Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Μια από τις εξελίξεις που δεν έχουν δει ιδιαίτερα το φως της δημοσιότητας, είναι αυτή της σύγκρουσης που σοβεί ανάμεσα στην ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τη Χαμάς, και τις δυνάμεις που ταυτίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.
Χθες, 10 Απριλίου, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά σε εγκαταστάσεις του μηχανισμού ασφαλείας της Χαμάς, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, ενώ δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει κάποια οργάνωση που να έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη. Η έκρηξη ήταν η δεύτερη μέσα στην εβδομάδα.

Ωστόσο, παρότι ισραηλινές πηγές έλεγαν ότι επρόκειτο πιθανότατα για κάτι που δεν πήγε καλά κατά τη διάρκεια άσκησης των δυνάμεων της Χαμάς, παρατηρητές σημειώνουν, ότι η σύλληψη την ίδια ημέρα από τις δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς, του Salfi Sheikh Adnan Khader Mayat, ο οποίος κατηγορείται ότι πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, έχει παίξει τον ρόλο της.
Η Χαμάς παίζει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στον προσφυγικό καταυλισμό των Παλαιστινίων, Γιαρμούκ, στη Συρία, με αποτέλεσμα να κλιμακωθούν οι σχέσεις και να σοβεί η σύγκρουση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου