Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Αντισυσπείρωση πέντε χωρών με αντιρωσικό προσανατολισμό…

Χώρες από Σκανδιναβία και Βαλτική ενώνονται κατά της ΡωσίαςΠέντε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Σουηδία και η Φιλανδία, υπέγραψαν κοινή διακήρυξη αναβάθμισης της μεταξύ τους στρατιωτικής συνεργασίας με σκοπό να αντιμετωπίσουν τη ρωσική επιθετικότητα, ανέφερε η νορβηγική εφημερίδα Afterposten. Τη διακήρυξη υπογράφουν, πέραν των δύο ουδέτερων χωρών, η Νορβηγία και η Δανία, αμφότερες μέλη του ΝΑΤΟ και η επίσης ουδέτερη Ισλανδία.

Η Ρωσία ενοχλήθηκε από την εξέλιξη αυτή, αλλά, ελάχιστες εβδομάδες πριν, ο Ρώσος πρέσβης στη Δανία είχε κάνει λόγο ακόμα και για πυρηνικά πλήγματα κατά της Δανίας, αν η χώρα συμμετάσχει στο ΝΑΤΟϊκό πρόγραμμα της αντιπυραυλικής ασπίδας, την ώρα που τα αεροσκάφη της πετούν συνεχώς στη Βαλτική. Η Σουηδία, δύο φορές, κατήγγειλε, επίσης, την παρουσία ρωσικών υποβρυχίων στα εθνικά χωρικά της ύδατα.
Οι υπουργοί Άμυνας των πέντε χωρών αναφέρουν, στην κοινή τους διακοίνωση, πως «η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ειδικά για τις σκανδιναβικές χώρες». Οι πέντε χώρες αποφάσισαν την από κοινού διεξαγωγή ασκήσεων, αλλά και την ανταλλαγή πληροφοριών.http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου