Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Τουρκία

Image
Tρία ακόμα αμερικανικά Mη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τυπου predator έφθασαν στη αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ στην ΝΑ Τουρκία για να πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις και πτήσεις παρακολούθησης στη Συρία και στο Ιράκ κατά της απειλής της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης ISID-ISIL. Σημειώνεται ότι με την άφιξη των εν λόγω UAV ο αριθμός των predator στην Τουρκία έφθασε τα πέντε. 
Τουρκικό κανάλι του μετέδωσε την είδηση και για να καθησυχάζει τους φιλο-τζιχαντιστές στην Τουρκιά υπερτόνισε ότι τα αεροπορικά αυτά μέσα δεν φέρουν όπλα και κανουν μόνο παρακολούθηση με αισθητήρες.
Ο στρατός των ΗΠΑ είχε έστειλε για πρώτη φορά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη βάση περισσότερο από τρία χρόνια πριν. Το συριακό καθεστώς είχε ισχυριστεί ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα predator που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ πάνω από Λατάκια, κοντά στις ακτές της Μεσογείου.
Η Ουάσινγκτον και Άγκυρα έχουν ανοιχτες συζητήσεις για τη χρήση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ως αεροπορική βάση από μαχητικά και βομβαρδιστικά κατά των ISIS-ISIL καθώς η εγκατάσταση βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Συρίας.Οι ΗΠΑ θέλουν να δουν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις ενόψει της επίθεσης εναντίον της Μοσούλης που κατέχει το ISIS, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα μέχρι το καλοκαίρι.Από την άλλη η Άγκυρα πιέζει την Ουάσινγκτον να χρησιμοποιήσει τις αεροπορικές βάσεις ο αντι-ISIS συνασπισμός εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ με τον εμμονικό ισχυρισμό ότι μόνο εάν ο Άσαντ απομακρυνθεί από την εξουσία.θα υπάρξει σταθεροποίηση στην περιοχή... 

Η χρήση των αεροπορικών βάσεων της Τουρκίας στην επίθεση της Μοσούλης συζητήθηκε το Μάρτιο, όταν ο Διοικητής της Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ Lloyd Austin έφτασε στην Τουρκία για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση αναταραχής στην ευρύτΕρη περιοχή
.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου