Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η Γαλλία στέλνει 80 χρόνια αργότερα ενισχύσεις στην Πολωνία

Η Γαλλία στέλνει 80 χρόνια αργότερα ενισχύσεις στην Πολωνία«Δεν έχουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συμμαχία μας μαζί σας είναι μονομερώς. Αν εσείς δεχτείτε επίθεση από τη Γερμανία, η Πολωνία θα σπεύσει να βοηθήσει, διότι αυτό θα ήταν προς το συμφέρον της. Ωστόσο, το αντίστροφο δεν είναι η περίπτωση». Τα λόγια του Γιόσεφ Μπεκ, του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών προς τον Γάλλο πρέσβη στην Βαρσοβία.
Ακριβώς 80 χρόνια αργότερα, η Γαλλία αναπτύσσει από την 20η Απριλίου και μετά, βαρέα άρματα μάχης Leclerc στην Πολωνία, ως μέρος ενός χερσαίου αποσπάσματος που έχει αναπτυχθεί στην χώρα αυτή.

Το απόσπασμα αυτί περιλαμβάνει μονάδες από τη 2ην ΤΘΤ (2ème Vrigade Vlindée) του Γαλλικού Στρατού - 15 Lecler από το 12ο Τεθωρακισμένο Σύνταγμα 12ο θωρακοφόρο (12ème Régiment de Cuirassiers), μια διμοιρία από τέσσερα VBCI από το 16ο Τάγμα Σκοπευτών (16ème Bataillon de Chasseurs) και μια διμοιρία αποτελούμενη από τρία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τρεις VAB και ένα τεθωρακισμένο όχημα μηχανικού EBG από το 13ο Σύνταγμα Μηχανικού (13ème Régiment du Génie). Το συνολικό μέγςθος του στρατιωτικού προσωπικού είναι περίπου 300 άτομα.
Η ομάδα θα ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου να εξασκηθεί για ένα διάστημα δύο μηνών στο πεδίο ασκήσεων Drawsko Pomorskie (Δυτική Πομερανία), κοντά στην ακτή της Βαλτικής, μαζί με πολωνικές, αμερικανικές και καναδικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης κλίμακας άσκησης  Puma 15 που έχει προγραμματισεί για το δεύτερο ήμισυ του Μαίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Γάλλων αξιωματούχων, η ανάπτυξη του αποσπάσματος αυτού είναι στο πλαίσιο της «πολιτικής διασφάλισης» του ΝΑΤΟ με στόχο να εξασφαλιστεί ότι οι συμμαχικές χώρες της Ανατολικής και της Βόρειας Ευρώπης θα αισθάνονται ασφαλείς - στο πρόσωπο της ρωσικής παρέμβασης στην Ουκρανία. Τα άρματα μάχης Leclerc στην Πολωνία έχουν ως στόχο να «στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στη Μόσχα».

Έξι μήνες νωρίτερα ένα βρετανικό απόσπασμα έλαβε μέρος στην αγγλο-πολωνική άσκηση Black Eagle, η οποία είδε τη συμμετοχή 1.300 Βρετανών στρατιωτών στρατιώτες και 100 τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης Challenger 2.

Η Γαλλία έχει επεκτείνει σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή, από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία. Από τις 24 Απριλίου έως και την 1η Σεπτεμβρίου η Γαλλία είχε αναπτύξι τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale- και τέσσερα Mirage, στη βάση Μάλμπορκ της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Γαλλικό Ναυτικό περιπολεί τακτικά στην Βαλτική Θάλασσα. Τον Νοέμβριο η Γαλλία ανέπτυξε ένα Falcon 50 Μ στην πολωμική πόλη της Γκντύνια για αποστολε΄ς επιτήρησης στα κράτη της Βαλτικής για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.
Γαλλικά E-3F AWACS πετούν τακτικές πτήσεις επιτήρησης στον ενάεριο χώρος της Πολωνίας και της Ρουμαίας. Οι πτήσεις των γαλλικών AWACS έχουν συπληρώσει τις 350 ώρες.http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου