Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Στην 1η Στρατιά ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος-Πάει να επιθεωρήσει το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στην Λάρισα εν όψει των νέων επεμβάσεων

Σύμφωνα με την αρθρογραφία "Την 26 Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Κωνσταντίνος Ήσυχος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην έδρα της 1ης Στρατιάς (Στρατόπεδο «ΝΙΚ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ») προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή,το έργο και τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της 1ης Στρατιάς και του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ)".

Πολλά έρχονται στο νου απλό την ανάγνωση αυτής της είδησης. 
Καταρχήν, δε μπορεί να μην συσχετίσει κανείς τις πρόσφατες αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για επέμβαση στην Αφρική, με πρώτο στόχο την Λιβύη, με πρόσχημα την καταπολέμηση των δουλεμπόρων.
Το δεύτερο, είναι η σύγκριση του φιλοπόλεμου ρόλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δηλώνει παρόν στις νέες εκστρατείες, προσφέροντας βάσεις-στρατεύματα-διευκολύνσεις, με τις δηλώσεις καταδίκης του ρόλου του Στρατηγείου της Λάρισας στη γαλλική-ευρωπαϊκή επέμβαση πρόσφατα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα ως πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ-ΥΠΕΞ πρωταγωνιστούν στα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. 
Αν δε θυμάται ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος τι έκαναν οι Μισθοφόροι της Λεγεώνας στην Αφρική, υπό την καθοδήγηση του Στρατηγείου της Λάρισας, να του το θυμίσουμε εμείς:
Γάλλοι στρατιώτες βασάνιζαν και βίαζαν παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 
Αλήθεια τι έχει να πει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που έβαλαν πλάτη σε μια ακόμη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση επέμβαση στην Αφρική;
Τι έχει να πει ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος που τιμωρούσε τους φαντάρους που είχαν το θάρρος να βγουν στην Αναφορά και να αρνηθούν την συμμετοχή τους στην άθλια εκστρατεία;
Τι έχουν να πουν οι Έλληνες αξιωματικοί που συνέβαλαν σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα, για να αρπάξουν οι Γάλλοι το ουράνιο και τα ενεργειακά κοιτάσματα μιας ακόμη χώρας;
Οι Μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων, που πήγαν ως ειρηνευτές σε έναν εμφύλιο που παρακίνησαν οι Γάλλοι όταν η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έκλεισε συμφωνίες με την Κίνα, για να βασανίζουν και να βιάζουν παιδιά.
Εμείς καλούμε όλους αυτούς αξιωματικούς που υπηρέτησαν στο Στρατηγείο της Λάρισας και έβγαιναν φωτογραφίες με τα παράσημα που τους καρφίτσωσαν στο πέτο ως Γάλλοι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης να τα πετάξουν στο βόθρο... 
Εκεί ανήκουν τα παράσημα, οι πράξεις και οι φονικές πολιτικές τους. 
Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από τις αποστολές στο εξωτερικό, να βγει από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. και να κλείσει τις βάσεις.
Οι φαντάροι λένε: καμιά συμμετοχή-καμιά συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
Γάλλοι στρατιώτες βασάνιζαν παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 
Οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας διενεργούν προκαταρκτική έρευνα σχετικά με καταγγελίες περί κακοποίησης παιδιών από Γάλλους στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian ανέφερε την Τετάρτη ότι υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών αρωγής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών απομακρύνθηκε από την θέση του, καθώς αποκάλυψε στους εισαγγελείς μια εσωτερική έκθεση που αφορούσε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από Γάλλους στρατιώτες.
Εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών, απάντησε στο δημοσίευμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μια προκαταρκτική έρευνα έχει ξεκινήσει από την Εισαγγελία του Παρισιού από την 31η Ιουλίου 2014. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».
Την ίδια στιγμή, δικαστική πηγή από τη Γαλλία τόνισε πως το γραφείο του εισαγγελέα είχε παραλάβει την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τον Ιούλιο του 2014 και διερευνούσε αν είχαν υπάρξει περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων. Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως οι ερευνητές ζήτησαν την βοήθεια των αρχών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.
Το δημοσίευμα του Guardian επισημαίνει ότι η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομερείς περιγραφές βιασμών και σοδομισμού εναντίον νεαρών αγοριών από Γάλλους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στην χώρα και εργάζονταν μαζί με την ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών.
Τα περιστατικά που καταγγέλλονται διαπράχθηκαν το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2013 και Ιουνίου 2014 σε κέντρο υποδοχής εσωτερικά εκτοπισμένων πολιτών στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Μπανγκουί, σύμφωνα, πάντα, με τη βρετανική εφημερίδα.
Υπουργείο Άμυνας: Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί
Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας στη Γαλλία δεσμεύτηκε πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. «Το υπουργείο Άμυνας έχει λάβει και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Αν οι κατηγορίες επαληθευτούν, θα επιβληθούν οι σκληρότερες ποινές στους δράστες των ενεργειών που θα συνιστούσαν μια τρομακτική παραβίαση των αξιών ενός στρατιώτη», αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση
Μια επικίνδυνη γκάφα
Παράλληλα, τα Ηνωμένα Έθνη επισήμαναν πως ένα στέλεχος του προσωπικού του οργανισμού παραδέχτηκε πως παρέδωσε στις γαλλικές αρχές μια εσωτερική έκθεση σχετικά με την έρευνα που διεξαγόταν για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από Γάλλους στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
«Η ανεπεξέργαστη εκδοχή της έκθεσης, όπως ομολόγησε ο υπάλληλος, δόθηκε ανεπίσημα από τον ίδιο στις γαλλικές αρχές τον περασμένο Ιούλιο, προτού την παραδώσει στο ανώτερο στέλεχος του γραφείου του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα σε ανακοίνωση.
«Αυτό συνιστά μια σοβαρή παραβίαση του πρωτοκόλλου, η οποία όπως είναι γνωστό σε όλους τους αξιωματούχους της ΥΑ απαιτεί εξακρίβωση όλων των πληροφοριών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα θύματα, μάρτυρες και τους ανακριτές», προσθέτει.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου