Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Tα μισόλογα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για το κόστος της εθνικιστικής και μιλιταριστικής φιέστας της 25ης Μαρτίου Απάντηση Καμμένου στο Λοβέρδο για το κόστος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου

Κουκούλωμα της παρανομίας των εθνικιστών ΟΥΚάδων από το Υπουργείο Άμυνας
Ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός πάνε χέρι χέρι με την ευθυνοφοβία.
Αυτή ήταν πάντα η στάση και η αντίληψη της ακροδεξιάς.
Σαφή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η άρνηση ανάληψης ευθύνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο για το προκλητικό οικονομικό κόστος της εθνικιστικής και μιλιταριστικής φιέστας της 25ης Μαρτίου, αλλά και την πολιτική κάλυψη που προσφέρει το Υπουργείο Άμυνας στους εθνικιστές ΟΥΚάδες, που σε συνεργασία με την ναζιστική Χρυσή Αυγή φώναζαν παράνομα μισαλλόδοξα συνθήματα.
Έγγραφο για το κόστος των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του κ. Καμμένου, το συνολικό κόστος των συμμετεχόντων τμημάτων (προσωπικού και μέσων) κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2015, δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά σε σχέση με προηγούμενα έτη. Και αυτό, καθώς για τα μεν μηχανοκίνητα τμήματα η δραστηριότητα εντάχθηκε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων Στρατού Ξηράς, για τα δε αεροσκάφη η συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις δεν αφορούσε επιπλέον πτητικό χρόνο αλλά συμπεριελήφθη στο συνολικό χρόνο πτήσεων.
 
Τα επιχειρήματα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου είναι φωτοτυπία των όσων υποστήριζε ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος όταν επανέφερε τα μηχανοκίνητα και εναέρια  μέσα που για χρόνια δεν συμπεριλαμβάνονταν στις παρελάσεις με σκοπό τη μείωση τους κόστους τους, που τώρα ξεπέρασε το ένα () εκατομμύριο ευρώ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε σκληρή κριτική στον Δ.Αβραμόπουλο, ενώ τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «που θα μας σώσει από την κοινωνική καταστροφή» δαπανά ακόμη περισσότερα, χωρίς μάλιστα να έχει το πολιτικό σθένος να ενημερώσει για το ύψος του υπέρογκου ποσού που ξόδευσε!
Το μόνο που καταδέχτηκε να πει ο Π.Καμμένος ήταν
«Κατά συνέπεια το συνολικό κόστος των συμμετεχόντων τμημάτων (προσωπικού και μέσων) κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2015, δε διαφοροποιήθηκε σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη», σημειώνει ο υπουργός, προσθέτει όμως ότι «περισσότερες πληροφορίες για όλα τα ανωτέρω, λόγω της διαβάθμισής τους δεν μπορούν να αποδεσμευτούν μέσω της παρούσης διαδικασίας».
Τρίχες…
Τα στοιχεία για το κόστος των παρελάσεων είχε δημοσιοποιήσει ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τότε βουλευτή Α.Γεωργιάδη, που απαιτούσε παρελάσεις αλά Πάνου Καμμένου…
Πάντα όμως το Απόρρητο καλύπτει την κοινωνική πρόκληση των αστικών κυβερνήσεων!

Ο κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει να ενημερωθεί και αν θα διαταχθεί ΕΔΕ για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τις δυνάμεις των ΟΥΚ κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
«Σε ό,τι αφορά στα συνθήματα του αγήματος της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.) που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015, το περιστατικό εξετάζεται υπηρεσιακώς και θα αναληφθούν περαιτέρω ενέργειες σχετικά, εάν και εφόσον απαιτηθεί», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Ταυτόχρονα όμως σπεύδει να ενημερώσει τον κ. Λοβέρδο και με τα εξής:
«Σε κάθε περίπτωση εξετάζονται οι αντίστοιχες ενέργειες που είχαν αναληφθεί για ανάλογα συνθήματα που είχαν εκφωνηθεί σε παρελάσεις όταν πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρξε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής σας ομάδας».
Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής του απόφασης να συγκαλύψει την παρανομία των ΟΥΚάδων, ένα γεγονός το οποίο αρχικά αρνήθηκε ότι είχε συμβεί φέτος. Η αποτυχημένη επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από τον ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε ότι στην αντίστοιχη παραβατική συμπεριφορά των ΟΥΚάδων –πάντα σε συνεργασία με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής- ο Π.Καμμένος είχε τρέξει να τους υπερασπιστεί στο Ναυτοδικείο.   
Τέλος, πρέπει να τονίσουμε την πολιτικά κουτσαβάκικη και κουτοπόνηρη τακτική του Λοβέρδου και του ΠΑΣΟΚ που υπερασπίζουν τις πολιτικές επιλογές του φασίστα δικτάτορα Μεταξά καθώς   ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην ερώτηση που είχε καταθέσει, είχε σπεύσει πάντως να υπογραμμίσει ότι «ως κόμμα αλλά και ο ίδιος προσωπικά, συμφωνούν ως προς την αναγκαιότητα εορτασμού των εθνικών επετείων με στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις»!
Οι αντιδραστικές αυτές πολιτικές επιλογές ολόκληρου του αστικού πολιτικού κατεστημένου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται στην ίδια όχθη με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και αποτελούν τεράστια πολιτική και οικονομική πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό μας που έχει φορτωθεί τα χρέη και αποτελεί τον δούλο του σύγχρονου Κοινωνικού και Εργασιακού Μεσαίωνα.

Περιττό να θυμίσουμε στον ΥΕΘΑ Π.Καμμένου ότι τα χρήματα που σπαταλά στις εθνικιστικές φιέστες τα αφαιρεί από το λειτουργικό κόστος των μονάδων που βρίσκονται  σε δραματική κατάσταση, τα στερεί από τους φαντάρους στους οποίους έχει φορτώσει το οικονομικό κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.
Εμείς γυρνάμε την πλάτη στον εθνικισμό και μιλιταρισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να κλιμακώσουν τις προσπάθειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  Diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου