Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

«ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» ΣΤΡΑΤΟΥ - ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΔΗΜΑΡΧΩΝ 

ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια 2015

Η ΕΑΑΣ Ξάνθης έχει αναλάβει, σε συνεργασία πάντα με τις επίσημες εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές να τονώσει τα ελληνοχριστιανικά αισθήματα των κατοίκων της περιοχής.

   Καταρχήν προχωρά σε εκκλησιασμούς των μειονοτικών χωριών στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2015», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Ουσιαστικά πρόκειται για τέλεση θρησκευτικών τελετών με μεταφερόμενους πιστούς, βασικά απόστρατους αστυνομικούς-στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους, αλλά και με την συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί εκεί.
Εμείς καλούμε κάθε συνιστώσα του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος να καταγγείλει την ακραία αυτή εθνικιστική κίνηση και να απαιτήσει το μπλοκάρισμα της. Η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και των λαικών ελευθεριών δε μπορεί να κρυφτεί κάτω από τις σημαίες των εθνικιστών-μιλιταριστών, όργανα του κράτους και της κυβέρνησης που επιβάλλει τα πιο στυγνά ταξικά συμφέροντα. Για την ΕΑΑΣ Ξάνθης οι Σκουριές της Χαλκιδικής φαντάζουν πολύ μακρινές… 
Η κυβέρνηση και οι επίσημες κρατικές αρχές πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τους επικίνδυνους μιλιταριστές-εθνικιστές που σιγοντάρουν και κατευθύνουν, εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια που κινείται στην καλλιέργεια εθνικιστικού-θρησκευτικού μίσους προς τους μειονοτικούς πληθυσμούς και τους γειτονικούς λαούς.
Απαιτείται επίσης η άμεση και ξεκάθαρη καταδίκη των επικίνδυνων αποστράτων από το σύνολο των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους απόστρατους. Αλλά και η καταδίκη-αντιμετώπιση του νέου ρόλου του αστικού στρατού που όχι διαποτίζει την νεολαία με την επίσημη αστική «εθνική προπαγάνδα, αλλά επίσης  στο πλαίσιο των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας αντιμετωπίζει τον κόσμο της εργασίας ως εσωτερικό εχθρό.
Πρέπει να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που θα στοχεύει στην ανάπτυξη κοινών αγώνων για τα κοινά εργατικά δικαιώματα, αμφισβητώντας τους «εθνικούς στόχους», τους νέους γύρους κοινωνικής λεηλασίας και κτηνώδους εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας. Για μια βαθιά ενότητα των εργαζομένων, ξεπερνώντας εθνοτικούς-φυλετικούς-θρησκευτικούς διαχωρισμούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


1 σχόλιο:

  1. Για την εθνικιστική προπάγάνδα, τις σημαίες "ανεξαρτητης δυτικής θράκης" στα μειονοτικά σχολεία και την ισλαμική τρομοκράτια που επιβάλει στα Πομακοχώρια το τουρκικό προξενείο με την ανοχή των κυβερνήσεων, γιατί δεν λέτε τίποτα άραγες; Αυτές οι κινήσεις απο το προξενείο δεν αποτελούν <> όπως αναφέρεται στο άρθρο σας; Ή το προξενέιο στην Κομοτηνη ;
    Kαι όπως σώστα κλείνεται το άρθο σας για μία υγιή συμβιώση στη Θράκη , χώρις όμως κάμια μνεία από μέρους σας για τις ενέργειες που προβαίνει το τουρκικο κράτος στη Θράκη, γιάτι καυτηρίάζεται μόνο την μία όψη του νομίσματος, άραγες:

    Kαι κάτι τελευταίο, οι εκκλησιάσμοι δεν γίνονται φυσικά σε τζαμιά τους Πομάκους , που παρεπτιτόντος την Ελληνική Σημαία την σηκώνουν ποιο ψηλά απο όλους εμάς τους Ελληναράδες, αλλά σε εκκλησίες είτε σε μεικτά χωρια είτε σε εξωκλήσια, οι οποίες ενέργειες είναι μια προσπάθεια ανατροπής του κλίματος τρομοκρατίας και ανελευθεριας που καλιεργεί το προξενείο με τους πράκτορες και τους δοσίλογους στην περιοχή.

    Ενας κάτοικος της Θράκης, ούτε απόστρατός όυτε τρελός εθνικιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή