Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κοίτα ρε μια δικαιοσύνη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι Δουλέμποροι με τα στριπτιζάδικα και τους φούρνους

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDEzLzEwLzE3L3hvcmlhdGlrb3Zhc2lsaWFzLmpwZw%3d%3d&t=635175676450000000&w=820&h=457&a=CenterΠολυετείς καθείρξεις, που ξεκινούν από 12 έτη, επέβαλε με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε τέσσερις από τους συνολικά 23 κατηγορούμενους για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με «αντικείμενο» τη σωματεμπορία.
Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή, που απασχόλησε τα ΜΜΕ, είναι πρώην ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του, ήλεγχε το κύκλωμα και γνώριζε για τις κινήσεις των μελών του.
Τώρα, με την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι, καθώς, αφού τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, στη συνέχεια τους επιβλήθηκαν οι όροι της καταβολής εγγυοδοσίας. Τα ποσά των εγγυήσεων που επιβλήθηκαν ξεκινούν από 200.000 ευρώ. Ακόμη, στους καταδικασθέντες επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον Αγγ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος το επίδικο διάστημα ήταν ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας φούρνων, αλλά και τους υπαλλήλους των καταστημάτων, Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ιγκόρ.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, ενώ απαλλάχθηκαν για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 

Ακόμη, για εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο απόστρατος αστυνομικός Κώστας Κύρου.

Επίσης, ο Κρέτου Μιχαήλ καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Ο τελευταίος μαζί με τον Αγγ. Γιαννακόπουλο καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή.

Οι ποινές και οι όροι

Το δικαστήριο επέβαλε στον Αγγ. Γιαννακόπουλο κατά συγχώνευση κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών, στον Μιχαήλ Κρέτου 12 ετών και έξι μηνών και στον Ελιοστόρ Ιγκόρ κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών. Στον Κ. Κύρου επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών.

Ακόμη, με την απόφαση του δικαστηρίου, καταδικάστηκε η Αννα Μαρία Κούλπα για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της απλής σωματικής βλάβης. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή στην έφεση.

Με την απόφασή του το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι τέσσερις καταδικασθέντες, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και με την καταβολή εγγυοδοσίας.

Συγκεκριμένα, στον Αγγ. Γιαννακόπουλο επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, στον Φλιοστόρ Ιγκόρ 70.000 ευρώ, στον Κ. Κύρου, 50.000 ευρώ και στον Μιχαήλ Κρέτου 20.000 ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για αντίστοιχες κατηγορίες, σωματεμπορία, εγκληματική οργάνωση, κ.ά αδικήματα με κατηγορούμενους κάποιους από τους 23 που κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έχει προσδιοριστεί άλλη δίκη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

1 σχόλιο:

  1. Το Χωριάτικο και οι Αττικοί Φούρνοι ανήκουν στους ίδιους(τους Γιαννακόπουλους). Τα γραφεία τους είναι Αχαρνών & Αγίου Μελετίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή