Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Με… στρατιωτικές επιχειρήσεις θέλει να απαντήσει η ΕΕ στις ροές προσφύγων!

Μετά τις νέες εκατόμβες νεκρών στη Μεσόγειο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι κυβερνήσεων δήλωσαν -για ακόμα μια φορά- «σοκαρισμένοι» και έτοιμοι «να κάνουν κάτι».

Ενό­ψει της Συ­νό­δου Κο­ρυ­φής την Πέμ­πτη, έγινε χθες έκτα­κτη σύ­σκε­ψη υπουρ­γών Εσω­τε­ρι­κών και Εξω­τε­ρι­κών στο Λου­ξεμ­βούρ­γο, η οποία γκρέ­μι­σε αμέ­σως όποιες αυ­τα­πά­τες για μια εν­δε­χό­με­νη πιο «φι­λο-με­τα­να­στευ­τι­κή» πο­λι­τι­κή της Ε.Ε.
Στο επί­κε­ντρο των συ­ζη­τή­σε­ων και ως «αιχμή του δό­ρα­τος» της ευ­ρω­παϊ­κής με­τα­να­στευ­τι­κής πο­λι­τι­κής βρέ­θη­κε η «πο­λι­τι­κο­στρα­τιω­τι­κή δράση», που όπως με­τέ­δω­σε ο Γκάρ­ντιαν αφορά στην ουσία στρα­τιω­τι­κές επι­θέ­σεις ενά­ντια στους δια­κι­νη­τές στη Λιβύη.

Η συ­ζή­τη­ση στην σύ­σκε­ψη είναι πολ­λα­πλά εξορ­γι­στι­κή.

Μετά τα πρώτα κρο­κο­δεί­λια δά­κρυα, οι ευ­ρω­παί­οι αξιω­μα­τού­χοι δεν εντό­πι­σαν κα­μιάν απο­λύ­τως ευ­θύ­νη στους εαυ­τούς τους –ούτε για τους πο­λέ­μους, τις δι­κτα­το­ρί­ες και τη λε­η­λα­σία της «πε­ρι­φέ­ρειας», ούτε για το ότι η Με­σό­γειος έχει με­τα­τρα­πεί σε νε­κρο­τα­φείο. Για όλα φταί­νε οι δια­κι­νη­τές!

Όσο κι αν είναι κα­νείς εξοι­κειω­μέ­νος με τη λει­τουρ­γία του ιμπε­ρια­λι­σμού και ιδιαί­τε­ρα με τις πρα­κτι­κές των με­γά­λων δυ­τι­κών κα­πι­τα­λι­σμών απέ­να­ντι στον «Τρίτο Κόσμο», δεν παύει να σο­κά­ρει πως η ουσία της στρα­τη­γι­κής των ΗΠΑ-ΕΕ απέ­να­ντι στη Μέση Ανα­το­λή και την Αφρι­κή συ­νο­ψί­ζε­ται στο «κι άλλος πό­λε­μος είναι η απά­ντη­ση, όποια κι αν είναι η ερώ­τη­ση».

Εν­δε­χό­με­νη από­φα­ση για στρα­τιω­τι­κά χτυ­πή­μα­τα στους στο­λί­σκους των δια­κι­νη­τών, θα είναι μνη­μείο κυ­νι­σμού -όσο όλες οι «νό­μι­μες» δί­ο­δοι πα­ρα­μέ­νουν ερ­μη­τι­κά κλει­στές.

Με­τα­φρά­ζε­ται σε ρητή δή­λω­ση προς τους κο­λα­σμέ­νους της γης:

Σας κα­τα­δι­κά­ζου­με να μεί­νε­τε εκεί που είστε -στη Λιβύη, στη Συρία, στη Σο­μα­λία και θα κά­νου­με ό,τι περνά από το χέρι μας για να μεί­νε­τε απο­κλει­σμέ­νοι εκεί. Στην κό­λα­ση που εμείς δη­μιουρ­γή­σα­με. Κι αν κά­ποια στιγ­μή απο­φα­σί­σου­με να κά­νου­με κάτι γι’ αυτήν την κό­λα­ση, θα είναι ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρο βομ­βαρ­δι­σμοί, «αν­θρω­πι­στι­κοί», «ενά­ντια στην τρο­μο­κρα­τία», που θα ρί­ξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά και θα προ­σθέ­σουν νέες κα­τα­στρο­φές, νέους νε­κρούς, νέα δυ­στυ­χία, ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρους πρό­σφυ­γες κι εν­δε­χο­μέ­νως νέους «τρο­μο­κρά­τες»…

Τις μέρες που ακο­λου­θούν, θα ακού­σου­με πι­θα­νά κι άλλες «νέες ιδέες» για την «αντι­με­τώ­πι­ση των προ­σφυ­γι­κών ροών».

Όποιος μπο­ρέ­σει να βρει πο­λι­τι­κή που θα επι­διώ­κει να κρατά οχυ­ρω­μέ­να τα σύ­νο­ρα και ταυ­τό­χρο­να δεν θα οδη­γεί σε μα­ζι­κές δο­λο­φο­νί­ες, ας μας την πει.

Μέχρι τότε, όλοι εμείς που δεν έχου­με τί­πο­τα να χω­ρί­σου­με με τους πρό­σφυ­γες και τους με­τα­νά­στες, αλλά μας χω­ρί­ζει άβυσ­σος από αυ­τούς που «μας φυ­λά­νε», θα συ­νε­χί­σου­με να χτυ­πά­με τα τείχη της Ευ­ρώ­πης-Φρού­ριο, μέχρι να τα γκρε­μί­σου­με…http://rproject.gr/article/me-stratiotikes-epiheiriseis-thelei-na-apantisei-i-ee-stis-roes-prosfygon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου