Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Με στρατηγικά UAV επιτηρούν οι Αμερικανοί τον Εύξεινο Πόντο

Με στρατηγικά UAV επιτηρούν οι Αμερικανοί τον Εύξεινο ΠόντοΑμερικανικό μη επαδρωμένο αεροσκάφος (UAV) Global Hawk ξεκίνησε να πετά τακτικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας.
 Το κατασκοπευτικό αεροσκάφος «για πρώτη φορά εμφανίστηκε το Μάρτιο του 2015. Πετώντας στην περιοχή προ τα ρωσικά σύνορα, μπορεί να διενεργήσει εναέρια αναγνώριση σε βάθος 250-300 χιλιομέτρων στο έδαφος της Ρωσίας», αναφέρεται στο ίδιο  ανακοινωθέν.

 Το RQ-4 Global Hawk UAV αναπτύχθηκε από την εταιρεία Northrop Grumman και εξοπλίζει την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διαθέτει σήμερα 42 σύνολα αυτού του τύπου.
Με 13 τόνους βάρος, το Global Hawk έχει το μέγεθος ενός αεροσκάφους περιφερειακών μεταφορών, όπως για παράδειγμα το Embraer ERJ 145. Το Global Hawk μπορεί να ανεφοδιαστεί με καύσιμο εν πτήσει.
 Το Global Hawk UAV μπορεί να πετάξει συνεχώς σε ύψος 15-18 χλμ για 30 ώρες και παρακολουθώντας μια έκταση πάνω από 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το RQ-4 είναι εξοπλισμένο με πολύπλοκες ηλεκτρονικές συσκευές και άλλους αισθητήρες.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διαθέτει μεν με το RQ-4 Global Hawk μη επανδρωμένη αναγνώριση μεγάλου βεληνεκούς, αλλά αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι μάλλον αργό και εύκολα ανιχνεύσιμο από τα εχθρικά ραντάρ. Παρά το γεγονός ότι σε περιοχές συγκρούσεων, όπως το Αφγανιστάν, είχε σημαντικό ρόλο, σε μελλοντικές συγκρούσεις με τεχνολογικά καλύτερα εξοπλισμένο αντίπαλο, οι ικανότητές του αναμένεται να είναι περιορισμένες.http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου