντακάθαρες.
Οι φαντάροι όμως αποκαλύπτουν σε σχετική επιστολή τους ότι βασιλεύει η βρώμα.
Οι καθαριότητες είναι χάλια, είναι εικονικές: χωρίς απορρυπαντικά, χωρίς χλωρίνη. Με νεράκι…
Αποτέλεσμα να βρωμούν από τα (10) μέτρα και να μην μπορείς να πλησιάσεις.
Όμως οι φαντάροι δεν έχουν ούτε νερό να πιουν. Δεν υπάρχει βρύση, ενώ στα αυτόματα μηχανήματα έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρεία εδώ και δύο μήνες, χωρίς φυσικά να ανανεωθεί!
Αφού λοιπόν κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει το ΚΨΜ, οι φαντάροι δεν έχουν από πού να πιουν νερό, αφού ούτε να αγοράσουν μπουκαλάκια μπορούν.
Ουρά κάνουν έξω από τα εστιατόρια παρακαλώντας για ένα ποτήρι νερό.
Όταν παραπονέθηκαν ξανά και ξανά στον Λοχαγό, αφού αυτός αρχικά αδιαφόρησε, μετά τους απάντησε: «έλα ρε κομάντα, πιείτε από τις τουαλέτες!».
Αλήθεια, ο Λοχαγός, από τις τουαλέτες πίνει νερό;
Η συντήρηση των εγκαταστάσεων εικονική. Στο Λόχο υπάρχουν 14 σπασμένες λάμπες, ενώ στις τουαλέτες 5 λάμπες είναι καμένες. Ουσιαστικά οι συνάδελφοι κινούνται στα σκοτεινά και δε βλέπουν να κάνουν την ανάγκη τους…
Σοκ όμως προκαλεί η σίτιση των στρατιωτών. Το μεσημεριανό γεύμα περιλαμβάνει 6 κουταλιές φακή-4 ελιές-3 κομματάκια τουρσί, ενώ για βραδινό τρώνε ένα κομματάκι ομελέτα που σε μέγεθος αντιστοιχεί με ένα κινητό!
Στις διαμαρτυρίες τους για την ελάχιστη ποσότητα του φαγητού η απάντηση είναι «κάνετε υπομονή γιατί πρέπει να φτάσει για όλους»!
Επίσης, πόσοι νομίζετε ότι προλαβαίνουν να κάνουν μπάνιο με ζεστό νερό; Μόνο τρεις (3) φαντάροι. Τόσο φτάνει. Οι υπόλοιποι παραφυλάνε να προλάβουν να κάνουν μπάνιο στις 4.00 π.μ. το πρωί που έχει ξανά ζεστό νερό.
Ή πληρώνουν από την τσέπη τους στην έξοδο, νοικιάζοντας ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να κάνουν μπάνιο!
Σε αυτό όμως το στρατόπεδο υπάρχουν ανθυπολοχαγοί που βρίζουν τους φαντάρους, ενώ η βδομάδα προσαρμογής διαρκεί μόλις δύο μέρες.
Αυτός είναι ο ελληνικός στρατός. Αυτή είναι η υποχρεωτική 9μηνη θητεία που τα Επιτελεία και οι εθνικιστές απαιτούν να αυξηθεί!
Οι φαντάροι μπορεί να μην έχουν φαγητό, νερό, καθαριστικά, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους, αλλά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κάνει εθνικιστικές φιέστες με κόστος 1 εκατομμύριο ευρώ.
Εμείς ρωτάμε τον ΑΓΕΣ Τελλίδη, αν αυτές είναι οι υποσχέσεις του για σεβασμό των φαντάρων και του προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι όχι μόνο στο διοικητή, αλλά και σε όλη την ιεραρχία. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δημοσιεύσουμε και τις νέες καταγγελίες τους, σίγουροι ότι καταγράφονται και θα υπάρξει άμεσα άνωθεν παρέμβαση. 

1 σχόλιο:

  1. Ειπαμε....και ο αγιος ,φοβερα θελει! Καντε οτι μπορειτε,ζητηστε και απο μας τους πολιτες,οπου μπορουμε να βοηθησουμε!Δεν εχει σημασια,για πια περιπτωση μιλατε. Ειναι ολοι παιδια ,δικα μας. Μεσα απο τα σπιτια μας! Μακαρι να μπορουμε να βοηθησουμε πιο πολυ. Δωστε μας ,τροπους, και εδω ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή