Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

H Ε.Ε. ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΩΚΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνικής Κυβέρνησης
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να σταθεί απέναντι στην Άσκηση «Ηνίοχος 2015»
Τεράστια κοινή πολεμική προετοιμασία Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ
Μαζική συμμετοχή στην Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας, Τετάρτη 29/4 στις 18.00 μ.μ.
Η ολοκληρωτική αντίληψη των Βορίδη, Γεωργιάδη, Σαμαρά, Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου σφραγίζει πλέον τις πολιτικές αποφάσεις της Ευρώπης Φρούριο, υλοποιώντας έναν διπλό στόχο: η εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των «ασύμμετρων απειλών» –μετανάστευση, τρομοκρατία, πειρατεία κλπ- αποδεικνύουν την πραγματική στόχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφενός επιχειρεί να αντιμετωπίσει με στρατιωτικούς όρους τα ρεύματα της ανθρώπινης δυστυχίας που προκάλεσε η καπιταλιστική κρίση, οι εμφύλιοι και η ιμπεριαλιστική πολιτική ΗΠΑ-Ε.Ε., αλλά και να επεκτείνει τον ρόλο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού σε Μέση Ανατολή και Αφρική.
Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα και τις υποκριτικές δηλώσεις του αστικού πολιτικού κατεστημένου της Ε.Ε. βρίσκεται ο πόλεμος κατά των μεταναστών, οι νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ο ανταγωνισμός των ευρωπαϊκών χωρών με ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσία για τον έλεγχο της περιοχής, την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την καταλήστευση της υπεραξίας που παράγει ο κόσμος της εργασίας, τον έλεγχο εμπορικών δρόμων-πηγών και ροών ενέργειας. Σε μια τεράστια ζώνη που επεκτείνεται μεταξύ Σομαλίας-Αιγύπτου-Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής, όπου οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συγκρούονται για την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών συμφερόντων.
Πριν αναφερθούμε στα σχέδια της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό αξίζει να θυμηθούμε τις ευρωπαϊκές εκστρατείες, με πρωταγωνιστή τη Γαλλία, σε Μάλι και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία –όπου σε όλες έπαιξαν ρόλο και οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις- που ακολούθησαν τη διάλυση της Λιβύης από την επέμβαση της Συμμαχίας Προθύμων το 2010. Αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, που απαίτησε ευρωπαϊκή στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή με πρόσχημα την τρομοκρατία, καθώς πρέπει να εξασφαλιστεί σημαντικό μερίδιο και ένα ασφαλές τοπίο για τις ευρωπαϊκές επενδύσεις.
«Η απάντηση στην τρομοκρατία περιλαμβάνει αναπόφευκτα στρατιωτικές συνέπειες. Αυτό μπορεί να σοκάρει ορισμένους ανθρώπους, αλλά οι ομάδες αυτές πρέπει να αντιμετωπισθούν επίσης με στρατιωτικά μέσα. Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη 'μάχη' για να αποφύγω να χαρακτηρισθώ "σταυροφόρος"», λέει. Οι ιταλικές δυνάμεις ασχολούνται με την εκπαίδευση των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων της Σομαλίας στην δράση τους κατά των ανταρτών Σεμπάμπ, που διαχώρισαν τους χριστιανούς στην πρόσφατη επίθεση κατά του πανεπιστημίου της Κένυας, όπου σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι. Παράλληλα, η Ιταλία ανησυχεί για τη διείσδυση του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Αφρική και εξαιτίας της εγγύτητάς της με το ιταλικό έδαφος. Η κατάσταση αναρχίας στη Λιβύη έχει αυξήσει τον αριθμό των προσφύγων που κατευθύνονται δια θαλάσσης προς την Ιταλία. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι η Ιταλία θα συμμετείχε σε διεθνή στρατιωτική επιχείρηση στην Λιβύη, λέει στη συνέντευξή του ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι πιθανόν να εξετάσει το ενδεχόμενο να συμβάλει στο μέλλον και σε επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία!
Ο Ιταλός ΥΠΕΞ υπέδειξε με σαφήνεια την ζώνη συμφερόντων της χώρας του: Σομαλία, Κένυα, Βόρεια, Αφρική, Νίγηρας, με επίκεντρο του προβληματισμού του, την Λιβύη. Και αν για αυτόν η αφορμή ήταν η τρομοκρατία, φαίνεται ότι τώρα η μετανάστευση αποτελεί το καλύτερο πρόσχημα –ντυμένο ανθρωπιστικά- για το σύνολο του ευρωπαϊκού αστικού κόσμου, ώστε και τα τείχη της Ευρώπης Φρούριο να ενισχύσουν και να επεκταθούν νοτιότερα. Στο πλαίσιο πάντα του Διεθνούς Δικαίου…
ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΙΣΩ ΕΚΕΙ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΗΡΘΑΝ
Αποφασίζουν λοιπόν επέκταση του πολέμου κατά προσφύγων-μεταναστών ορθώνοντας νέα εμπόδια, εντείνοντας τον έλεγχο-επιτήρηση-καταγραφή και τελικά το γρήγορο πέταγμα τους εκεί από όπου ήρθαν, υποβαθμίζοντας εντελώς τις επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης, ενώ διατρανώνουν το ενδιαφέρον τους για τους απελπισμένους που θαλασσοπνίγονται. Ο Guardian αποκαλύπτει ότι Στρατιωτικού τύπου προσέγγιση του μεταναστευτικού προκρίνουν οι ηγέτες της ΕΕ, επιχειρώντας να κλείσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Μόνον 5.000 θέσεις μετεγκατάστασης θα προβλεφθούν στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο του σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης που θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, σύμφωνα με το εμπιστευτικό σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που αποκαλύπτει η εφημερίδα. Σύμφωνα με το σχέδιο, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που θα επιζήσουν από την επικίνδυνη διέλευση της Μεσογείου, πέρυσι ανήλθαν σε 150.000, "θα στέλνονται πίσω", με ένα νέο «πρόγραμμα ταχείας επανόδου» που θα συντονίζεται από την Frontex. Στο σχέδιο απόφασης, δεν προβλέπεται σημαντική επέκταση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παρά τις πιέσεις που ασκούνται!!!
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αναμένεται αντιθέτως, γράφει η εφημερίδα,  να συμφωνήσουν για άμεση έναρξη των προετοιμασιών για τον συστηματικό εντοπισμό, κατάσχεση και καταστροφή των σκαφών πριν από τη χρησιμοποίησή τους από τους διακινητές ανθρώπων. Στο σχέδιο απόφασης, το οποίο αναφέρεται και στις προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυβερνητικής εξουσίας στη Λιβύη και την αντιμετώπιση των παραγόντων που εξωθούν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν στη Συρία. Ωστόσο, σημειώνεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, τα προτεινόμενα μέτρα υπολείπονται κατά πολύ αυτών των στόχων.
Γράφει το rproject.gr για τις αποφάσεις των ευρωπαϊων ηγετών και μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: «Σας κα­τα­δι­κά­ζου­με να μεί­νε­τε εκεί που είστε -στη Λιβύη, στη Συρία, στη Σο­μα­λία και θα κά­νου­με ό,τι περνά από το χέρι μας για να μεί­νε­τε απο­κλει­σμέ­νοι εκεί. Στην κό­λα­ση που εμείς δη­μιουρ­γή­σα­με. Κι αν κά­ποια στιγ­μή απο­φα­σί­σου­με να κά­νου­με κάτι γι’ αυτήν την κό­λα­ση, θα είναι ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρο βομ­βαρ­δι­σμοί, «αν­θρω­πι­στι­κοί», «ενά­ντια στην τρο­μο­κρα­τία», που θα ρί­ξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά και θα προ­σθέ­σουν νέες κα­τα­στρο­φές, νέους νε­κρούς, νέα δυ­στυ­χία, ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρους πρό­σφυ­γες κι εν­δε­χο­μέ­νως νέους «τρο­μο­κρά­τες»…
Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κρύβουν τις προθέσεις τους, δεν επιτρέπουν να καμουφλαριστεί ο πόλεμος που διεξάγουν με αιχμή του δόρατος τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που επικαλούνται, τα οποία αποκαλύπτουν το πραγματικό επιθετικό τους περιεχόμενο, εντός και εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων.  «Η Ευρώπη οφείλει να δώσει μία σθεναρή απάντηση, που θα υπερβαίνει την ενίσχυση των μέσων θαλάσσιας επιτήρησης και την αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά την υποδοχή των προσφύγων» υποστηρίζει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι: «καλείται να ξεκινήσει αμέσως τις προετοιμασίες για μία ενδεχόμενη επιχείρηση ασφάλειας και άμυνας, σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», ήτοι μια στρατιωτική επιχείρηση, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόκειται για μία πρώτη στη μάχη εναντίον της «παράνομης μετανάστευσης».
Ας δούμε πως μεταφράζονται όλα αυτά: «Tι σκοπεύουν να κάνουν, να φέρουν εδώ δυο φρεγάτες; Δυο πολεμικά πλοία; Στα χωρικά ύδατα της Λιβύης; Αυτό είναι εισβολή», σχολιάζει σαρκαστικά τα σχέδια δράσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο «Χατζ». Με αυτό το ψευδώνυμο, ο 33χρονος Βέρβερος δουλέμπορος μιλά αποκλειστικά στον απεσταλμένο της Guardian στη Λιβύη, Πάτρικ Κίνγκσλεϊ. Την πρόταση αποστολή ευρωπαϊκού στόλου και ελληνικών πλοίων στα χωρικά ύδατα της Λιβύης είχε παρουσιάσει και ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης –γνωστός και για το έγκλημα κατά των μεταναστών στο Φαρμακονήσι- μιλώντας σε Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ασφάλεια στην Θάλασσα: Η Ελληνική Οπτική» που διοργάνωσε ο Επιστημονικός Όμιλος Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε.). Όμιλος που αναφέρεται στην Εισβολή των Μεταναστών (η γνωστή ορολογία Σαμαρά και ναζιστικής Χρυσής Αυγής)!
Ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τα σημερινά τους όρια: «Κανείς δε μιλάει για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων» επιβεβαίωσε μία πηγή της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα μιας εξουσιοδότησης από τα Ηνωμένα Έθνη «θα εξαρτηθεί από το εύρος της αποστολής».  «Δεν θα είναι ένας πόλεμος, θα πρόκειται για στοχευμένες ενέργειες». 
Η «υλοποίηση, ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνο» προειδοποίησαν οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες. «Θα πρέπει να προετοιμάσουμε επιχειρησιακά σχέδια, έπειτα να κινητοποιήσουμε τα στρατιωτικά μέσα» εξήγησαν. Οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Η στρατιωτική επιχείρηση Atalante της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των πειρατών στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας είχε ξεκινήσει το 2008, ωστόσο οι πρώτες επιχειρήσεις εναντίον των πειρατικών πλοίων διεξήχθησαν το διάστημα 2011- 2012 υπενθύμισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ευρωβουλευτής Αρνό Ντανζάν. Το προσχέδιο που έχει υποβληθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες προβλέπει επίσης μέτρα προκειμένου να διεξάγονται επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του διάπλου των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες.  Προτείνεται επίσης να «διπλασιαστεί» από τα 3 στα 6 εκατομμύρια ευρώ ο μηνιαίος προϋπολογισμός για τη Frontex, τον ευρωπαϊκό οργανισμό για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ, με στόχο να ενισχυθούν τα μέσα που αφιερώνονται στις επιχειρήσεις Triton στην Ιταλία και Poseidon στην Ελλάδα προκειμένου να επιτρέψουν τη διεύρυνση των επιχειρήσεων επιτήρησης και διάσωσης
Εξάλλου, οι προτάσεις του Δ.Αβραμόπουλου, Επιτρόπου της Ε.Ε. για τη Μετανάστευση, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Αστυνομική και Στρατιωτική προσέγγιση του ζητήματος, με έμφαση στην παρακολούθηση-καταγραφή-έλεγχο-επιτήρηση, δράση πρακτόρων, επέκταση της δράση της Ε.Ε. από τη Μεσόγειο έως την Κεντρική Αφρική, Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών που θα δρουν και ως δεξαμενή εφεδρικής πάμφθηνης μισθωτής εργασίας χωρίς κανένα δικαίωμα στο πρότυπο του Μεξικού, άμεσος διωγμός των απελπισμένων, με ιδιαίτερη στόχευση να μην πατούν σε ευρωπαϊκό έδαφος.
1.       Ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο: "Τρίτων" και "Ποσειδών", με αύξηση των οικονομικών και άλλων πόρων. Επέκταση του επιχειρησιακού χώρου τους, που θα επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος παρέμβασης. 2. Κατάληψη και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι. Τα θετικά αποτελέσματα από την επιχείρηση «Αταλάντα», θα πρέπει να μας εμπνεύσουν για νέες επιχειρήσεις εναντίον των δουλεμπόρων στη Μεσόγειο. 3. Οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί Europol, Frontex, EASO και EUROJUST θα συνεδριάζουν σε τακτική βάση και θα συνεργάζονται για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον εντοπισμό των λαθρεμπόρων, των μεθόδων τους, και την εξακρίβωση των οικονομικών τους πόρων. Η κοινή επιχείρηση JOT MARE αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορούμε να συντονισθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να εντοπίσουμε και να καταπολεμήσουμε τις εγκληματικές αυτές οργανώσεις. 4. Επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου στην Ιταλία και στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της EASO. Η επεξεργασία τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους δύο μήνες από την ημέρα υποβολή της αίτησης. 5. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από όλους τους μετανάστες. 6. Εξέταση εναλλακτικών επιλογών για τη δημιουργία μηχανισμού μετεγκατάστασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 7. Εφαρμογή διευρυμένου πιλοτικού προγράμματος στην Ε.Ε. για την επανεγκατάσταση μεταναστών σε εθελοντική βάση, προσφέροντας θέσεις για τα άτομα που χρήζουν επείγουσας προστασίας. 8. Δημιουργία νέου προγράμματος για ταχεία επιστροφή των παράνομων μεταναστών που θα συντονίζεται από τον οργανισμό Frontex και από τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αυτό σημαίνει περισσότερες πτήσεις για την επιστροφή τους και ενημέρωση των μεταναστών στις χώρες διέλευσης για τα προγράμματα εθελοντικής επιστροφής, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση των επικίνδυνων διαδρομών. 9. Συντονισμένη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εξωτερικής Δράσης με σκοπό τη συνεργασία με τις χώρες που περιβάλλουν τη Λιβύη. Ενδυνάμωση των σχέσεων με τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα οι πρωτοβουλίες στον Νίγηρα. 10. Τοποθέτηση αξιωματούχων υπεύθυνων για θέματα μετανάστευσης (ILO: Immigration Liaison Officers) σε τρίτες χώρες για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα μεταναστευτικά ρεύματα και την ενίσχυση του ρόλου των ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών.
Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  Η κυβέρνηση πρέπει να εξυπηρετήσει δύο ανάγκες: να κρατήσει τα προσχήματα μιας «ανθρωπιστικής προσέγγισης» του μεταναστευτικού ζητήματος και να συνοδοιπορήσει-υλοποιήσει τις κεντρικές επιλογές του ελληνικού και ευρωπαϊκού αστικού κόσμου.  Έτσι λοιπόν καταλήγει ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε δέσμη προτάσεων που ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει τον καιροσκοπισμό της αφού για μια ακόμη φορά ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς στόχους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., προσφέρει τη χώρα ως βάση εφόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ζητά περισσότερα χρήματα ώστε να επιτελέσει με επιτυχία το ρόλο που έχει αναλάβει διαφυλάττοντας την Ευρώπη Φρούριο:  α) Αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης και της έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο. β) Στήριξη των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών που υποδέχονται έναν κύμα μεταναστών και προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες τους, με δίκαιη κατανομή των βαρών σε επίπεδο οικονομικής βοήθειας και φιλοξενίας. γ) Ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τζιχαντισμού.
Εμείς σας καλούμε να διαβάσετε το βιβλίο «ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ» του Αποστόλη Φωτιάδη (εκδόσεις ΑΠΕΝΑΝΤΙ/ΟΧΘΗ), που μεταξύ άλλων αναφέρεται στην τάση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής να διολισθήσει από την απασχόληση στην Ασφάλεια, γεγονός που κατέστη σαφές το 2008 με το περιβόητο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Στην Ελλάδα, το 2010 κορυφώνονται οι παράνομοι είσοδοι, ενώ πλέον τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ο φράκτης του αίσχους στον Έβρο, η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» με τις άθλιες επιχειρήσεις σκούπας και τη τραμπούκικη-δολοφονική δράση της Χ.Α, που απολαμβάνει την κρατική συνεργασία και Ανοχή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η επέκταση της διοικητικής κράτησης εκεί επ΄ αόριστον, οι παράνομες επαναπροωθήσεις με χαρακτηριστικό επεισόδιο τη μαζική δολοφονία μεταναστών στο Φαρμακονήσι!
Η θεσμική πρωτοκαθεδρία περιέρχεται στην αστυνομία, που μεταξύ άλλων αναλαμβάνει «να κάνει το βίο αβίωτο» σε όσους συλλαμβάνονται να εισέρχονται παράνομα. Η υποδομή όλης της αποτρεπτικής πολιτικής χρηματοδοτείται αδρά από την Ε.Ε., που επίσης κάνει τα στραβά μάτια και συνήθως συγκαλύπτει τις παρανομίες του ελληνικού κράτους και της FRONTEX. Σταδιακά έχουμε μια ισχυρή στρατιωτικοποίηση του αστυνομικού έργου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ευρεία επιτήρηση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών και συλλογή πληροφοριών για λόγους «ασφάλειας». Η εφαρμογή λοιπόν των δογμάτων άμυνας/ασφάλειας, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο ωθεί στην αγορά υπηρεσιών και εξοπλισμού, που αξιοποιούνται από τις βιομηχανίες εξοπλιστικών συστημάτων και τεχνολογίας της επικοινωνίας.
Στον πρόλογο του βιβλίου ο Ανδρέας Τάκης θέτει σειρά κρίσιμων ερωτημάτων για αυτόν τον καθημερινό πόλεμο κατά των μεταναστών από το Κράτος Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, συνιστώσα της επιβολής της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων: «Πως πρέπει να ερμηνεύσει άραγε κανείς αυτή την τάση αυτονόμησης ευρωπαϊκών θεσμών που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ασφάλεια; Η απόλυτα τεκμηριωμένη αφήγηση σ’ αυτό το βιβλίο αφήνει να πλανάται, όχι αδικαιολόγητα, η υποψία ότι ο σύνδεσμος ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, μηχανισμών ασφαλείας και εξοπλιστικής βιομηχανίας συνιστά έναν καλοκρυμμένο αλλά ολοένα και πιο καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών πολιτικών. Βρισκόμαστε άραγε μπροστά σε μια νέα, εκκολαπτόμενη εκδοχή του στρατιωτικοπολιτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ την εποχή του Βιετνάμ και του Ψυχρού Πολέμου;»
Σε κάθε περίπτωση εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Να Ανατραπούν οι συμφωνίες Δουβλίνου-Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους.
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου