Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας: επικίνδυνο φυλάκιο, άθλιες συνθήκες, νηστικοί φαντάροι σε μια μονάδα Σουβλατζίδικο!

Οι καταγγελίες των συναδέλφων από το  173 ΜΕΑ/ΑΠ, στη Λεπτή Ορεστιάδας, περιγράφουν τερατώδεις και επικίνδυνες καταστάσεις. Κυρίως όμως αποκαλύπτουν μια κατάσταση η οποία ήδη θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει οι Επιθεωρήσεις του αρμόδιων στρατιωτικών αρχών.
Αλήθεια η Ταξιαρχία, η Μεραρχία και ο Γενικός Επιθεωρητής τι κάνουν; Τα όσα καταγγέλλονται όχι απλώς πρέπει να κινητοποιήσουν το ΓΕΣ, αλλά να σημάνουν συναγερμό στις ελεγκτικές οικονομικές του υπηρεσίες.
Και αυτό γιατί για μια ακόμη φορά προκύπτει θέμα με την αμαρτωλή λειτουργία των ΚΨΜ, που από εστίες ανάπαυλας και ψυχαγωγίας των στρατιωτών, καταντούν εστίες εκμετάλλευσης τους και πηγές κερδοφορίας για τις διοικήσεις των μονάδων. Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους να μπουν ταμειακές μηχανές και να ελέγχονται τα παραστατικά;
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
«Απίθανα γελοία και κωμικοτραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί η κατάσταση στη μονάδα 173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας. Ο διοικητής Αντισυνταγματάρχης Π.Γ. έχει μετατρέψει το στρατόπεδο σε σουβλατζίδικο και ίντερνετ καφέ, ενώ άλλα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα κάνουν τη μονάδα να παραπαίει».
Αλήθεια, γιατί η διοίκηση της μονάδας δεν εξασφαλίζει το απαραίτητο σε ποσότητα και ποιότητα φαγητό ώστε οι φαντάροι να μην καταλήγουν να «αρμέγονται» καθημερινά, χρησιμοποιώντας το πενιχρό χαρτζιλίκι τους για να αγοράζουν τα σουβλάκια της 173 ΜΕΑ/ΑΠ;
Είναι ή δεν είναι δωρεάν το ίντερνετ στον ελληνικό στρατό, όπως έχουν υποσχεθεί όλοι οι Υπουργοί Άμυνας των τελευταίων ετών;
Γιατί οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται ότι «νουθετούνται» να αγοράζουν σουβλάκια για να κοπάσουν την πείνα τους και «προσκαλούνται» να πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές με ίντερνετ, ενώ παράλληλα απασχολούν στρατιώτες για να " προσφέρουν" αυτές τις υπηρεσίες.
Δηλαδή, ΑΓΕΣ Τελλίδη έχει στηθεί ένα παραμάγαζο μέσα στη μονάδα; Με ποιανού την άδεια και την έγκριση, στο πλαίσιο ποιων διαταγών και υπουργικών αποφάσεων;
Ποιος διαχειρίζεται και ελέγχει τα έσοδα αυτών των οικονομικών δραστηριοτήτων που προέρχονται από την τσέπη των φαντάρων; Επίσης, με ποιους διαγωνισμούς, με ποια παραστατικά, από ποιους προμηθευτές στήθηκαν όλα αυτά; Δεν πρέπει η Ταξιαρχία, η Μεραρχία και το ΓΕΣ να μας απαντήσουν, αν προβλέπονται ή αν ενέκριναν τις παρακάτω προμήθειες;
Μισοχαλασμένα πλυντήρια, αλεξικέραυνα, πανάκριβα μίξερ(!), ανοξείδωτους πάγκους και καμινάδες-απορροφητήρες που προορίζονταν για ταβέρνες-ψησταριές!
Ποιος έλεγξε την ποιότητα τους; Έχει σημασία ή όχι να ελεγχθεί ποιος είναι ο προμηθευτής; Δεν προκαλεί ερωτήματα σε κανέναν η συγγενική σχέση στελεχών και προμηθευτή; 
ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ!
«Την ίδια ώρα, η διοίκηση της μονάδας αλλά και οι προϊστάμενες αρχές, μένουν εντελώς άπραγες μπροστά στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται το φυλάκιο της μονάδας, στο οποίο καθημερινά και ανελλιπώς βρίσκονται για υπηρεσία στρατιώτες και ΕΠ.ΟΠ.  Ένα παράνομα κακοκατασκευασμένο υπόγειο, χωρίς θεμέλια, μέσα στο βούρκο, σε μια ακατοίκητη περιοχή, στη μέση του πουθενά  χαρακτηρίζεται φυλάκιο. Εκεί στέλνουν καθημερινά «ελαφρά την καρδία» προσωπικό, για να εκτελέσει υπηρεσίες, για δυο και τρεις μέρες.
Μέσα σε μια βαλτώδη σχεδόν έκταση, που η λάσπη φτάνει πάνω από το άρβυλο, παλεύουμε να επιβιώσουμε από τα ποντίκια, τη βρωμιά, το κρύο και τις δεκάδες εστίες μόλυνσης. Χωρίς μπάνιο, χωρίς καθαριστικά, χωρίς νερό το χειμώνα, αφού οι βρύσες παγώνουν.
Χωρίς καμιά αξιοπρεπή εγκατάσταση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να βαράμε ανά 4 ώρες σκοπιά, να κοιμόμαστε σαν ζώα μέσα στη σκόνη και τη λάσπη. Να κρεμάμε κουβέρτες στις πόρτες για να προστατευθούμε από το αγιάζι που περνάει τις χαραμάδες. Και με τους αρουραίους να κάνουν παρέλαση κάτω από τα κρεβάτια και ανάμεσα από τα βρώμικα τάπερ, με το ελάχιστο φαγητό που μας πετάει η μονάδα κάθε μεσημέρι, για να φάμε σαν σκυλιά.
Το άθλιο και τριτοκοσμικό αυτό μέρος ο Αντισυνταγματάρχης Π.Γ. θεωρεί –όπως μας λέει δημόσια- πως τηρεί όλες τις προϋποθέσεις.
Πως είναι καθήκον μας να το επανδρώνουμε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, ενώ απολαμβάνει να τιμωρεί την παραμικρή ατασθαλία, στην οποία μπορεί να υποπέσουν, λόγω των συνθηκών, οι φαντάροι.
Συν τοις άλλοις, οι ποσότητες του φαγητού στη μονάδα σταδιακά μειώνονται όλο και περισσότερο φτάνοντας σε σημείο οι μερίδες να είναι επαρκείς για άτομα νηπιακής ηλικίας. Εξάλλου, όποιος πεινάει μπορεί να πληρώσει και να φάει σουβλάκι.
Παρά τα καθημερινά παράπονα των φαντάρων, ουδείς ενδιαφέρεται. Ακόμη προϊόντα και είδη που προβλέπεται να υπάρχουν στο καθημερινό πρόγραμμα φαγητού και προγευμάτων, έχουν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου και πωλούνται στο ΚΨΜ!
Κατά τ’ άλλα, ο διοικητής αρέσκεται στο να περιαυτολογεί και να ναρκισσεύεται με βερμπαλιστικές ομιλίες σε κάθε Αναφορά, διατυμπανίζοντας το -κατά τον ίδιο- σωτήριο έργο του. Ένα έργο ανυπόστατο φυσικά, αφού ουδείς το έχει αντιληφθεί ή καρπωθεί τόσο καιρό.
Είναι πραγματικά λυπηρό και ανήθικο το 2015 να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις στον ελληνικό στρατό. Διοικητές που αντιμετωπίζουν τα στρατόπεδα σαν καφετέρια τους και αδυνατούν να δώσουν θεμελιώδεις λύσεις σε ουσιώδη προβλήματα, δυστυχώς φέρνουν ακόμα πιο πίσω τον απαρχαιωμένο στρατό σας. Να τους χαίρεστε..!
Αυτά γράφουν οι συνάδελφοι φαντάροι.
Εμείς τους καλούμε να βγουν Παραπονούμενοι και να ζητήσουν Ακρόαση από την Ταξιαρχία και τη Μεραρχία.
Από τη μεριά μας, ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να γίνει σε όλους γνωστό το τι βιώνουν οι φαντάροι.
Όμως έχουμε να πούμε μια κουβέντα και στους γονείς, που σίγουρα γνωρίζουν τι τραβάνε τα στρατευμένα παιδιά τους.
Οι μανάδες και οι πατεράδες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στα παιδιά τους να πάρουν πρωτοβουλία. Να αφήσουν το βύσμα και την γρίνια κατά μέρος, να σπάσουν τα τηλέφωνα της μονάδας, του ΓΕΣ και των Υπουργών Άμυνας απαιτώντας λύση.
Τα παιδιά μας χρειάζονται. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους και να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα δικαιώματα, την υγεία και την Αξιοπρέπεια τους.  
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

23 σχόλια:

  1. Ζωάρα ρε, ζωάρα ο greek army!σουβλάκια και ίντερνετ σε κψμ?πες μου δηλαδή οτι σας αναγκάζουν να βλέπετε και δορυφορικα καναλια κι οχι ΝΕΡΙΤ να τραβαμε τα βυζια μας ολοι μαζι!!!Δεν το συζητω,θέλει το κρατος υποχρεωτική θητεία?ας δωσει ομως και ανταλλαγματα(πχ ενσημα,μορια με αξια κτλ), εννοειται πως συμφωνω πως για κατι υποχρεωτικο,τα ωφελη ειναι ψιχουλα. Αλλά αυτα που γράφετε εδώ, είναι αστεια πραγματα και σας γελάει ο κόσμος...Υποχρέωσαν κανέναν να αγοράσει σουβλάκια? ΝΑ ΠΗΞΕΤΕ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΒΑ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εσύ απαντάς σε αυτή ή σε άλλη ανάρτηση;
      Αν τα ξέρεις τόσο καλά τα πράγματα πες και μια ιστορία με τον πεθερό!

      Διαγραφή
  2. Το ζητημα δεν ειναι το εαν σε αναγκαζουν να παρεις σουβλακια ή αδειες... Βεβαιως και εαν πειναει ο ανθρωπος θα αναγκαστει να παρει δεν θα μεινει στην πεινα... Το ζητημα ειναι θεμα νοοτροπιας και τι μπαραζ προβληματων προκυπτουν!! Κατι που προφανως αδυνατεις να κατανοησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς οι περισσότεροι έχουν την κρίση να κατανοήσουν τα βαθύτερα προβλήματα απο τέτοιες κατακριτέες πρακτικές. Υπάρχουν βέβαια και οι ελαφρόμυαλοι όπως ο φίλος μας παραπάνω που διακωμοδούν τις καταστάσεις για να πουν την εξυπνάδα τους.
    Εδώ τα παιδιά καταγγέλουν αθλιες κ επικίνδυνες συνθήκες σε φυλάκια κι εσύ επικροτείς τα παράνομα σουβλάκια και τη nova του Ε.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έγιναν πολλα σημερα στη μοναδα μετα την καταγγελία αλλα ουδείς αναφέρθηκε στο μερος οπου μιλάνε για το φυλάκιο που ειναι το πιο συμαντικο γιατι καθημερινα κοιμουνται ανθρωποι εκει μεσα και καμία κίνηση απο τους ανώτερους για να επιλυθεί το προβλημα που παραμένει τα τελευταία 20 χρονια. το θεμα για τα σουβλακια υπαρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να ελέγξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους. Πρέπει το συντομότερο να έρθει άμεσα νέα ανταπόκριση φαντάρων από τη μονάδα. Ώστε τη Δευτέρα να γίνει νέα παρέμβαση μας και να ασκηθεί ευρύτερη πίεση.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  5. ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝΕ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ(ΑΔΕΙ Η ΠΟΙΝΗ). ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. Ο ΔΚΤΗΣ ΠΓ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΣΤΟ ΚΨΜ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΙΜΗ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΤ ΚΑΦΕ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΗ ΛΑΣΠΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΓΑΜΩΤΟ ΣΤΟΝ. ΕΒΡΟ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΘΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΜΑ. ΟΜΟΙΩΣ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΑ ΜΠΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ. ΟΜΩΣ Ο ΔΚΤΗΣ ΠΓ ΕΞΕΣΦΑΛΙΖΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ ΩΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ. ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΖΕΣΤΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΔΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν δικηγορίσκε της πλάκας κάτσε ημιανάπαυση και άκου.:
      Ποιός σου είπε βρε μπαγλαμά ότι επειδή είμαστε στον Έβρο δεν θέλουμε άσφαλτο, ποιος σου είπε ότι επειδή είμαστε στον Έβρο δεν θέλουμε ανθρώπινη αντιμετώπιση σε πολιτισμένες συνθήκες. Δηλαδή υπηρετώ 1000 χλμ. μακριά απ' το σπίτι μου και θα ανέχομαι να κοιμάμαι αγκαλιά με τα ποντίκια μέσα στο βούρκο και τη λάσπη;
      Αν είναι να στήσουμε και ανδριάντα στον άγιο διοικητή σου που φρόντιζε να κατεβαίνουμε στη μονάδα για μπάνιο, τον ευχαριστούμε που δεν μας άφησε να αρρωστήσουμε από τη βρωμιά. Είναι ανήκουστο εν έτει 2015 να παρακαλάς για να πλυθείς, για την προσωπική σου υγιεινή.
      Λεφτά στο φυλάκιο.??? Ποιά λεφτά..που τα είδες? Έτσι σε διέταξαν να λες οι καθοδηγητές σου. Που σπάζαμε τα τηλεφωνα για να εδεήσουν να φέρουν καμιά σακούλα κ καμιά χλωρίνη, που ούτε τα κουτάλια δεν έφταναν για να φάμε, που όταν χάλασε η μοναδική βρύση και την άλλαξαν μετά από μέρες γκρίνιαζε ένα μήνα η διοικητάρα σου για τα έξοδα που του βάζουμε. Επειδή λοιπόν μάλλον δεν έχεις ιδέα ασε να μιλήσουμε για το φυλάκιο εμείς που σαπίσαμε τα κορμιά μας στο βούρκο του και κράτα για αναμνήσεις τις κάμερες, τα θαλαμοφυλίκια και τις ημερήσιες διαταγές που πιθανόν έγραφες.
      Όσον αφορά τώρα το αφεντικό-διοικητή σου το μόνο που προσπαθούσε συνεχώς να βελτιώσει ήταν οι πωλησεις της επιχειρησούλας του και τα κέρδη του τα οποία ξέρουμε όλοι σε ποιόν τα σπρώχνει για να προμηθευτεί μαλακίες για τη μονάδα.
      Άσε λοιπόν τις δακρύβρεχτες δηλώσεις υποστήριξης σε ακατάλληλα άτομα και άσε το σπάρτακο να συνεχίσει το εξαιρετικό έργο του απέναντι στα καραβανοφόρα δίποδα που καταπατούν τα πάντα.
      Να επέμβουν οι αρμόδιες αρχές και να τα ψάξουν όλα. Δώστε λύσεις και απομακρύνετε τους ακατάλληλους.

      Διαγραφή
  6. Εσυ βρε τσακαλε που λες πως υπηρετησες και προσφατα στην μοναδα για πες μας.. απο που προκυπτει το οτι τα χρηματα ανακυκλωνονται στο φυλακιο γιατι ουτε χαρτοπετσετες να σκουπιστεις δεν εχει... Για να μην παμε το θεμα στο οτι το πλυσιμο των ταπερ,το ξυρισμα, και το υποτιθεμενο ποσιμο νερο γινονται ολα σε εναν μοναχα νιπτηρα μεσα στις αθλιες τουαλετες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνησω με το συνάδελφο στις 4.54 ότι το φαγητο στη μοναδα είναι πολύ καλο. Προχθες ειπα στον πατερα μου ότι το βραδυ φαγαμε σαλατα ceasars και λιγο έλλειψε να μου κλεισει το τηλεφωνο. Οσο για τις εγκαταστασεις τις προάλλες ειδα ένα κοκκινο φως στα μπάνια και λεω οπα κανουμε ατμόσφαιρα. Αλλα μπα αναβει μονο όταν είναι αναμενος ο θερμοσίφωνας. Οσο για το πλυσιμο στο φυλακιο, συναδελφε εχεις πολύ καιρο να ανεβεις γιατι το τελευταιο διμηνο τα παντα κατεβαινουν στη μοναδα και πλένονται στο πλυντηριο πιάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ αγορι μ παρε ενα κουβα σαλατα και κατσε μες τις χεστρες να βλεπεις το κοκκινο φως να αναβοσβηνει, η ατμοσφαιρα θα ερθει μετά

      Διαγραφή
  8. Αυτα που γράφουν ως καταγγελίες ειναι τελειως ανυποστατες. Οποιος και να το εγραψε αν εχει το σθενος ας πει και το όνομα του. Διοτι χρησιμοποιεί γεγονότα που δεν σχετίζονται με το πρόσωπο του για να κρύψει το ποιος η ποια ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις από τα παραπάνω σχόλια τους στρατιωτες- βυσματα του διοικητη, που δεν βγηκαν ποτε μέσα απο τα γραφεία , που γνώρισαν το φυλάκιο μέσα από περιγραφές άλλων, που η καθημερινότητα τους ήταν ίδια ή και καλύτερη απ´ αυτή των εποπ και τώρα θεωρούν καθήκον τους να συνεχίσουν το γλύψιμο και τη στήριξη στον άγιο διοικητή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ οπώς θα έπρεπε να ξέρεις δεν ύοαρχουν φαντάροι βύσματα στην παρούσα μονάδα στα γραφεία. Μάλλόν εσένα σε κόβω για αδικήμενο βυσματόπαιδό. Δυστυχώς υπάρχεται για να επιβεβαίωνεται το κανόνα του αδικήμένου βολεμένου που το μόνο που ξέρει έιναι να κανεί κακό ανωνυνά γιατι δεν ξέρει άλλο τροπό αντίδρασης. Ατομά σαν εσεένα για την παρουσα καταστασή. Απλά ντροπή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάνε και τα σκυλιά της ΜΕΑ/ΑΠ με αυτά που λες. Άντε μην αραδιάσουμε ονόματα και διευθύνσεις και τρέχετε να κρυφτείτε πανικόβλητοι.

      Διαγραφή
    2. Εσύ πάντως αγαπητέ για να ωρύεσαι έτσι ή κανένας καραβανάς-τσιράκι του διοικητή είσαι, μπλεγμένος στις καταγγελίες και παρεξηγήθηκες που σου έκραξαν τη μονάδα, ή κανένα στρατιωτάκι - βύσμα και υποτακτικός του διοικητή που θίχτηκες επειδή βγήκαν τα άπλυτα του αφεντικού σου στη φόρα. Αλλά έννοια σου και το ξέρουμε καλά το σινάφι σας.

      Διαγραφή
  11. Παρτο ευθεια μεγαλε μην τρακαρεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι ο Α/ΓΕΣ δεν στέλνει κλιμάκιο από το ΓΥΑ ,του ΓΕΣ όμως, για επιτόπου έλεγχο και αν το φυλάκιο δεν τηρεί τις προϋπόθεσης να κλείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελάτε μάγκες ας σοβαρευτούμε, όσοι περάσαμε απ'αυτή τη μονάδα και όσοι είστε ακόμα εκεί ξέρουμε πολύ καλά ότι η καταγγελία είναι αληθινή μέχρι την τελευταία της λέξη και με ακρίβεια σε ότι λέει. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που έκαναν ένα τόσο συγκροτημένο κείμενο και περιγράφουν όλα τα προβλήματα. Μακάρι να επέμβουν οι αρμόδιοι και να δώσουν λύσεις. Μια μονάδα με βιτρίνα είναι και φανταχτερό περιτύλιγμα για τα μάτια της μεραρχίας, μέσα της όμως υπάρχουν ριζωμένα προβλήματα και μια διοίκηση που νοιάζεται μόνο για το παραμάγαζο της και τα κέρδη του.
    Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τα στελέχη μιλούν για την χειρότερη και πιο ανίκανη διοίκηση των τελευταίων ετών,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβαζω τις τελευταιες στιχομυθιες σας και γελαω με το σχολιο του ανωτερου που μ λεει οτι εχω πολυ καιρο να παω στο φυλακιο καθως επισης και με το οτι δεν υπαρχουν βυσματα χαιδεμενοι ευνοοιμενοι και μαυρα προβατα στην μοναδα! προφανως και ολοι θα κρυψουν την ταυτοτητα τους μεσα σε αυτο το σαιτ.. διοτι ο φασιστικος χαρακτηρας του στρατου σας θα τους γονατισει!!
    Επισης παραπονα εγιναν κατα προσωπο σε αρμοδια στελεχη και υποδκτες αλλα βρηκαν τοιχο!!
    Καποιος κακοπροαιρετος θα ελεγε οτι εισαστε βαλτοι βρε παιδια... προσεξτε λιγο τα λογια σας και τα ψεμματα σας γιατι οι φανταροι μιλανε μεταξυ τους..Φιλια στον συναγωνιστη των 3:01 οχι μονο τα σκυλια και τα ποντικια γελανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν για να δούμε κάτι :
    1)http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/11/173_11.html
    2)http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/05/173.html
    3)http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/05/173_22.html

    Έχουμε 3 καταγγελίες για την ίδια μονάδα σε ένα εξάμηνο.Τυχαίο, παραπληροφόρηση, εκδίκηση ? Δεν νομίζω κύριοι.
    Όταν έχουμε τόσους καπνούς μάλλον μιλάμε για πυρκαγιά. Κι όσοι γνωρίζουμε τι εστί ΜΕΑ/ΑΠ η πυρκαγιά έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.
    Ξηλώστε τη διοίκηση να ξεβρομίσει η μονάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ακουσαμε και αυτο. Ο Π.Γ στον πανικο του μαζι με τον Χ.Κ. ψαχνοντας απο που τους ηρθε η καταγγελια βομβα εικαζουν και στοχοποιουν στελεχη. Δεν θα μας παρετε την Δοξα. Στρατιωτες ενωμενοι ποτε νικημενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΕΣΜΕΝΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ.

      Διαγραφή