Κυριακή 19 Απριλίου 2015

NTΡΟΠΗ ΑΝΥΕΘΑ ΗΣΥΧΕ: Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 22 ΧΡΟΝΩΝ-ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στην ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους λόγους απώλειας του 22χρονου συναδέλφου Νικήτα στο ΚΕΕΜ Σπάρτης είναι πρόκληση.
«Περιγράφει τα γεγονότα, όπως συμφέρει το ΓΕΣ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ! Διέταξε ΕΔΕ (χωρίς να αναφέρει πως διεξήχθη), έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα (χωρίς να αναφέρει κάτω από ποιες καταγγελίες). Στην απάντησή του ο Κ.Ήσυχος υποστηρίζει ότι στην Σπάρτη υπηρετούν τρεις αξιωματικοί και τρεις οπλίτες ιατροί (ενώ οι καταγγελίες των φαντάρων αναφέρουν πολύ μικρότερο δυναμικό), περιγράφει τις υγειονομικές εγκαταστάσεις (χωρίς να απαντά γιατί 10 μέρες το παλικάρι ουσιαστικά κοιμόταν στους θαλάμους μαζί με τους υπόλοιπους φαντάρους, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα). Παραδέχεται ότι αν και υπήρχε ασθενοφόρο ο νεαρός στρατιώτης με τρομερά συμπτώματα από την ασθένεια μεταφέρθηκε από την Σπάρτη στην Αθήνα με λεωφορείο. Ερευνάται λέει γιατί….
Όσο για την στελέχωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων με υγειονομικό προσωπικό ο ΑΝΥΕΘΑ επικαλείται το “σωτήριο” για τους πολιτικούς απόρρητο. Και φυσικά δεν απαντά για τις υπουργικές ευθύνες που έχουν αποψιλώσει το Υγειονομικό για να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια ανεβάζοντας το έργο «η κοινωνική προσφορά του Στρατό, μετατρέποντας την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε περιστασιακή φιλανθρωπία»!
Είναι Ομερτά και συγκάλυψη.
Όλη η απάντηση Ήσυχου:



Είναι ο τρόπος που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Είναι συνεπής με τις εθνικιστικές και μιλιταριστικές φιέστες που διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας, επικαιροποιώντας τα Γλέντια του Πατακού, παρέχοντας ασυλία στ αφασισταριά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι μια Αριστερά  του «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», που περιφρονεί το Γόητρο του Στρατού και συγκαλύπτει τα εγκλήματα που έχουν μονίμως θύμα τους φαντάρους.
Ο ΑΝΥΕΘΑ Ήσυχος εξάλλου θυμήθηκε να δώσει και πάλι υποσχέσεις τους φαντάρους για αύξηση του μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ, διαιώνισε την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, αλλά έδωσε αύξηση στους στρατιωτικούς!
Αυτές ήταν πάντα οι προτεραιότητες της Χούντας των Συνταγματαρχών, αλλά και του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Το τι έγινε στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και χάθηκε το 22χροχο παλικάρι είναι γνωστό.
Το θυμίζουμε στον "αριστερό" αναπληρωτή στο Υπουργείο Άμυνας:
Να θυμίσουμε ότι ενώ αρχικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το θάνατο του 22χρονου  στρατιώτη από πνευμονία στην Σπάρτη καλλιεργούσε την εντύπωση ότι ο Στρατός έκανε ότι μπορούσε για να σώσει την ζωή του παλικαριού και φυσιολογικά οδηγούσε στην συγκάλυψη.
Ήταν οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων και των συγγενικών τους προσώπων που ανέτρεψαν αυτή τη μεθόδευση, που επίσης ενισχύθηκε από την ανάθεση της ευθύνης της ΕΔΕ σε αξιωματικό της ίδιας της μονάδας.
Οι καταγγελίες των φαντάρων ανέφεραν ότι ενώ ο Νικήτας επί 10 μέρες βασανίζονταν από ασθένεια,  κανείς δεν νοιάστηκε. Το παιδί κοιμόταν στους θαλάμους, δεν είχε απαλλαγεί από τις υπηρεσίες, δεν του έδωσαν καμιά αγωγή. Όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί, το φόρτωσαν σε ένα ΚΤΕΛ και με συνοδεία συναδέλφου του φαντάρου πήγε στο 401 Σ.Ν., αντί να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο συνοδείας γιατρού!
Ενδεικτικό της κατάστασης της υγείας του ήταν το γεγονός ότι από την πρώτη ώρα εισόδου στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο κατέρρευσε ο ήρεμος γίγαντας μας, δεν επανήλθε ποτέ, ενώ οι θεράποντες ιατροί ποτέ δεν άφησαν περιθώριο ελπίδας τους γονείς.
Όμως η ΕΔΕ αποκάλυψε επίσης ότι από  τους 817 νεοσύλλεκτους που είχαν παρουσιαστεί μαζί με τον άτυχο νεαρό 260 αρρώστησαν. Οκτώ απ΄αυτούς προσβλήθηκαν από πνευμονία. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά κυρίως λόγω των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχει σε ιατρικό προσωπικό στις μονάδες μας.
Και όλα αυτά συμβαίνουν στον Ελληνικό Στρατό το 2015.
Στο ΚΕΕΜ, που βρωμάει... Που είναι επικίνδυνο και απειλεί καθημερινά την υγεία των φαντάρων.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Νικήτας ήταν ο τρίτος νεκρός φαντάρος το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά οι υγειονομικές αρχές του Στρατού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Οι εξετάσεις στα ΚΕΝ στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων είναι εικονικές. Οι μονάδες δεν έχουν γιατρούς. 
Και η κατάσταση χειροτερεύει γιατί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αντί να δει τα προβλήματα των στρατευμένων και να δώσει λύσεις κάνει εθνικιστικές φιέστες που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ και μοιράζει σημαιάκια.     
Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη για δύο λόγους: το ΥΠΕΘΑ για να πουλήσει κοινωνική ευαισθησία χρησιμοποιεί έφεδρους γιατρούς σε νησιά και σε απομακρυσμένα σημεία, καλύπτοντας με δωρεάν εργατικό δυναμικό τα κενά του διαλυμένου κράτους πρόνοιας. Επίσης, οι οξυμένες ανάγκες του πληθυσμού, που επιδεινώνονται εξαιτίας του κλεισίματος των νοσοκομείων, επιβαρύνουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία ή καλύπτονται με αεροπορικές μεταφορές που είναι πανάκριβες και συχνά μοιραίες.
Εμείς τιμώντας τον νεκρό συνάδελφο Νικήτα απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους στρατιωτικούς του ΚΕΕΜ Σπάρτης,
Αλλά οι ευθύνες είναι πρώτα πολιτικές και βαρύνουν την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου