Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ...Προσγείωση ελικοπτέρου πεζοναυτών σε... παραλία



ImageΤο  ελικόπτερο έπεσε στην άμμο λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα, αλλά και τα αυτοκίνητα που ήταν σταθευμένα σε κοντινή απόσταση. 
Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες βαίνουν καλά στην υγεία τους, ωστόσο, πρόκειται για μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στους λουόμενους. 
Το ελικόπτερο CH- 53E, γνωστό ως «σούπερ επιβήτορας» (Super Stallion) προσγειώθηκε στην ακτή της πόλης του Σαν Ντιέγκο λίγο μετά τις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα), μετά από ένα πρόβλημα που προέκυψε στην ένδειξη του λαδιού στο πιλοτήριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σώματος Πεζοναυτών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι διπλάσιο από το μέγεθος των φαλαινών που «περιτριγυρίζουν» στις γύρω ακτές. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στο είδος του που έχει ο στρατός των ΗΠΑ, ενώ έχει τρεις κινητήρες και μπορεί να ταξιδέψει με 170 χλμ την ώρα. 


Έκπληκτο ένα ζευγάρι που μένει κοντά στην περιοχή και το σπίτι του έχει θέα στην παραλία παρακολουθoύσε αυτό το απίστευτο περιστατικό. 
«Κατεβήκαμε για μια μικρή βόλτα στην παραλία και είδαμε ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται στην παραλία» είπαν, περιγράφοντας την στιγμή της καθόδου. Θεώρησαν, πάντως, ότι πρόκειται για κάποιο πλάνο από ταινία και, έτσι, έβγαλαν και μια φωτογραφία με φόντο το ελικόπτερο.  
Η αναγκαστική προσγείωση, πάντως, προέκυψε στο πλαίσιο μιας άσκησης ρουτίνας, σύμφωνα με τις ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι οι πεζοναύτες σε συνεργασία με τους πυροσβέστες που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, απομάκρυναν το λάδι από τις μηχανές που χύθηκε στην παραλία. 
Τέσσερις ώρες μετά την επισκευή της βλάβης, οι λουόμενοι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την απογείωση του, καθώς το ελικόπτερο σήκωσε σύννεφα άμμου και προκάλεσε ένα εκκωφαντικό θόρυβο. http://www.onalert.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου