Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σύνδεση Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μιλιταριστικών εθνικιστικών δεξαμενών σκέψης

Δεν ξέρουμε πόσο λείπει η σκέψη στα Πανεπιστήμια.
Σίγουρα όμως αποδεικνύεται το πώς εννοούν τα αστικά κόμματα εξουσίας και οι κυβερνήσεις την ελεύθερη κίνηση ιδεών. Των αστικών ιδεών και μόνο…
Ενώ αρχικά λοιπόν τα ΜΑΤ του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Πανούση, για πρώτη φορά επί αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εισβάλλουν στα Πανεπιστήμια –και μάλιστα στην Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για να καταδιώξουν και συλλάβουν τους καταληψίες που καταγγέλλουν τις ποιο άγριες μορφές κρατικής τρομοκρατίας-, ακολουθεί μια δεύτερη εισβολή.
Και αυτή τη φορά πρόκειται για την εισβολή μιλιταριστικών και εθνικιστικών δεξαμενών σκέψης, διαπλεκόμενων με πολεμικές βιομηχανίες και επαγγελματίες του εθνικισμού!
Πρόκειται λοιπόν για την εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Ηλία Κρίσπη και Δρ. Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 17.30, υπό την αιγίδα του   Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νέο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αίθουσα Δρακοπούλου, Πανεπιστημίου 30).
Θέμα της Ημερίδας «Το σκοπιανό ζήτημα και οι θέσεις της Ελλάδας».
Το ίδιο το θέμα της εκδήλωσης αποκαλύπτει την εθνικιστική προσέγγιση μιας μακρόχρονης διακρατικής διαμάχης, που συνοδοιπόρησε με την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού ρόλου του Ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια, τα οποία αντιμετωπίστηκαν ως «Ζωτικός Χώρος» για την ελληνική αστική τάξη. Με το ελληνικό κράτος να επιχειρεί δύο φόρες οικονομικό πόλεμο, γεγονός που δεν το εμπόδισε να κάνει τα στραβά μάτια στο λαθρεμπόριο σημαντικών μερίδων της άρχουσας τάξης με τις αρχές της ΠΓΔΜ, η οποία αναδείχτηκε και μέγας επενδυτής στο γειτονικό κράτος, αρπάζοντας αντί πινακίου φακής τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, αλλά και τον ιδρώτα των εργαζομένων σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ!       
Τώρα και αφού έσπειραν στο λαό μας τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό οι εθνικιστικές και μιλιταριστικές δεξαμενές σκέψεις επιστρέφουν και πάλι στο ακανθώδες ζήτημα.  Δεν περνά απαρατήρητη εξάλλου και η γενικότερη δράση τους:  Μάλιστα, φέτος διοργανώθηκε από το ΕΛΙΣΜΕ και την ΕΑΑΣ Ξάνθης, με την σύμπραξη της «Κιβωτού» της Δόμνας Βιζβίζη Ημερίδα με θέμα «παρελθόν, παρόν και μέλλον της Ελληνικής Θράκης» στην Κομοτηνή (24/10/2014) και στην Ξάνθη (25/10/2014). Αξίζει να δούμε ποιοι ήταν οι ομιλητές: ο πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, Βασίλης Μαρτζούκος αντιναύαρχος ε.α. και πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, η γνωστή ακραία εθνικίστρια Χαρά Νικοπούλου από την Κιβωτό, Δημήτρης Ζακοντίνος, Ά Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, Θεοφάνης Μαλκίδης, Σεμπαϊντίν Καραχότζα.
Να θυμίσουμε ότι το ΕΛΙΣΜΕ συνδέεται με γνωστό μιλιταριστικό φιλοχρυσαυγίτικο σάιτ και έχει ως Φίλους-Χορηγούς τις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων (που ελέγχονται από το ΥΠΕΘΑ), το Σ.Α.ΣΜΥΝ, APELLA, ISIinteroperability systems και τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου (στοιχεία από το σαιτ του ΕΛΙΣΜΕ)!
Εμείς θεωρούμε ότι τα Πανεπιστήμια είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών για την ειρηνική και ευημερούσα συνύπαρξη των λαών.
Οι μιλιταριστές και οι εθνικιστές, οι μισαλλόδοξες και φιλοπόλεμες αντιλήψεις τους δεν έχουν καμιά θέση εκεί.
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν θέση και να σταθούν απέναντι στην ακραία πρόκληση των γνωστών σκοτεινών κύκλων, που διαπλέκονται με το αστικό κράτος και τις πολεμικές βιομηχανίες, φέρουν μερίδιο ευθύνης για το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων, αποτέλεσμα του εθνικιστικού παροξυσμού και των Νατοϊκών δολοφονικών επεμβάσεων, τις οποίες υπηρέτησαν ως Μισθοφόροι.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου