Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Επίθεση από τους μεταλλωρύχους και τα ΜΑΤ καταγγέλλουν οι κάτοικοι


Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως δέχτηκαν επίθεση από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από την περιοχή. 
Αναγκάστηκαν μάλιστα να εγκαταλείψουν άρον άρον τα αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, μάλιστα, κάνει λόγο για πρωτοφανή κατάσταση και ότι τα ΜΑΤ όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους να φτάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά και να συνασπιστούν μαζί τους.
Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προς στιγμήν η κατάσταση. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η αστυνομία απέκοψε εντελώς τους κατοίκους που είχαν ήδη συγκεντρωθεί στην περιοχή για την προγραμματισμένη συγκέντρωση από όσους κατέφθαναν για να διαδηλώσουν. 





Καταγγέλλουν μάλιστα πως υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων, «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι πετροβολούσαν τα ΙΧ οχήματα κατοίκων.





Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, που συμμετείχε στην κινητοποίηση των κατοίκων, τόνισε: «Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, seleo.grpolitesaristoteli.blogspot.gr,ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr

Από το Ρ/Σ Στο Κόκκινο
Audio Player
Συνεντεύξεις «Έδερναν ανελέητα. Εμένα με κτυπούσαν με γροθιές και κλοτσιές, ένας άρπαξε καδρόνι και με κτύπησε με αυτό. Με πέταξαν σε χαντάκι – κι όλα αυτά ενώ δίπλα βρισκόταν η αστυνομία και παρακολουθούσε» κατήγγειλε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο η διαδηλώτρια Αργυρώ Ιωάννου.
«Οι κύριοι της Eldorado έδειξαν ιδιαίτερη επιθετικότητα σε βάρος των γυναικών- το σημειώνω αυτό» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως «ρωτήσαμε τους αστυνομικούς γιατί τους κοιτούσαν απαθείς και μας απάντησαν ότι δεν επιτρεπόταν να κάνουν τίποτε. Εναντίον μας, όμως, επιτρεπόταν να δράσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου