Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: 173 ΜΕΑ/ΑΠ στην Λεπτή Ορεστιάδας, λίγο φαγητό, αυταρχισμός και υποχρεωτικά τις άδειες νωρίς για να χωθούν οι φαντάροι το καλοκαίρι

Μια ακραία, άδικη και αυταρχική συμπεριφορά παρουσιάζει η διοίκηση της εν λόγω μονάδας. Στους φαντάρους, παρά τα παράπονα τους δεν προσφέρεται η αναγκαία σε ποσότητα φαγητού, με αποτέλεσμα να πεινούν. Οι κανονικές τους άδεις δόθηκαν γρήγορα γρήγορα και υποχρεωτικά, φτάνοντας ακόμη να απειλήσουν τους συναδέλφους ότι αν αρνηθούν, θα τιμωρηθούν.
Ρωτάμε τον ΑΓΕΣ Τελλίδη, αν ξέρει να μας πει, από πού προβλέπονται όλα αυτά Σε ποιο Νόμο σε ποιο Στρατιωτικό Κανονισμό.

Οι φαντάροι, που βγήκαν Παραπονούμενοι στο διοικητή της μονάδας, για να αντιμετωπίσουν απειλές και αδιαφορία, καλούν την ιεραρχία να παρέμβει και να δώσει λύση.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Με το που παρουσιάζεσαι στο στρατόπεδο σου δίνει ο διοικητής 10 μέρες άδεια (5 τιμητική και 5 κανονική), χωρίς να σε ρωτήσει αν θες να πάρεις άδεια.
Αυτό συνέβη σε 10 στρατιώτες από την 336 και 8 από την 337.   
Επίσης, στο 2ο γκρουπ αδειών του Πάσχα μαζί με τις 8 μέρες που προβλέπονταν μας κόλλησαν άλλες 4 μέρες από τις δικές μας, πάλι χωρίς να μας ρωτήσουν να θέλουμε να τις πάρουμε.
Έτσι λοιπόν, οι συνάδελφοι της 336 Σ.Κ. που έχουν ακόμα 5,5 μήνες θητείας, τους έχουν φάει 9 μέρες από την κανονική τους άδεια και από τους στρατιώτες της 337 Σ.Κ. , 10 μέρες αδείας.
Κρίμα δεν είναι;
Για να μας έχουν εμπλοκή όλο το καλοκαίρι;
Και όταν τους είπαμε ότι δε θέλουμε την αρχική άδεια (5+5 μέρες) μας είπαν είτε θα τις πάρετε είτε θα τις κάνουν σε φυλακή!
Επίσης, έχουμε να καταγγείλουμε ότι δε μας δίνουν αρκετό φαγητό.
Όταν κάναμε παράπονα στο διοικητή, αυτός «μας έγραψε κανονικά»!   
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι στα αμέσως ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας, στην Ταξιαρχία και τη Μεραρχία. 
Η άδεια για τον φαντάρο είναι ανάγκη και δικαίωμα. Γιατί δε μπορούν να το καταλάβουν αυτό οι διοικητές;
Ενώ για να εξασφαλίσουν οι στρατιωτικοί τις δικές τους άδειες κάνουν τα πάντα.
Πρόσφατα η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έγινε δέκτης των παραπόνων των αξιωματικών της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, για ανάλογο ζήτημα. Και όπως θυμούνται όλοι εμείς, όπως είχαμε υποχρέωση τους στηρίξαμε και υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα τους.
Γιατί όμως και οι στρατιωτικοί δεν σέβονται τα προβλήματα των φαντάρων;
Πότε επιτέλους οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις των Στρατιωτικών θα ξεπεράσουν τον στείρο συντεχνιασμό τους, θα θίξουν τα κακώς κείμενα, θα υπερασπιστούν και αυτές τα δικαιώματα των φαντάρων;   
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου