Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΡΑΣΗ

barakatTο άρθρο που ακολουθεί το αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης [PFLP]. Εκφράζει τις απόψεις του Xάλεντ Μπαρακάτ στέλεχους της οργάνωσης σχετικά με τα γεγονότα στην Υεμένη. 
Το μεταφράσαμε και το δημοσιεύουμε θεωρώντας οτι συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση των γεγονότων στην Υεμένη. Μετάφραση PanPap για το Avantgarde  «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Υεμένη είναι η πλήρης αποτυχία των σχεδίων της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ να επαναφέρουν ένα καθεστώς-μαριονέτα που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. 
Αναφερόμενος στο ρόλο των ΗΠΑ στην επιθετικότητα εναντίον της Υεμένης ο Xάλεντ Μπαρακάτ, συνεχίζει «η αυτοκρατορική στρατηγική των ΗΠΑ υπό τον Ομπάμα – όπως αυτή διαφοροποιείται από την αυτοκρατορική στρατηγική των ΗΠΑ υπό τον Τζορτζ Μπους – θεωρεί ότι τα αραβικά καθεστώτα είναι αυτά που θα πρέπει να διεξάγουν τον πραγματικό πόλεμο, όχι οι Αμερικανοί στρατιώτες. Στο εσωτερικό των ΗΠΑ ο Ομπάμα και η κυβέρνησή του δεν έχουν την πολιτική υποστήριξη ώστε να στείλουν Αμερικανούς στρατιώτες στην Υεμένη· πράγματι, η εκλογή του Ομπάμα βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην εκμετάλλευση του λαϊκού αισθήματος εναντίον των πολέμων των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν».
«Η στρατηγική των ΗΠΑ σήμερα είναι τα αραβικά καθεστώτα να διεξάγουν τις μάχες τα ίδια – χρησιμοποιώντας όμως τα ίδια F-16, τα ίδια βλήματα, τα ίδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την ίδια τεχνολογία που παράγεται και διατίθεται από τις ΗΠΑ – για να ασκήσουν καταστροφική τους βία ενάντια στους λαούς της περιοχής. Οι σαουδικές τους μαριονέτες που εξοπλισμένες με όπλα των ΗΠΑ αποτελούν την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη μεταξύ των κρατών του Αραβικού Κόλπου, θα έχουν πλήρη υποστήριξη με αμερικανική τεχνολογία, υλικοτεχνικά μέσα και πληροφορίες, προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυριαρχία τους – και να επαναβεβαιώσουν το ρόλο της Αλ-Κάιντα και άλλων δεξιών δυνάμεων στην Υεμένη».
«Η στρατηγική των ΗΠΑ είναι να χρησιμοποιούν αραβικά καθεστώτα, ιδιαίτερα τους βασικούς συμμάχους τους, για να αποσταθεροποιούν τους αραβικούς λαούς και να εμφανίζουν δήθεν συγκρούσεις μεταξύ «Σουνιτών και Σιιτών», όταν, στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των Υεμενιτών αντιτίθεται σε αυτή την επιθετικότητα. Οι κύριες δυνάμεις της αντίστασης στην Υεμένη αποτελούνται από επαναστατικές επιτροπές και περιλαμβάνουν τους Ανσάρ Αλλάχ (σσ Χούτι) καθώς και κοσμικές και εθνικιστικές δυνάμεις».
«Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας είναι το πιο βάρβαρο, αντιδραστικό, θεοκρατικό αραβικό καθεστώς, που έχει ως στόχο να αφαιρέσει από τους Σαουδάραβες την ανθρωπιά τους, να συντρίψει τους κατοίκους του ανατολικού τμήματος της χώρας και να καταστείλει αδυσώπητα τους μετανάστες εργάτες – για να μην αναφέρουμε τη συστηματική καταπίεση των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας. Η Σαουδική Αραβία είναι ο τύπος του κράτους που οι ΗΠΑ εκτιμούν και θεωρούν ως βασικό σύμμαχο στην περιοχή. Σήμερα, το καθεστώς αυτό διέρχεται μια κρίση στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των λεγόμενων «νέων και μοντέρνων» πριγκίπων και την «παλιά φρουρά», τις παραδοσιακές δυνάμεις.
«Οι ‘νέοι, σύγχρονοι’ πρίγκιπες έβλεπαν το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή να βρίσκεται σε υποχώρηση ή να είναι δευτερεύων σε σύγκριση με άλλες δυνάμεις στην περιοχή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σχετικά με την Τουρκία, η οποία θεωρείται όλο και περισσότερο ο αρχηγός του λεγόμενου ‘σουνιτικού κόσμου’. Η επίθεση στην Υεμένη είναι ένας μηχανισμός για να διεκδικηθεί η Σαουδική κυριαρχία (αλλά πάντα στα πλαίσια των συμφερόντων των ΗΠΑ) και για να μην επιτραπεί στην Υεμένη να ασκήσει την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία ή τον αυτοπροσδιορισμό της», είπε. «Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία επιτίθεται στην Υεμένη, ούτε είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να της επιβάλει μια κυβέρνηση-μαριονέτα. Η Σαουδική Αραβία έχει κατακτήσει και κρατήσει με τη βία περιοχές της Υεμένης για πάνω από 80 χρόνια, στο Νατζράν και αλλού, που περιλαμβάνουν 90 υεμενίτικες πόλεις και κωμοπόλεις, για τους πόρους και την αξία τους. «
yemen1«Ποιος ωφελείται από αυτόν τον επιθετικό πόλεμο;»  «Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις – κυρίως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, η οποία είναι επίσης συνένοχη σε εγκλήματα πολέμου· το Ισραήλ, το σιωνιστικό πρότζεκτ που συντηρείται από τον ιμπεριαλισμό και που ήταν το πρώτο που υποστήριξε τη σαουδική επιθετικότητα· οι Άραβες τοπικοί σύμμαχοι και τα αντιδραστικά καθεστώτα· και το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, του οποίου τα κέρδη τροφοδοτούνται από τέτοιους πολέμους.»
«Οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε μόνιμη βάση σε επιθετικότητα εναντίον της Υεμένης. Εκατοντάδες Υεμενίτες, συμπεριλαμβανομένων και πολιτών των ΗΠΑ, έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ».
«Ο συνασπισμός που συγκρότησε η Σαουδική Αραβία έχει αρχίσει να καταρρέει. Από τη μία πλευρά, ο συνασπισμός αυτός δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα από το Πακιστάν, του οποίου το κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα να κρατήσει επίσημα ουδέτερη στάση και αρνήθηκε να στείλει στρατεύματα για να συμμετάσχουν στον πόλεμο. Σε απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προειδοποίησε το Πακιστάν ότι η απόφασή του αυτή θα επιφέρει «βαρύ τίμημα», απειλώντας συγκαλυμμένα για απέλαση και στοχοποίηση των Πακιστανών μεταναστών εργατών στις χώρες του Κόλπου, περικοπές στη βοήθεια και, ενδεχομένως, αυξημένη χρηματοδότηση και παρέμβαση από τις χώρες του Κόλπου προς υποστήριξη αντιδραστικών ομάδων στο εσωτερικό του Πακιστάν».
«Η Τουρκία, επίσης, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω», είπε ο Μπαρακάτ. «Άκουσε μια σαφή ιρανική θέση από την υψηλότερη ιρανική πολιτική και ηθική αρχή, τον ίδιο τον Χαμενεΐ. Είναι στην πραγματικότητα προς το συμφέρον της Τουρκίας να αποτύχει η Σαουδική Αραβία σε αυτή τη σύγκρουση, όχι επειδή το τουρκικό κράτος θέλει να δει μια επιτυχημένη επανάσταση ή μια σημαντική αλλαγή στην Υεμένη, αλλά εξαιτίας τής – άβολης για τα συμφέροντά του – συνεχιζόμενης σχέσης μεταξύ των συμμάχων του στο κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων και τη Σαουδική Αραβία, ειδικά στην Αίγυπτο.»
«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις αυτές αποτελούν μέρος ενός στρατοπέδου που βρίσκεται σε συμμαχία με τις ΗΠΑ και τα αυτοκρατορικά τους συμφέροντα στην περιοχή, αλλά που εκδηλώνουν εσωτερικές αντιπαλότητες και ανταγωνισμό για την επιρροή και την εξουσία».
 «Η Υεμένη είναι η φτωχότερη αραβική χώρα, αλλά ο λαός της έχει μια μακρά και ένδοξη ιστορία αντίστασης στην αποικιοκρατία, τον ιμπεριαλισμό – και τη σαουδική κυριαρχία. Ο λαός της Υεμένης είναι ενωμένος και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων αντιτάσσονται ενωμένες στη σαουδική επίθεση, δε θα υποκλιθούν μπροστά στη σαουδική επιθετικότητα. Αυτή η επιθετικότητα θα αποτύχει, είμαι βέβαιος, και ο λαός της Υεμένης θα νικήσει. Αλλά αυτό που πρέπει να καταγραφεί είναι ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και οι υποστηρικτές του στις ΗΠΑ διαπράττουν σε καθημερινή και ωριαία βάση εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη – την καταστροφή της χώρας, των υποδομών της και τη στόχευση των προσφυγικών καταυλισμών. Συνεπώς, είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να διαδηλώσουν μπροστά στις πρεσβείες της Σαουδικής Αραβίας απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και της επιθετικότητας ενάντια στην Υεμένη και υποστηρίζοντας την αυτοδιάθεση του λαού της Υεμένης».
avantgarde2009.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου