Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΒΡΟ-ΛΗΜΝΟ ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές. Για να το πούμε απλά, ενώ θα περίμενε κανείς από μια αριστερή κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό των αδύναμων και να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά αντιπολιτευόμενη την ακροδεξιά κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βλέπουμε ότι με συστηματικό τρόπο επιχειρεί να καλύψει μόνο τα αιτήματα των στρατιωτικών. Είναι μια τεράστια πρόκληση για την εργαζόμενη πλειοψηφία που ενώ είδε να ξεσηκώνεται τεράστια αντίδραση στην ανακοίνωση των πενιχρών αυξήσεων στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τώρα και ενώ ανακοινώνονται επιδόματα στους στρατιωτικούς και επιστροφές μισθών στα προ του 2012 επίπεδα,  παρακολουθεί την σιγή των καθεστωτικών ΜΜΕ και τον ανταγωνισμό των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα υποσχεθεί τα περισσότερα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εντείνεται η έμμεση φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας μέσω της υποχρεωτικής στράτευσης, καθώς ο φαντάρος καλείται να καλύψει με τα 8,7 ευρώ που αμείβεται μηνιαίως το σημαντικό κόστος των 3500-4000 ευρώ που κοστίζει η 9μηνη θητεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση –παρά τις δεσμεύσεις της- Αρνείται να δώσει τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια σε όσους υπηρετούν στις μακρινές μονάδες της παραμεθορίου και στους στρατιώτες που στέλνει υποχρεωτικά στην ΕΛΔΥΚ. Δηλαδή δεν αναλαμβάνει το κόστος των 5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται μηνιαίως για τις μετακινήσεις των φαντάρων, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνεται κονδύλι 24 εκατ. ευρώ ως αύξηση στους μισθούς των στρατιωτικών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  προβάλλει το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά αποδεικνύεται ότι χρήματα υπάρχουν μόνο για τους στρατιωτικούς και τις εθνικιστικές φιέστες, όπως η Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου που κόστισε 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μας ζητούν να κάνουμε υπομονή. Αλλά ξοδεύουν 500 εκατ. ευρώ για άχρηστα στην κοινωνία πολεμικά αεροσκάφη, ενώ δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για γλέντια στο Γουδή που θα τα ζήλευε και ο Πατακός, καλλιεργώντας το μιλιταρισμό και τον στρατιωτικό-ακροδεξιό πατερναλισμό!
Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και βασισμένοι στην εμπειρία των συναδέλφων φαντάρων παρουσιάζουμε τα παρακάτω δεδομένα.
Κόστος μετακινήσεων: Για να υπολογιστεί το παρακάτω κόστος ελήφθησαν υπόψη τα έξοδα μετακίνησης στο κέντρο, τα έξοδα μετακίνησης γονέων στο επισκεπτήριο και στην ορκωμοσία, τα έξοδα επιστροφής από την άδεια ορκωμοσίας, τα έξοδα αδειών Χριστουγέννων-Πάσχα και 4 προσωπικών αδειών καθώς και της επιστροφής μετά την ολοκλήρωση της θητείας. Από τα παραπάνω τα έξοδα «πήγαινε-ελα» για μια από της άδειες υπολογίστηκε μηδενικό κόστος. Σε όποιον φανούν πολλές οι μετακινήσεις να ενημερώσουμε ότι οι διοικητές όλων των στρατοπέδων στη Μυτιλήνη για παράδειγμα δύσκολα επιτρέπουν να πάρει ο φαντάρος παραπάνω από 10 μέρες άδεια… Για κάθε ταξίδι αθροιστήκαν και τα παράπλευρα έξοδα μετακινήσεων όπως ένα σάντουιτς σε ένα δωδεκάωρο ταξίδι με καράβι, νερό και λοιπές… πολυτέλειες. Η μια μετακίνηση επίσης ήταν αεροπορικώς κάτι που δύσκολα θα αποφύγει ο φαντάρος, ειδικά στην ειδική άδεια. Ακόμη εληφθησαν υπόψη το συνολικό κόστος των εισιτηρίων μετρό-λεωφορείων-ταξί, αλλά και τα έξοδα διατροφής των γονέων κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίων-ορκωμοσίας (δεν νομίζω ότι να πιστεύει κανείς ότι ένας μεσήλικας θα μπορέσει να κάνει αυθημερόν ταξίδι στο μέχρι την Τρίπολη, τη Σπάρτη ή τα Γρεβενά για παράδειγμα)
Κόστος: 800 Ευρώ
Δείτε τώρα και σχετικό δημοσίευμα που παρουσιάζει τις κυβερνητικές επιλογές:
Στον βασικό μισθό των στελεχών ΕΔ, το επίδομα παραμεθορίου
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε προς έγκριση νομοθετική διάταξη! Ποιοι και πώς θα το πάρουν
Ενέργειες για να συμπεριληφθεί το επίδομα παραμεθορίου στον βασικό μισθό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, στις 19 Μαρτίου έστειλε προς έγκριση νομοθετική διάταξη στο Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και στο συνοδευτικό έγγραφο αυτής αναφέρεται πως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου το επίδομα να ενταχθεί στις βασικές αποδοχές, όπως ισχύει για όλους τους μόνιμους υπαλλήλους που δικαιούνται ανάλογο επίδομα.
Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έρχεται σε συνέχεια της καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου και σε μονάδες προκάλυψης ήδη από τον Φεβρουάριο (τέσσερις ημέρες εκτός έδρας επί 29 ευρώ την ημέρα). Το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των στελεχών ήταν συνεπώς 116 ευρώ τον μήνα. Ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί ήδη τα 24.000.000 ευρώ που απαιτούνται για την χορήγησή του για όλο το 2015 στους 20.000 δικαιούχους. Ωστόσο, επιχειρείται να δοθεί μόνιμη λύση, έτσι ώστε να μην απαιτείται η μεταφορά κονδυλίων από άλλους κωδικούς, και γενικώς «τερτίπια», προκειμένου να εξασφαλίζεται το απαιτούμενο ποσό από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά το επίδομα παραμεθορίου να καταβάλλεται απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τη μισθοδοσία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική νομοθετική διάταξη που εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών, καταργείται το Άρθρο 13 (3Θ) του Προεδρικού Διατάγματος 200/1993, και βάσει αυτής θα πρέπει να καταβάλλονται 100 ευρώ (μεικτά), όπως ισχύει για τους μόνιμους υπαλλήλους που λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου και προβληματικών περιοχών, για τις ίδιες γεωγραφικές περιοχές του Π.Δ., συγκεκριμένα σε όλη την ανατολική ακτογραμμή από τον Έβρο και μέχρι το Καστελόριζο. Σε αυτές τις μονάδες συμπεριλαμβάνονται οι μονάδες αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σκύρο, τη Μύκονο και τη Ζήρο. Συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, οι δυνάμεις της Π.Α. και του Π.Ν. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η πρώτη κίνηση για την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου έγινε με την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Έτσι, από τον Φεβρουάριο, οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και επαγγελματίες οπλίτες εισπράττουν 116 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, το ποσό αναγράφεται στη μισθοδοσία των δικαιούχων και δεν θα δίδεται ως έκτακτη «διάθεση». Το ποσό αυτό επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όχι των Γενικών Επιτελείων. (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΡΜ 03/04/2015 – Σ.Λ.)
Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Στρατό να σεβαστούν τα δικαιώματα των φαντάρων και να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις τους.
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να αναλάβουν άμεσα το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης. Να σταματήσουν τις παράλογες αγορές όπλων και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και να ικανοποιήσουν άμεσα τις τεράστιες ανάγκες του κόσμου της εργασίας.
Οι συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να αντισταθούν στην οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης. Πρέπει να αγωνιστούμε συλλογικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου πολίτη με Στολή.
Η αμφισβήτηση της άγριας ταξικής αστικής πολιτικής είναι υπόθεση συνολικά της νεολαίας και των εργαζομένων. Τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι Κινήσεις Πολύς-Γειτονιάς, κάθε συλλογικότητα και αγωνιστής καλούνται να συμβάλλουν στο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com  


1 σχόλιο:

  1. Συγνώμη Φιλαράκια ! Αλλά ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ από Εσάς την Επίσκεψη, την Συνάντηση στην Μόσχα ! Φιλότιμες οι προσπάθειες σας για να τα ... ερμηνεύσεται, αλλά παραμένουν ... προσπάθειες !! Η Ελληνική Εξ. Πολιτική διέπεται από ΚΑΤΙ, το οποιίο για να καταλάβεται ΠΡΕΠΕΙ να Ανακτήσεται το ΣΗΜΕΙΟ, Το Αυτό όμως ΣΗΜΕΙΟ, μετρημένοι το έχουν προσεγγίσει και ακόμη λιγώτεροι το έχουν Κατανοήσηει ! Η Επιστημονικότητα, η Τόλμη και η Αντοχή (μαυτήν την σειρά), θα έχουν Αναγεννητικές Συνέπειες και Αποτελέσματα ! ΑΥΤΟ το Τρίπτυχο, Αυτό το Τριδιάστατο, ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ! ΕΙΘΕ ΚΑΙ 'ΟΛΟ' ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. της Χώρας ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή