Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Τα συνθήματα των βατραχανθρώπων και «το εθνικό συμφέρον μας» Μια αναγκαία απάντηση στο Γιώργο Χατζηθεοφάνους, Ταξίαρχο ε.α. και Οικονομολόγο-Project Manager

Ερώτηση: είναι εθνικό συμφέρον οι (6) άδειες έρευνας-εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων του Λάτση;
Ανάμεσα στους πολλούς που τοποθετήθηκαν για τα παράνομα εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους ΟΥΚάδες στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ήταν και ο Ταξίαρχος ε.α.  Γιώργος Χατζηθεοφάνους.
Επιλέγουμε να σταθούμε στη δημόσια τοποθέτηση του με τίτλο «Τα συνθήματα των βατραχανθρώπων και το εθνικό συμφέρον μας» καθώς αξιολογούμε τον τρόπο που επέλεξε να υπερασπίσει τα θέσφατα της αστικής πολιτικής, προβάλλοντας τα πιο επιθετικά επίδικα της ταξικής πάλης από την σκοπιά του αστικού κατεστημένου με πολύ ολοκληρωμένο και εξευγενισμένο τρόπο.

Όπως σε κάθε συλλογική διαδικασία, το πρώτο βήμα για να επιβάλλεις την άποψη σου, είναι να επιβάλλεις εσύ το ερώτημα που θα καθορίσει που θα κινηθούν οι αναζητήσεις των συνομιλητών. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Γιώργος Χατζηθεοφάνους και για αυτό, αρχικά στο κείμενο του αναρωτιέται:
«Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εάν τα εν λόγω συνθήματα υποστηρίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα ή τα βλάπτουν. Ποιος είναι αυτός που προσδιορίζει εάν κάτι είναι επωφελές για το έθνος ή όχι;» 
Θα μας επιτρέψει ο Ταξίαρχος ε.α. να σημειώσουμε, πριν δώσει τις απαντήσεις του, ότι προηγούνται μερικά ερωτήματα, τα οποία εντέχνως αποκρύπτει:
1.       Γιατί να φωνάξουν συνθήματα οι ΟΥΚάδες στην Στρατιωτική Παρέλαση; Από ποιο τελετουργικό και διαταγή πηγάζει αυτή η διαδικασία;
2.       Γιατί και κάτω από ποιες συνθήκες οι ΟΥΚάδες φώναξαν τα συγκεκριμένα συνθήματα;
3.       Για να γίνουμε ακόμη πιο σαφείς: οι ΟΥκάδες –που γνώριζαν ότι θα προκαλούσαν με την παράνομη ενέργεια τους- κινήθηκαν αυθορμήτως ή αντίθετα εκτίμησαν κάποιοι ότι η εθνικιστική-μιλιταριστική φιέστα που έστησε ο ΥΕΘΑΠ.Καμμένος επέτρεπε, έκανε ανεχτά, αυτού του είδους τα συνθήματα;
4.       Δηλαδή, υπήρξε ή όχι σχέδιο παρέμβασης της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Στρατιωτική Παρέλαση, σε συνεννόηση με το τμήμα των ΟΥΚάδων;
5.       Διεκδικώντας τελικά όχι μόνο τη νομιμοποίηση των αποκρουστικών αντιλήψεων της  -προβάλλοντας τες ως τμήμα της εθνικής αστικής αφήγησης, μετρώντας μάλιστα τα αντανακλαστικά του κράτους, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, έναν μήνα πριν τη διεξαγωγή της Δίκης της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας;
Και δε μπορεί, Ταξίαρχε Χατζηθεοφάνους, θα είδατε και εσείς όπως και όλοι μας, προσεκτικά το σχετικό βίντεο, παρατηρώντας την παράλληλη κίνηση επί του πεζοδρομίου τμήματος της Χρυσής Αυγής, σε ρόλο περιφρούρησης και αντανάκλασης των εθνικιστικών συνθημάτων.
Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το κάνουν. Και το 2010, όταν και πάλι στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου ακούστηκαν εμετικά συνθήματα, οι ΝΑΖΙ της Χ.Α. έδρασαν με τον ίδιο τρόπο. Αυτοί εξάλλου, ανέλαβαν και την υπεράσπιση των στελεχών της ΔΥΚ στο Ναυτοδικείο, όπου τα παρατεταγμένα Τάγματα Εφόδου ντυμένα με στολές των Ειδικών Δυνάμεων απειλούσαν και βιαιοπραγούσαν εναντίον των μαρτύρων κατηγορίας. Βλέποντας φυσικά με ενθουσιασμό τον πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο και τον ηγέτη των ΑΝΕΛ Π.Καμμένο να υπερασπίζονται τους ακροδεξιούς ΟΥΚάδες που παρανόμησαν!
Αλλά φαίνεται Ταξίαρχε Χατζηθεοφάνους,  ότι τα ξεχάσατε όλα αυτά…
Και μάλιστα δε μπορείτε να κρύψετε την ικανοποίησης σας για την στάση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου τον οποίο παρουσιάζεται να μην συμφωνεί με αυτά τα συνθήματα. Ταυτόχρονα, τον παρουσιάζεται ως «Πολέμαρχο» και άνθρωπο που επικοινωνεί πολιτικά με τους ΟΥΚάδες. Γράφετε λοιπόν:  
«Η αντίδραση της Πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ αλλά και της Στρατιωτικής, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης πως διαφωνούν με τα συνθήματα, που σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Όταν ο ΥΕΘΑ κ. Καμένος, που από την ανάληψη των καθηκόντων του παρουσιάζεται ως ιδιαίτερα «μάχιμος» (δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ΕΛΔΥΚ ως επιθετική μονάδα) διαχωρίζει τη θέση του και δεν βγαίνει να στηρίξει τα τμήματα των ΟΥΚ, τότε καταλήγω στο συμπέρασμα πως τα συνθήματα βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα και πως ο ίδιος δεν συμφωνεί με αυτά».    
Από το παραπάνω απόσπασμα της τοποθέτησης σας προκύπτουν δύο ζητήματα: αφενός, ο Ταξίαρχος ε.α παρουσιάζεται να συμφωνεί με την επικίνδυνη και παράνομη συμπεριφορά του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, που εντελώς παράλογα και εξαιρετικά επικίνδυνα επαναπροσδιόρισε το καθεστώς παρουσίας της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο «από αμυντικού χαρακτήρα σε επιθετικό». Αφετέρου, ο Ταξίαρχος ε.α. εμφανίζεται ικανοποιημένος από την καταδίκη των συνθημάτων από τον Πάνο Καμμένο.
Συμπέρασμα αυθαίρετο, που μόνο ένας απολογητής των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου θα προέβαλλε. Γιατί πρόκειται για μια ακραία αντιστροφή της πραγματικότητας αν συλλογιστεί κανείς ότι αρχικά, τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ μίλησαν για βίντεο προηγούμενης χρονιάς.
Αν αυτό δεν ονομάζεται συγκάλυψη Ταξίαρχε ε.α., τότε τι ονομάζεται;
Ουσιαστικά τα Πορίσματα των λευκών σελίδων για τη διείσδυση των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις, που συνέταξαν οι Αρχηγοί των Επιτελείων και ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, βρίσκουν την συνέχεια τους στον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ που μόνο αυτοί «δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε»! Μιας δολοφονικής συμμορίας που έδρασε και δρα μέσα και δίπλα στους κρατικούς θεσμούς, σε συνεννόηση-συντονισμό με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας την δικαστική ανοχή, με την επιχορήγηση των αστικών κομμάτων-ξένων δυνάμεων-εφοπλιστών και της μαφίας. Που ανδρώθηκε το 2012 για να καταπνίξει τα κοινωνικά κινήματα, συμμετέχοντας στην πιο ακραία κρατική επίδειξη αυταρχικού κατά των μεταναστών.
Ο Ταξίαρχος ε.α Χατζηθεοφάνους όμως θέλει να κάνει μάθημα Μιλιταρισμού και να μαλώσει όσους «επιδεικνύουν απουσία σεβασμού προς ένα τόσο σημαντικό θεσμό, όπως οι ένοπλες δυνάμεις της Χώρας». Θεωρεί υπεύθυνους της ανόδου της Χρυσής Αυγής όσους υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες «οι συχνοί στα χρόνια της μεταπολίτευσης, χαρακτηρισμοί και οι αντιδράσεις απέναντι στους αστυνομικούς ήταν η αιτία που οδήγησαν κάποιους από αυτούς στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής και εκτιμώ πως οι ίδιοι στη συνέχεια, πάλι ορμώμενοι από δημοκρατικές ευαισθησίες, αναζητούσαν τις αιτίες». Και ενώ επαναφέρει συνεχώς το ζήτημα του εθνικού συμφέροντος και απαιτεί την ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών (τις οποίες όμως δεν καταλογίζει ή μάλλον τις καταλογίζει σε όσους δεν σέβονται τους θεσμούς), καταλήγει να υπερασπιστεί και αυτός με την σειρά του τους παραπλανημένους ακροδεξιούς ΟΥΚάδες που παρανόμησαν γιατί είναι «ατρόμητοι»:
 «Είμαι απολύτως βέβαιος πως εάν εξηγούσαν σε αυτό το εκλεκτό τμήμα των ενόπλων δυνάμεων πως τα συνθήματα αυτά βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα δεν θα τα αναφωνούσαν ποτέ. Το πλέον πιθανόν είναι να τους είπαν απλά πως απαγορεύεται η αναφώνηση τέτοιων συνθημάτων και αυτοί εξέλαβαν την απαγόρευση (ή μπορεί και να εννοήθηκε από αυτούς που τους την μετέφεραν), ως φόβο προς την Τουρκία. Σε αυτή την περίπτωση οι άνδρες αυτοί ήταν βέβαιο πως θα τα αναφωνούσαν χωρίς να σκεφθούν τις συνέπειες, όποιες κι αν είναι αυτές, γιατί η λέξη φόβος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Να μην ξεχνάμε πως αποτελούν την πλέον επίλεκτη μονάδα των ενόπλων δυνάμεων».
Εμείς θεωρούμε ότι ο Ταξίαρχος ε.α. αναμασά την ολοκληρωτική και ακροδεξιά ιδεολογία των ΑΝΕΛ, που μαθήτευσε δίπλα στους προπαγανδιστές της Χούντας των Συνταγματαρχών. Ο Ταξίαρχος Γιώργος Χατζηθεοφάνους, που αρέσκεται να μιλά για την εκπαίδευση των ΟΥΚάδων, ξεχνά ξανά το βίντεο που αποκάλυψε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με την Ναζιστικού τύπου εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων στην ΕΛΔΥΚ. Όπως επίσης, σφυρίζει αδιάφορά για την ανάληψη κατασταλτικών καθηκόντων απέναντι σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές τον Οκτώβριο του 2012, από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, όπως επίσης το ρόλο της Ζ’ ΜΑΚ, που επίσης ανέλαβε τη φρούρηση του Πενταγώνου μπροστά στον κίνδυνο των εργατικών κινητοποιήσεων.
Και ενώ ο Ταξίαρχος ε.α. θέλει να καταχωνιάσει τα δόγματα άμυνας/ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο λαό ως εσωτερικό εχθρό, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα της αστικής πολιτικής και προχωρά σε μια πολύ πιο συστηματική και συγκροτημένη εκμετάλλευση της παραμέτρου «έθνους», με πρώτη καταγραφή τα συλλαλητήρια ενίσχυσης «της εθνικής διαπραγμάτευσης». Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου, το οποίο προβλέπει την έξαρση του εθνικισμού και μιλιταρισμού με την ενορχήστρωση του Υπουργείου Άμυνας και όχι μόνο. Είναι μια απόπειρα του αστικού κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που μεταξύ άλλων επιχειρεί να ενσωματώσει ξανά τη φασιστική δεξιά, ιδιαίτερα την επιρροή της στους κατασταλτικούς-στρατιωτικούς μηχανισμούς. Δίνοντας νέο περιεχόμενο στην έννοια «του έθνους και του εθνικού συμφέροντος», θέλει να επιτεθεί εντός και εκτός συνόρων, προσδοκώντας την ικανοποίηση των αστικών συμφερόντων.
Για να δούμε ποια ήταν και ποια είναι τα «εθνικά συμφέροντα», στα οποία αναφέρεται ο Ταξίαρχος ε.α.
Το αστικό κράτος μετά την περίοδο του εκσυγχρονισμού του Σημίτη, της «Ισχυρής Ελλάδας, με την Νοτιοανατολική Ευρώπη ως Ζωτικό Χώρο», του «έπους του Ευρώ», των Μεγάλων Έργων και της Ολυμπιάδας, επαναπροσδιορίζει «το έθνος», που καλείται να ανοίξει τους νέους δρόμους καπιταλιστικής κερδοφορίας. Πρώτος στόχος, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης με Μνημόνια ή όχι. Ακολουθεί η ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και η αναβάθμιση του ρόλου της αστική τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο που προβάλλεται ως στρατηγικός στόχος.
Για αυτό τόσο ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, όσο ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς και ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος τονίζουν την γεωστρατηγική θέση της χώρας και το ρόλο που μπορεί να παίξει στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε Ουκρανία-Βαλκάνια-Μέση Ανατολή και Αφρική. Για αυτό διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ την αποστολή αμερικανικών UAV σε βάσεις στην Κρήτη και τη Πελοπόννησο, ώστε με πρόσχημα την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας να μετατρέψουν τη χώρα σε βάση εφόρμησης των νέων ιμπεριαλιστικών εκστρατειών. Για αυτό ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοινώνει την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, που «ήταν πάντα Φίλοι» της ακροδεξιάς και της άρχουσας τάξης!
Για να υλοποιηθούν οι τυχοδιωκτισμοί  αυτοί απαιτούνται συμμαχίες. Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ξέρει ότι προκαλεί όταν αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως «ελληνική λίμνη». Έχει προκαλέσει εξάλλου ήδη δύο θερμά επεισόδια –τον Ιανουάριο στα Ίμια και λίγο αργότερα, με τις εν γνώση του Έλληνα ΥΕΘΑ εμπρηστικές δηλώσεις για τον επιθετικό ρόλο της ΕΛΔΥΚ. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά και ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς κάνουν λόγο για Ενιαίο Αμυντικό Χώρο Ελλάδας-Κύπρου, για Ενιαίο Αμυντικό Χώρο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου καθώς γνωρίζουν ότι οι επεκτατικοί τους στόχοι και οι  τυχοδιωκτικές τους βλέψεις συγκρούονται με τις αντίστοιχες τις τουρκικής αστικής τάξης [που ενισχύει το δικό της οπλοστάσιο με την αύξηση των αεροπορικών προκλήσεων, την δήλωση ΤΟΤΑΜ που διεκδικεί το μισό Αιγαίο, ενώ συγκροτεί Επιτροπή διεκδίκησης 16 ελληνικών νησιών]. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι με το μπλοκ αυτών των συμμαχιών μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά απέναντι στον Ερντογάν. Αλλά πάντα μιλάμε για στρατιωτική ισορροπία, που αφενός είναι ευκαιριακή –ας θυμηθούμε την συμμαχία Ισραήλ-Τουρκίας που πλέον δεν υφίσταται,  τους στρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ που δε μπορούν να αδιαφορήσουν για το Τουρκικό κράτος.  Αφετέρου κρύβει τον κίνδυνο εκδήλωση ολέθριας πολεμικής σύγκρουσης.
Για αυτό θέλουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και Ειδικές Δυνάμεις που θα προστατεύουν τις εξέδρες άντλησης του Λάτση και των πολυεθνικών, τα πλοία των εφοπλιστών-τα περισσότερα των οποίων έχουν σημαίες ευκαιρίας και μεταφέρουν λαθραία το πετρέλαιο των μουσουλμάνων φονιάδων του ISIS, να συμμετέχουν στον πόλεμο κατά των μεταναστών και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Τελικά, ενώ ο Ταξίαρχος ε.α. μας συμβουλεύει «να προσεγγίζουμε τα ζητήματα με νηφαλιότητα και στην πραγματική τους διάσταση», ο ίδιος φαίνεται να υπερασπίζει με τον πλέον ακραίο τρόπο, χωρίς καμιά νηφαλιότητα, στην πραγματική τους ταξική διάσταση την πιο χυδαία και επιθετική εκδοχή της αστικής πολιτικής.
Και φυσικά θα μας βρει απέναντι του…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

3 σχόλια:

  1. 1. Και την να κάνουμε δηλαδή ; Αφού το ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΛΙΜΝΗ !
    2. Γιατί ... χαρίζεται τα ΝΟΜΙΜΑ ΕΛΛΗ-ΝΙΚΑ ΟΠΛΑ στα φασισταριά ;; ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ !!
    3. ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΛΛΗ-ΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ και ΣΥΝΤΡΗΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ/ΛΑΪΚΑ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (Ο.Υ.Κ., ΝΑΥΤΙΚΟ, ΑΕΡΟΠΟΡ. και ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !!!)

    Και αυτά τα λέει ένας κατά το 'Σχήμα' σας, ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ !!

    Γιαυτό ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ/ΜΗΡΜΥΓΚΙ ... ΦΑΛΑΙΝΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι οι ΑΝΕΛ συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι δε παραμένουν ακροδεξιοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΝ.ΕΛ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ !
    ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ "ΔΕΞΙΟΣ" σημαίνει: ΑΚΟΙΝΩΝΗΙΤΟΣ, ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ, ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΣ, ΚΟΙΝΟΣ = ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ! ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !! Και ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, και ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, το βλέπουμαι και ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ !!! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ... ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΦΤΟΥΝΕ ! Και ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ας ΔΙΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ... ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η Χώρα ΜΑΣ ΣΤΟ ... "ΕΤΣΙ" ;;; Ας συλλογιστούμε ΕΙΛΕΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΚΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή