Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΜΕ ΕΧΘΡΟ ΙΡΑΝ-ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ...

Εκτοξευτής MilanΜε την επίσημη παράδοση στον Στρατό του Λιβάνου 48 εκτοξευτών κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων MILAN, κατασκευής της MBDA, άρχισε η υλοποίηση του ύψους 2,8 δις ευρώ εξοπλιστικού προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου που χρηματοδοτεί η Σαουδική Αραβία και αφορά την προμήθεια οπλικών συστημάτων και μέσων γαλλικής προέλευσης αλλά και την υποστήριξη τους για περίοδο 10 ετών.

Στην παράδοση που έλαβε χώρα στις 20 Απριλίου 2015 σε αεροπορική βάση πλησίον της Βηρυτού, παρέστησαν ο Jean-Yves Le Drian, υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, ο Samir Mokbel, υπουργός Άμυνας του Λιβάνου, ο στρατηγός Jean Kahwaji, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και πολλοί αξιωματούχοι από τον Λίβανο, τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιεστικές ανάγκες του Στρατού του Λιβάνου τα οπλικά συστήματα που παραδόθηκαν προέρχονται από τα αποθέματα του Στρατού της Γαλλίας. Στην ομιλία του ο Le Drian ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν επιπλέον παραδόσεις συστημάτων MILAN και «αρκετών δωδεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων VBCI και VAB».
Σε ενημερωτικό που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας αναφέρεται επίσης η παράδοση επιπλέον τεθωρακισμένων οχημάτων (κατά τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης περί τις 250 μονάδες συνολικά μεταξύ των οποίων VAB, VBL, Sherpa και VBC-90), συστημάτων πυροβολικού (αναφέρονται 24 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar), συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς (Mistral).
Επίσης, μη επανδρωμένα αεροχήματα, συστήματα νυκτερινής όρασης, συστήματα τακτικών και στρατηγικών επικοινωνιών, συστήματα υποκλοπών, εξοπλισμός για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και έξι εξοπλισμένα ελικόπτερα Cougar.http://www.defence-point.gr/news/?p=127152

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου