Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ!
Οι ειρηνικές απόψεις είναι παρελθόν. Το λόγο έχουν τα κανόνια, ή για να είμαστε ακριβέστεροι τα πολεμικά αεροσκάφη. Τα ανθυποβρυχιακά Ρ3 Οrion που θεωρούνται απαραίτητα στην κατοχύρωση για την ελληνική άρχουσα τάξη ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού συμβάλλουν στον πόλεμο κατά των μεταναστών, στη διασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων και στον έλεγχο των εμπορικών δρόμων Ανατολής Δύσης.
Φυσικά, οι πολεμικοί εξοπλισμοί δεν εξασφαλίζουν μόνο τα στρατηγικά συμφέροντα του αστικού κόσμου, αλλά αποτελούν και πηγές άμεσου πλουτισμού. Έτσι λοιπόν η αριστερή κυβέρνηση που δίνει 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της «κοινωνικής καταστροφής», προσφέρει στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία 500 εκατ. δολ.,  στη μοναδική μέχρι τώρα μονομερή ενέργεια της.
ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ «ΤΥΧΕΡΟΥΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΦΕΙΣ» ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ORION!
Μέρος όμως αυτών των χρημάτων προβλέπεται να καταλήξει και στις τσέπες των Ελλήνων εμπόρων και βιομηχάνων του πολέμου, μεταξύ των οποίων και Χριστιανός Χατζημηνάς, που θεωρείται ο μεγάλος ευνοημένος, μαζί με την ΕΑΒ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» είναι ο πρώτος επιχειρηματίας που θα πάρει ένα σημαντικό μερίδιο από το συμβόλαιο των 500 εκατ. δολ. καθώς είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας ISI, μονίμου υποκατασκευαστή στην Ελλάδα   της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας LOCKHEED MARTIN, που ανάλαβε το έργο της αναβάθμισης των (5) παροπλισμένων εδώ και χρόνια αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού!  
 Οι Έλληνες επιχειρηματίες του πολέμου έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν την κυβερνητική απόφαση και να ευχαριστούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι λοιπόν, ανακοίνωση για το θέμα της αναβάθμισης των P 3 Orion, εξέδωσε ο ΣΕΚΠΥ επισημαίνοντας:
«Αναφορικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 Orion του ΠΝ και τα όσα σχετικά αναφέρονται το τελευταίο διάστημα, ο  ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) θέλει να επισημάνει, σε ότι τον αφορά, τα εξής: Οι Ελληνικές εταιρείες, μέλη του Συνδέσμου, ΕΑΒ ΑΕ και ISI Ελλάς ΑΕ, οι οποίες συμμετέχουν ως αρχικοί υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων στο πρόγραμμα, είναι μοναδικοί στην Ελλάδα ο καθένας στο είδος του, με  προϋπάρχουσα μάλιστα εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα. Είναι εταιρείες με μακρά ιστορία στο χώρο και απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.  Είναι καταξίωση για την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία, το ότι ο αντισυμβαλλόμενος του Ελληνικού Κράτους, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, χρησιμοποιεί Ελληνικές εταιρείες  ως αρχικούς υποκατασκευαστές του.  Χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή και ζητάμε συγχρόνως από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει ξεκάθαρα δηλώσει τη βούληση του για στήριξη και επανεκκίνηση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα περαιτέρω αύξησης της συμμετοχής της στο πρόγραμμα».
Με περίεργα γεγονότα συνδέει την μέχρι τώρα πορεία της η πρώτη αριστερή κυβέρνηση.
Της ασκούν έντονη κριτική και καταδικάζουν τις φιλοπόλεμες και μιλιταριστικές επιλογές της τα αντιπολεμικά και αντιμιλιταριστικά κινήματα, αλλά την χειροκροτούν οι βιομήχανοι του πολέμου που τους προσφέρουν συμβόλαια Τσίπρας και Καμμένος!
Εμείς απαιτούμε: ούτε ένα ευρώ να μην δοθεί σε πολεμικούς  εξοπλισμούς και στρατιωτικές δαπάνες-να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου