Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΜΙΤ: Μακροσκελής κατάλογος στόχων… προς δολοφονία

ImageΚατάλογο 54 ατόμων, προγραμμένων από τη ΜΙΤ, παρουσίασε ο πρώην πράκτορας της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας Μεχμέτ Εϊμούρ, καταθέτοντας σε δικαστήριο στην Άγκυρα, το οποίο δικάζει υποθέσεις δολοφονιών που έχουν εκτελεστεί από το 1990 και μετά.
Ο Εϊμούρ που υπήρξε πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΜΙΤ, κατέθεσε πως ο κατάλογος του δόθηκε το 1994. Αρχικά σε αυτόν περιλαμβάνονταν 29 ονόματα, αλλά σταδιακά περιελήφθησαν σε αυτόν 54 ονόματα ατόμων που η ΜΙΤ σκόπευε να δολοφονήσει.

Σύμφωνα με τον Εϊμούρ ο κατάλογος συμπληρώθηκε με εντολή του πρώην αρχηγού της αστυνομίας και κατόπιν υπουργού Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Μεχμέτ Αγκάρ και του πρώην επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας της αστυνομίας Ιμπραήμ Σαχίν.
Στόχος της επιχείρησης ήταν η «εξουδετέρωση» Κούρδων επιχειρηματιών οι οποίοι, σύμφωνα με τους Τούρκους, χρηματοδοτούσαν το ΡΚΚ. Ο κατάλογος συμπληρώθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, με την συμμετοχή εκπροσώπου της ΜΙΤ.
Αρκετοί από τους αναγραφόμενους στον κατάλογο θανάτου δολοφονήθηκαν, πράγματι, από αγνώστους. Ο Εϊμούρ κατάθεσε πως οι δολοφόνοι, μετά την πράξη τους, φυγαδεύονταν στο Αζερμπαϊτζάν.
Στους δολοφόνους δόθηκε ένα ποσό 30-40 εκατ. δολαρίων, συνολικά. Ο πρώην επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας της αστυνομίας Αϊχάν Τσαρκίν, είχε δηλώσει, το 2014, πως μπορεί να έχουν δολοφονηθεί 1.000 άνθρωποι, «για λογαριασμό του τουρκικού κράτους».http://www.defence-point.gr/news/?p=126650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου