Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γερμανία - Ελλάδα, συντονισμένες συλλήψεις Τούρκων αγωνιστών. Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε Ευρώπη, Τουρκία και Μεξικό

Η ΑΤΙΚ δεν είναι μόνη!
Στις 15 του Απρίλη, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας συνέλαβε 7μέλη της ΑΤΙΚ και των Νέων Δημοκρατικών Γυναικών, ενώ ταυτόχρονα έσπασε πόρτες και παράθυρα, αναστάτωσε τα σπίτια τους με έρευνες, παρενόχλησε και εκφόβισε τους συγγενείς των συλληφθέντων. Συντονισμένα την ίδια μέρα και ώρα συνέλαβε ένα ακόμη άτομο στη Βέρνη της Ελβετίας. Στις 18 Απρίλη επεκτάθηκε η επίθεση στο Παρίσι και συνέλαβαν ένα ακόμη άτομο στη Γαλλική πόλη Ρεμς. Στις 15 και 18 Απρίλη στην Αθήνα σε δυο διαφορετικές εφόδους συνέλαβαν τρεις τούρκους αγωνιστές.
Όλοι κρατούνται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, με την κατηγορία ότι είναι μέλη του Κομμουνιστικού Kόμματος Τουρκίας μαρξιστικού-λενινιστικού και θέλουν να τους δικάσουν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Οι συλληφθέντες στην Γερμανία κρατούνται στην απομόνωση σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μερικοί από τους κρατούμενους είχαν φυλακιστεί και βασανιστεί στις φυλακές της Τουρκίας για την δράση τους, έγιναν παράδειγμα για την αξιοπρεπή τους στάση στα βασανιστήρια, αλλά έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται τακτική θεραπεία.
"Αυτή η επιχείρηση εκφοβισμού και συλλήψεων που διευθύνεται από τα ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης και το Τούρκικο κράτος δεν θα εμποδίσει την ΑΤΙΚ να συνεχίσει τον δημοκρατικό επαναστατικό αγώνα" και καλεί όλες τις επαναστατικές, δημοκρατικές οργανώσεις και αγωνιστές να πάρουν σαφή και ισχυρή θέση εναντίον τους και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Η αλληλεγγύη φουντώνει!
Η αλληλεγγύη ξεδιπλώνεται, συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις, από την Γερμανία ως την Τουρκία και από την Γαλλία ως το Μεξικό, ενάντια στις συντονισμένες συλλήψεις από τα κράτη Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Τουρκία. Η συντονισμένη και αυθαίρετη επιχείρηση συλλήψεων, εκφοβισμού και καταστολής, από την αστυνομία των τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ και των Νέων Δημοκρατικών Γυναικών, εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο της τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης των τούρκων αγωνιστών με τις επιχειρήσεις των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη και την Ελλάδα.



«Μια φωνή για την ΑΤΙΚ και τις Νέες Γυναίκες».
Στην Άγκυρα και τη Σμύρνη διοργανώθηκαν συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, που είναι μέλη της ΑΤΙΚ και των Νέων Δημοκρατικών Γυναικών, από την PARTIZAN, τις Νέες Δημοκρατικές Γυναίκες (YDK) και τη Νέα Δημοκρατική Νεολαία (YDG).
Στην Άγκυρα άνοιξαν πανώ που έγραφε: «Η ΑΤΙΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ» και φωνάζοντας συνθήματα «Η ΑΤΙΚ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΕΙ», «ΩΜΟ ΜΕ ΩΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΜΟ», «ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΜΟ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ», διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι DHF, SDP, ESP, Liseli Genç Umut, Kızıl. Με ομιλίες έκλεισε η συγκέντρωση.



Στην Σμύρνη την ίδια μέρα διοργανώθηκε πορεία με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, με συνθήματα: «Η ΑΤΙΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ», «ΑΤΙΚ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ Η ΣΜΥΡΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ», «ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ». Στην πορεία συμμετείχαν και αγωνιστές από HDP, Mücadele Birliği, ESP, Kaldıraç και Özgür Lise’de. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας έγιναν ομιλίες από όλες τις οργανώσεις.




Στην Κωνσταντινούπολη στις 20 Απρίλη έγινε συγκέντρωση μπροστά στο Γερμανικό Προξενείο για τις συλλήψεις, που διοργανώθηκε από την Partizan, τις Νέες Δημοκρατικές Γυναικες (YDK), τη Νέα Δημοκρατική Νεολαία(YDG) και την Ένωση Δημοκρατικών Επαναστατικών Συνδικάτων (Devrimci Demokrat Sendikal Birlik) (DDSB). Κατήγγειλαν τα κράτη Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα και Τουρκία που συντονισμένα επιτέθηκαν στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ και της YDK. Με σύντομες ομιλίες δήλωσαν συμπαράσταση οι: DDSB, YDK, YDG και Partizan, HDP, Munzur Çevre Derneği (MÇD), DERİTEKS, Grup İsyan Ateşi, Özgür Sanat Girişimi, Hevî LGBTİ, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Mersin Kadın Platformu, HDK Mersin Kadın Meclisi, Mersin LGBTİ 7 renk Eğitim και Araştırma Derneği gibi demokratik kitle örgütleri.




Δυο συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν στη Βιέννη. Η πρώτη στις 16 Απρίλη στο κέντρο της Βιέννης και η δεύτερη μπροστά από το Γερμανικό Προξενείο στις 17 Απρίλη. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει τη δράση μας, για να κάνουμε γνωστές σε όλους τις συλλήψεις των συντρόφων μας και να δείξουμε ότι η ΑΤΙΚ δεν είναι μόνη.




Με κάλεσμα των μελών της ΑΤΙΚ της Στοκχόλμης, πραγματοποιήθηκε στις 19 Απρίλη, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 9 τούρκους αγωνιστές, ηγετικά μέλη της ΑΤΙΚ, Συνομοσπονδίας Τούρκων εργατών στην Ευρώπη, που συντονισμένα συνελήφθησαν στην Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Με κείμενο ξεκίνησαν μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών.
Στις 20 Aπρίλη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη πόλη Vorarlberg στο Dornbirn. μπροστά από το προξενείο της Γερμανίας 



Στις 19 οργανώθηκε συγκέντρωση στην πόλη ΡΕΜΣ στην Γαλλία, όπου συμμετείχαν και δήλωσαν την υποστήριξή τους το Σοσιαλιστικό Κόμμα της πόλης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος MESEPOTAMYA και το Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Μοίρασαν την ανακοίνωση της ΑΤΙΚ στην Γαλλική γλώσσα και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης.


Το Κόκκινο Μπλοκ, περιοδικό του Μεξικού, έκανε παρέμβαση διαμαρτυρίας μπροστά στο Γερμανικό Προξενείο με ανακοίνωση – καταγγελία και αφίσες ενημέρωσε τους αναγνώστες του.







Με ψήφισμα η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία (DİDF), διαμαρτυρήθηκε για τις συλλήψεις στην Γερμανία και την Ελβετία, της ηγεσίας και των μελών της ΑΤΙΚ, της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των τούρκων εργαζομένων στην Ευρώπη, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών

Ο Νέος Δημοκρατικός Σύλλογος των Περουβιανών που ζουν στην Νυρεμβέργη, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της ΑΤΙΚ. Στο μήνυμα αλληλεγγύης καταδικάζει τις αυθαίρετες και άδικες συλλήψεις των μελών και της ηγεσίας της ΑΤΙΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 
Οι επιθέσεις του κράτους ενάντιά σας είναι αντιδραστικές και εκδικητικές και αιτία η δραστηριότητά σας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατών της χώρας σας, των μεταναστών και των γυναικών στην Ευρώπη. Ακόμη τους ενοχλεί η μαχητική αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους λαούς παντού στον κόσμο, ο αγώνας σας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση. Απαιτούμε: Η Γερμανική κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα τους συλληφθέντες και να επιστρέψει όλα τα κατασχεθέντα υλικά. Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των εργατών και των λαών στον κόσμο!
Γερμανία 22-4-2015

Στην Ελβετία συγγραφείς, διανοούμενοι και ποιητές, καταδικάζουν την επίθεση στην ΑΤΙΚ.
Ενυπόγραφο κείμενο αλληλεγγύης από τους συγγραφείς, καλλιτέχνες, ποιητές και δημοσιογράφους, αναφέρει: Πιστεύουμε ότι οι ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις στην Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Ελλάδα είναι επίθεση κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν είναι πραγματικοί οι λόγοι που επικαλούνται για τις συλλήψεις. Πιστεύουμε ότι έχει ενοχλήσει την Γερμανία και την Τουρκία η σταθερή, δημοκρατική στάση στο ζήτημα της γενοκτονίας των αρμενίων, της μεγαλύτερης τραγωδίας του 20ου αιώνα. Αυτές οι συλλήψεις είναι ντροπή για την Ευρώπη. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Teslim Töre συγγραφέας-πολιτικός, Ahmet Tan ποιητής, Hasan Bildirici συγγραφέας, Necmettin Yalçınkaya συγγραφέας, Mehmet Söğüt δημοσιογράφος, Aydın Dere δημοσιογράφος, İsmail Güner δημοσιογράφος, Akman Gedik ποιητής, Elif Yıldırım ποιητής, Abidin Çetin δημοσιογράφος – προγραμματιστής τηλεόρασης, Ercan Cengiz ποιητής.
23 Απρίλη

πηγή: ATIK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου