Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΑΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΣ ΑΝΕΛ-ΛΑΟΣ-ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ!

Εθνικιστική σύγκλιση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πιο επιθετική εκπροσώπηση των αστικών συμφερόντων
Για τον Καρκαλέτση «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ»: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες παρεμβάσεις μας αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να συγκαλύψει τους φασίστες ΟΥΚάδες.  Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου, σχετικά με τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου άνδρες της ΟΥΚ, ο Πάνος Καμμένος, ισχυρίστηκε ότι τα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν στην περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός.
Όμως όπως θα επιχειρήσουμε να αποδείξουμε η στάση του Πάνου Καμμένου είναι συνεπής και στη βάση οργανωμένου σχεδίου, το οποίο προβλέπει την έξαρση του εθνικισμού και μιλιταρισμού με την ενορχήστρωση του Υπουργείου Άμυνας και όχι μόνο. Είναι μια απόπειρα του αστικού κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που μεταξύ άλλων επιχειρεί να ενσωματώσει τη φασιστική δεξιά, ιδιαίτερα την επιρροή της στους κατασταλτικούς-στρατιωτικούς μηχανισμούς. Δίνοντας νέο περιεχόμενο στην έννοια «του έθνους και του εθνικού συμφέροντος», θέλει να επιτεθεί εντός και εκτός συνόρων, προσδοκώντας την ικανοποίηση των αστικών συμφερόντων, με το οπλοστάσιο των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας.
Το αστικό κράτος μετά την περίοδο του εκσυγχρονισμού του Σημίτη, της «Ισχυρής Ελλάδας, με την Νοτιοανατολική Ευρώπη ως Ζωτικό Χώρο», του «έπους του Ευρώ», των Μεγάλων Έργων και της Ολυμπιάδας, επαναπροσδιορίζει «το έθνος», που καλείται να ανοίξει τους νέους δρόμους καπιταλιστικής κερδοφορίας. Πρώτος στόχος, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης με Μνημόνια ή όχι. Ακολουθεί η ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και η αναβάθμιση του ρόλου της αστική τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο που προβάλλεται ως στρατηγικός στόχος. Για αυτό τόσο ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, όσο ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς και ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος τονίζουν την γεωστρατηγική θέση της χώρας και το ρόλο που μπορεί να παίξει στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε Ουκρανία-Βαλκάνια-Μέση Ανατολή και Αφρική. Για αυτό διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ την αποστολή αμερικανικών UAV σε βάσεις στην Κρήτη και τη Πελοπόννησο, ώστε με πρόσχημα την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας να μετατρέψουν τη χώρα σε βάση εφόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών εκστρατειών. Για αυτό ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοινώνει την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ λες και μοιράζει τα πολεμικά του παιχνίδια στο παιδικό του δωμάτιο με τους Αμερικανούς, που «ήταν πάντα Φίλοι» της ακροδεξιάς και της άρχουσας τάξης!
Για να υλοποιηθούν οι τυχοδιωκτισμοί  αυτοί απαιτούνται συμμαχίες. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξέρει ότι προκαλεί όταν αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως «ελληνική λίμνη». Έχει προκαλέσει εξάλλου ήδη δύο θερμά επεισόδια –τον Ιανουάριο στα Ίμια και λίγο αργότερα, με τις εν γνώση του Έλληνα ΥΕΘΑ εμπρηστικές δηλώσεις για τον επιθετικό ρόλο της ΕΛΔΥΚ. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά και ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς κάνουν λόγο για Ενιαίο Αμυντικό Χώρο Ελλάδας-Κύπρου, για Ενιαίο Αμυντικό Χώρο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου καθώς γνωρίζουν ότι οι επεκτατικοί τους στόχοι και οι  τυχοδιωκτικές τους βλέψεις συγκρούονται με τις αντίστοιχες τις τουρκικής αστικής τάξης [που ενισχύει το δικό της οπλοστάσιο με την αύξηση των αεροπορικών προκλήσεων, την δήλωση ΤΟΤΑΜ που διεκδικεί το μισό Αιγαίο, ενώ συγκροτεί Επιτροπή διεκδίκησης 16 ελληνικών νησιών], αλλά υπολογίζουν ότι με το μπλοκ αυτών των συμμαχιών μπορούν να σταθούν ισότιμα απέναντι τους. Αλλά πάντα μιλάμε για στρατιωτική ισορροπία, που αφενός είναι ευκαιριακή –ας θυμηθούμε την συμμαχία Ισραήλ-Τουρκίας που πλέον δεν υφίσταται,  τους στρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ που δε μπορούν να αδιαφορήσουν για το Τουρκικό κράτος-, αφετέρου κρύβει την εκδήλωση ολέθριας πολεμικής σύγκρουσης.
Αυτές τις παραμέτρους συνυπολογίζει η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για αυτό την ίδια ώρα που υπογράφει νέα Μνημόνια, επιβάλλει νέους φόρους και περικοπές, διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 2,7 δις δολ! Κυρίως όμως το αστικό κατεστημένο γνωρίζει ότι απαιτείται  η υποταγή του κόσμου της εργασίας και η «εθνική συστράτευση στις νέες «Μεγάλες Αστικές Ιδέες».
Απαιτούνται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Αιχμή του δόρατος αυτών οι Ειδικές Δυνάμεις. Εδώ και χρόνια έχει γίνει ο Διαχωρισμός του Προσωπικού ανάμεσα στο Μάχιμο –ειδικές δυνάμεις, πιλότοι, πληρώματα ελικοπτέρων και υποβρυχίων- που απολαμβάνει διαφορετικούς μισθούς-προνόμια και το Μη Μάχιμο τμήμα! Βεβαίως, το άγχος του Π.Καμμένου να επαναφέρει τους μισθούς των στρατιωτικών-αστυνομικών-πρακτόρων ΕΥΠ στα επίπεδα προ του 2012 εκφράζει την ανάγκη του αστικού κατεστημένου «να τους κερδίσει», καθώς κρίνονται απαραίτητοι στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων, αλλά και στους τυχοδιωκτισμούς εκτός συνόρων.
Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν εφαρμόσει ήδη τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας. Η Ζ’ ΜΑΚ στάθηκε απέναντι στους απεργούς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και στους συνδικαλιστές στρατιωτικούς του ΣΥΣΜΕΔ μαζί με την Στρατονομία. Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στάλθηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ απέναντι στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος γνωρίζει ότι η περίοδος χάριτος τελειώνει. Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι στον κόσμο της εργασίας που αλυσοδένει με νέο Μνημόνιο. Επιπλέον, οι Ειδικές Δυνάμεις είναι αυτές που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στον ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, φρουροί των πλοίων των εφοπλιστών και της διεθνούς εμπορικής κίνησης στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας σταθερά συμμετοχή σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Έτσι λοιπόν τώρα βλέπουμε ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δεν τοποθετείται ανοικτά στις καταγγελίες δύο επίτιμων Αρχηγών Επιτελείων για την εμπλοκή του Στρατού σε Κατασταλτικές Επιχειρήσεις. Ο Π.Καμμένος, που ως αρχηγός του κόμματος των ΑΝΕΛ είχε βρεθεί στο Ναυτοδικείο για να υπερασπιστεί πάλι άνδρες της ΔΥΚ, όταν φώναξαν εξίσου εμετικά συνθήματα σε Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σήμερα σφυρίζει αδιάφορα αντιμετωπίζοντας ως ΥΕΘΑ την επανάληψη των παρανομιών τους. Επίσης, στους δύο πρώτους μήνες της παρουσίας του Πάνου Καμμένου στο Πεντάγωνο έχει αποδείξει ότι θα παράσχει Ανοχή και θα στηρίξει επικίνδυνες ακροδεξιές συλλογικότητες, αναλαμβάνοντας μάλιστα κοινές πρωτοβουλίες, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αμύνης. Τα άθλια συνθήματα των ΟΥΚάδων, που μόνο οι ΑΝΕΛ δεν είδαν και δεν άκουσαν, αποτελούν συνέχεια των εμφυλιοπολεμικών εορτασμών στη Φλώρινα από τις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων και το Υπουργείο Άμυνας. Της συνδιοργάνωσης, της επικίνδυνης και εξίσου εχθρικής για τη μειονότητα στη Θράκη, άσκησης «Μακεδονομάχος 2015» των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων –τμήμα των οποίων παρέλασαν την 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά τα εμετικά συνθήματα των ΟΥΚάδων αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα των εθνικιστικών και μιλιταριστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και η Περιφερειάρχης Δούρου, μοιράζοντας 10000 σημαίες και ξοδεύοντας (1) εκατομμύριο ευρώ για τανκς και αεροπλάνα!
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λοιπόν πιάνει το μαύρο νήμα της προηγούμενης διακυβέρνησης. Το σύστημα εξουσίας σε όλη την περίοδο εφαρμογής των Μνημονίων επιστράτευσε την Ακροδεξιά, δίνοντας ακόμη και υπουργεία στους πολιτευτές του ΛΑΟΣ στις κυβερνήσεις Παπαδήμου-Βενιζέλου-Σαμαρά. Αναγνωρίζοντας επίσης ρόλο στους Ναζί της Χρυσής Αυγής, είτε στο πλαίσιο των επίσημων κατασταλτικών-πολεμικών μηχανισμών, είτε την αυτοτελή δράση των Ταγμάτων Εφόδου, όσον αφορά την καταστολή των κινημάτων και στον πόλεμο κατά των μεταναστών. Παραχωρώντας ανοχή και συγκάλυψη στα καθημερινά εγκλήματα και τις βιαιότητες.
Σήμερα φαίνεται ότι οι ΝΑΖΙ σιγά σιγά νομιμοποιούνται –ξεπλένονται μεθοδικά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Παράλληλα, ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός δίνει δείγματα γραφής και με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  που μονιμοποιούνται ως μορφή άσκησης της αστικής δημοκρατίας της εποχής μας, αλλά και τις ακραία αποκαλυπτικές τοποθετήσεις του υπουργού των ΜΑΤ Πανούση. Ενός υπουργού που συνδυάζει άψογα το μένος κατά των μεταναστών, την καταστολή των κινημάτων και την υπεράσπιση των ακροδεξιών Ουκάδων! 
Ακόμη πιο ενδεικτική των αντιδραστικών αυτών επιλογών  είναι η είσοδος ως συμβούλου στο ΥΠΕΘΑ του Καρκαλέτση. Διαβάζουμε στο βιογραφικό του τη διαδρομή που διάνυσε από το ΛΑΟΣ, στη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ:
«Πιστεύοντας ότι ο δικομματισμός έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο οδηγώντας στα σημερινά κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα, εντάχθηκα το 2005 στον ΛΑ.Ο.Σ., όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης μου εμπιστεύθηκε τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Από τον Οκτώβριο του 2006 έγινα περιφερειάρχης του ΛΑ.Ο.Σ. ανατολ. Στερεάς και Εύβοιας. Στις εθνικές εκλογές του 2007 κατήλθα με τον ΛΑ.Ο.Σ. ως υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας. Σήμερα είμαι αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Ευβοίας και αγωνίζομαι καθημερινά για τα προβλήματα του νομού. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2008 ιδρύσαμε με πατριώτες στην Κύπρο το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, με σκοπό την διατήρηση της ελληνικότητας του νησιού και την αποτροπή επιβολής εθνοκτόνων σχεδίων λύσης».
Βεβαίως, ο Καρκαλέτσης έχει μοναδική ικανότητα να πηδά από το ένα βαγόνι της ακροδεξιάς στο άλλο. Πριν από τρία χρόνια, το Μάρτιο του 2012 διαβάζουμε «ο Σταύρος Καρκαλέτσης κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για να μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εύβοια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Είχε διατελέσει για πέντε χρόνια περιφερειάρχης Στερεάς του ΛΑΟΣ και αντιπρόεδρος στην Εύβοια, αλλά ήρθε σε σύγκρουση με τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη, με τον οποίο η σχέση του ήταν εξ' αρχής προβληματική. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς διεκδίκησε την αρχηγία του κόμματος απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο Καρκαλέτσης τον στήριξε από την πρώτη στιγμή και έκτοτε αναπτύχθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του, πρόσφατα ορίστηκε τομεάρχης για την εξωτερική πολιτική και άμυνα στο Κυπριακό. Με αυτή του την ιδιότητα συνόδευσε τον Σαμαρά στην Κύπρο πριν λίγες εβδομάδες».
Λίγο πριν τις εκλογές του 2015 τον βρίσκουμε να έχει μεταπηδήσει στους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ: «O πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρος Καρκαλέτσης, υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, κατέρχεται και στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος στην Εύβοια με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι αυτός ο ταξιδευτής της ακροδεξιάς αμαξοστοιχίας, αφού απέτυχε να εκλεγεί, διορίστηκε Σύμβουλος στο Υπουργείο Άμυνας, έχοντας διατελέσει και στο παρελθόν σύμβουλος στα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού! Παρέχοντας την απαραίτητη ακροδεξιά συνέχεια στην αντιμετώπιση του Κυπριακού Ζητήματος μεταξύ των τελευταίων κυβερνήσεων. Ενώ οι αλυτρωτικές και μεγαλοιδεατικές του βλέψεις επεκτείνονται και στην Νότια Αλβανία-Βόρεια Ήπειρο!
 Κουβαλώντας μαζί του τις επικίνδυνες εθνικιστικές του θέσεις, που όταν στο παρελθόν δοκιμάστηκαν στην Κύπρο βούτηξαν τους λαούς στο αίμα, έφεραν τη Διχοτόμηση, το Πραξικόπημα των ακροδεξιών Χουντικών και της ΕΟΚΑ Β΄, την Εισβολή και την Τουρκική Κατοχή.
Σταύρος ΚαρκαλέτσηςΣήμερα λοιπόν στο Υπουργείο Άμυνας είναι σύμβουλος ένας αρθρογράφος και αναλυτής του Defencenet και της Στρατηγικής –γνωστά και τα δύο για τις σχέσεις τους με την ναζιστική Χρυσή Αυγή. Σε συνέντευξή του στη Λευκωσία,  στην ακροδεξιά εφημερίδα »ΜΑΧΗ», ο Σταύρος Καρκαλέτσης υποστήριξε πως «η Κύπρος δεν είναι ελληνική, είναι Ελλάδα»! Για να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων και νέα ένταση μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας. Προβάλλοντας δηλαδή απόψεις που στην Κύπρο υποστηρίζουν μόνο οι Ναζί!
Επίσης τον συναντάμε ως ομιλητή σε σειρά εθνικιστικών συλλόγων, όπως του περιοδικού Patria ή στον Πατριωτικό Σύλλογο «Θερμοπύλες», όπου πάντα το θέμα των τοποθετήσεων του είναι «η Προδοσία της Κύπρου», το «ενιαίο Αμυντικό δόγμα μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και η ανάγκη κήρυξης ΑΟΖ! Όπως υπογράμμισε σε ομιλία του στον Σύλλογο «Θερμοπύλες» αν ίσχυε το δόγμα αυτό θα ελέγχαμε όλη την Ανατολική Μεσόγειο!
Αποδεικνύοντας ότι η συμμαχία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισράηλ έχει ένα προσχηματικό αμυντικό χαρακτήρα, αλλά ένα πραγματικό επιθετικό γεωστρατηγικό διακύβευμα: τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου!  
Όμως τους επικίνδυνους αλυτρωτικούς και Μεγαλοϊδεατικούς στόχους των ΑΝΕΛ αλλά και του νέου συμβούλου του Υπουργείου Άμυνας, που βάζει ως στόχο «την σύζευξη των δύο ελληνικών κρατών» –επαναφέροντας στο προσκήνιο τα σχέδια Άτσεσον  που ουσιαστικά μοίραζαν την Κυπριακή Δημοκρατία μεταξύ των δύο Μητέρων Πατρίδων, αποκαλύπτει η προεκλογική συνέντευξη στο defencenet.gr, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:
Καρκαλέτσης: Η Κύπρος είναι η μαχόμενη έπαλξη του Έθνους, που ενοχλεί την αφασία του αθηναϊκού μικροελλαδισμού. Η Αθήνα –όχι ο λαός μας- υπήρξε μητριά και όχι μάνα για την μαχόμενη και πάντα Ελληνική Κύπρο. Δεν μου αρέσει το άδικο, και ως Ελλαδίτης παλεύω να διορθωθεί αυτή η παθογένεια.
- Έχετε καταθέσει δημόσια τις θέσεις σας για μία άλλη πορεία στο Κυπριακό. Μπορείτε να μας τις αποσαφηνίσετε εκ νέου;
Καρκαλέτσης: Είμαι ξεκάθαρος: Σταδιακή επαναφορά του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου, όπου παρά την οικονομική καχεξία και τα μνημόνια, μπορούν να γίνουν κάποιες πρώτες κινήσεις. Δεν μπορεί να μιλάς για ΑΟΖ και ενεργειακό πλούτο, δίχως να είσαι σε θέση να τα υπερασπιστείς. Δικό σου, στην εποχή μας, δεν είναι αυτό που σου δίνει το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες. Δικό σου πάνω από όλα είναι αυτό που είσαι σε θέση να υπερασπίσεις. Παράλληλα, οικοδόμηση δόγματος ενιαίου ενεργειακού χώρου Ελλάδας – Κύπρου, με στόχο την ενοποίηση των ΑΟΖ τους. Μία θάλασσα, κοινή, από Κέρκυρα μέχρι Παραλίμνι. Τρίτο, μόνιμο συμβούλιο ανώτατης συνεργασίας των δύο ελληνικών κρατών. Οι «Ανεξάρτητους Έλληνες»είμαστε αυτοί που αύριο στη Βουλή, ως ρυθμιστές, θα βάλουμε τις  κόκκινες γραμμές για να μην έχουμε κλείσιμο του κυπριακού και του σκοπιανού. Τα εθνικά θέματα είναι η έπαλξη των αγώνων μας, δεν υποχωρούμε με τίποτα!
- Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που κινούνται ιδεολογικά και πολιτικά;
Καρκαλέτσης: Εμείς είμαστε με την Ευρώπη των Εθνών, υπερασπίζουμε το εθνικό κράτος. Δεν είμαστε ούτε χαζοδιεθνιστές, ούτε νεοφιλελεύθεροι απάτριδες. Είμαστε Έλληνες, χαράσσουμε κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα (Κυπριακό, Σκοπιανό, Αιγαίο, Θράκη κ.α.). Λέμε όχι στο νέο σχέδιο Ανάν, όχι σε ονομασία των Σκοπίων που να περιέχει τη λέξη «Μακεδονία». Και βεβαίως λέμε όχι στη λαθρομετανάστευση και τους λαθρομετανάστες, λέμε ναι στο κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο αγώνας μας είναι υπέρ της διατήρησης του εθνικού χαρακτήρα του κράτους μας.
Καρκαλέτσης: Ελλάδα και Κύπρος είμαστε ένα! Για αυτό διαφωνώ με το «η Κύπρος είναι Ελληνική»! Η Κύπρος δεν είναι Ελληνική, είναι Ελλάδα! Είμαστε ένας λαός, χωρισμένος σε δύο κράτη γιατί έτσι το θέλησαν άλλοι. Μόνο μία στρατηγική σύζευξης των δύο ελληνικών κρατών θα δώσει την προοπτική για το μέλλον. Και η προοπτική περνά μέσα από την αποτίναξη των μνημονίων και την έξωση των μνημονιόδουλων πολιτικών, σε Αθήνα και Λευκωσία. Ναι στο εθνικό κράτος, ναι στα εθνικά ιδεώδη».
Νομίζουμε ότι μπροστά στον Σύμβουλο του Υπουργείου Άμυνας Καρκαλέτση, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την ακροδεξιά κυβερνητική συνιστώσα, οι ΟΥΚάδες μοιάζουνε με μαθητριούλες του Λυκείου Ελληνίδων!
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν οι επικίνδυνοι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί και η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η ενωμένη πάλη των λαών και ο φόβος μετατροπής της σύγκρουσης μεταξύ κρατών σε εργατικό ανατρεπτικό αντικαπιταλιστικό αγώνα πρέπει να προβληθεί άμεσα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να υπερασπιστούν κανένα έθνος και κανένα εθνικό συμφέρον. Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι στην κυβέρνηση και την ταξική της πολιτική, στα Μνημόνια και τους τοκογλύφους, την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση στην αγωνία και θέληση του κόσμου της εργασίας να ζήσει αυτός και τα παιδιά του Αξιοπρεπώς σε έναν κόσμο ειρήνης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

3 σχόλια:

  1. Ο Καρκαλέστης είναι στέλεχος του ακροδεξιού ΚΕΑ το οποίο διοργάνωσε την πορεία ενάντια στους ξένους το 2009 στην τουριστική περιοχή Λάρνακας.Είναια αδελφό κίνημα με την Χρυσή αυγή και το ΕΛΑΜ.Το Κεα δηλώνει εθνοφυλετιστικό και στελεχώνεται από ενωτικούς οι οποίοι είχαν φορέσει μαζί με χιλιάδες άλλους εοκαβήτες μανδύα ανεξαρτησιακού και ίδρυσαν τους Νέους Ορίζοντες μαζί με τον Κουτσού γνωστό γριβικό προεδρο του ΔΡΑΣΙΣ επί χούντας.Ο κύριος Καρκαλέτσης ήταν και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Συμμαχία Πολιτών του τέως ακελικού Γ.Λιλλήκα ο οποίος έβαλε ακροδεξιό μανδύα για να επανέλθει στην πολιτική.Η Συμμαχία στεγάζει ολους αυτους που θελουν την διχοτόμηση.Είναι το κόμμα που χτυπάει αλύπητα την Κύπρο υιοθετώντας την Τούρκικη προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή