Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

596 Α/Μ ΤΠ Κιλκίς Αργυρούπολη: Ο Διοικητής κόβει τις άδειες «γιατί έτσι του αρέσει;»

http://2.bp.blogspot.com/-stNpOs2Rhw4/UUrZrmvDMFI/AAAAAAABdZI/WzHV5lKuSnE/s1600/%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3+army.jpg
Στον Ελληνικό Στρατό υπάρχουν άνθρωποι….
Φαντάροι, Υπαξιωματικοί, Αξιωματικοί, Πολιτικό Προσωπικό.
Με υποχρεώσεις και δικαιώματα, με υποχρεώσεις, αγωνίες και προβλήματα, με παιδιά, κοινωνικές σχέσεις και πλούτο ενδιαφερόντων.
Όλα αυτά όμως αποτελούν ξένες λέξεις για το διοικητή του 596 Α/Μ ΤΠ στο Κιλκίς Αργυρούπολης, που υπάγεται στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Αντιθέτως μόνο μια λέξη του είναι γνωστή: ΚΑΡΙΕΡΑ!
Για αυτό το «πανύψιστο προσωπικό του αγαθό» πρέπει να τσαλαπατηθούν τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των στελεχών της μονάδας, την προηγούμενη Παρασκευή, στην συγκέντρωση, τους ανακοινώθηκε ότι κόβονται όλες οι άδειες του προσωπικού.
Ο λόγος που η μονάδα μπαίνει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ύψιστης πολεμικής ετοιμότητας» είναι η πραγματοποίηση επιθεώρησης το επόμενο διάστημα και η διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης στο Κιλκίς στις 21/6!
Όμως το 90% του μόνιμου προσωπικού δεν έχει λάβει τις εορταστικές άδειες, ούτε τις κανονικές (μικράς διάρκειας, χρωστούμενες, 6-7 απαλλαγές από υπηρεσίες, όλη την άδεια της συμμετοχής στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου [5+5 μέρες άδεια].
Για την πλειοψηφία του μόνιμου προσωπικού αυτό μεταφράζεται σε υπόλοιπο 40 ημερών αδείας (30 κανονική και 10 μικράς διάρκειας).
Επίσης, τα στελέχη που διαμαρτύρονται, επισημαίνουν ότι για το πάγωμα-κόψιμο των αδειών τους δεν υπάρχει σχετική διαταγή. Τονίζουν ότι όλα αυτά γίνονται εν αγνοία του νέου διοικητή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, για τον οποίο μέχρι τώρα δεν έχουν σχηματίσει την εικόνα ενός προϊσταμένου που αυθαιρετεί και παραβιάζει τα δικαιώματα των υφισταμένων.
Εμείς καλούμε τον Ταξίαρχο, το Μέραρχο και το ΓΕΣ να ρίξουν μια ματιά και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή αυτής της ακραίας απόφασης, που θίγει τόσους ανθρώπους.
Εξάλλου, η ίδια αυτή μεθόδευση αποτελεί μέγεθος προς αξιολόγηση, καθώς προσφέρει –χωρίς να το επιδιώκει- τη δυνατότητα συμπερασμάτων για τις ικανότητες-δυνατότητες διοίκησης και τα ηθικά-ψυχικά-πνευματικά εφόδια που απαιτούνται.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  

5 σχόλια:

  1. 40 μέρες άδεια οι καραβανάδες, πήραν τόσες και οι φαντάροι; Aντε ρε χαραμοφάηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 40 μερες ειναι η ελαχιστη ετησια δικαιουμενη αδεια.δηλαδη ποσες επρεπε να δικαιουνται κατα την γνωμη σου;ο στρατιωτης (δεν χρησιμοποιω τον ορο φανταρος γιατι τον θεωρω απαξιωτικο) δικαιουται 18 μερες κανονικη και 12 ειδικη, σε διαστημα 8-9 μηνων θητειας...φυσικα δεν σου υπολογιζω επιπλεον μερες "οδοιπορικων"-τιμητκων κτλ...αρα μηπως αναλογικα βγαινουν και περισσοτερες;;; με βαση το αρθρο ομως το υπολοιπο των ημερων που εχει να παρει καθε στελεχος ισως ξεπερνα τις 50 αν συνυπολογισει κανεις ειδικες (εορταστικη-παρελασης) και απαλλαγες...φυσικα μιλαμε για δικαιουμενες και δουλεμενες μερες μεχρι το τελευταιο λεπτο...

      Διαγραφή
    2. Πόσα είναι ο μισθός του στρατιώτη και πόσα του καραβάνα;

      Διαγραφή
  2. Το ότι μαζεύτηκαν τόσες υποχρεώσεις δεν φταίει ο Δκτής οι δραστηριότητες προγραμματίζονται από την ΙΜΠ και το ΓΕΣ. Τώρα αν στο ερχόμενο δίμηνο πρέπει να γίνουν 1000 δουλειές με το λίγο προσωπικό που έχει η Μονάδα είναι στην κρίση του εκάστοτε Δκτή να προγραμματίσει τις δουλειές και μερικές φορές υπάρχει και αυτό το μέτρο με τις κομμένες άδειες. Το άρθρο είναι γελοίο και όποιος το έγραψε είναι άσχετος με στρατό.
    1ον τα στελέχη παίρνουν κανονικά τις απαλλαγές μετά από την υπηρεσία τους.
    2ον Ο Δκτής θα δώσει μαζεμένες άδειες στο προσωπικό για όλους τους μήνες του καλοκαιριού.
    3ον Αν θέλετε να δείξετε και να ζητήσετε ευθύνες ρίξτε τα πυρά σας και την μιζέρια σας στο ΓΕΣ για να στείλουν προσωπικό να έχει η Μονάδα κόσμο και να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα όπως επίσης να ζητήσετε να μειωθούν οι δραστηριότητες...(σε μια απο τις πιο μάχιμες Μονάδες του Πεζικού)
    4ον Το προσωπικό της Μονάδας δεν έχει πρόβλημα με τον τρόπο διοίκησης πόσο μάλλον που ο ίδιος ο Δκτής τους έχει προτρέψει να του λένε ότι πρόβλημα έχουν να τους δώσει λύση (έχει ήδη δώσει έκτακτες άδειες και θα δώσει κ μερικές ακόμα).
    Όσο για τα παιδάκια που αποκαλούν τους στρατιωτικούς "καραβανάδες" ένα έχω να πω. Ότι οι στρατιωτικοί είναι η πιο τίμιοι σε αυτήν την χώρα που μεγάλωσε εσάς και έχετε γίνει πιο μαλακοί και από κόπρανα και έχετε καταντήσει φουκαρολάγνοι και τολμάτε να βρίζετε και να κατακρίνετε (χωρίς βέβαια να έχετε σφαιρική άποψη) τις ένοπλες δυνάμεις που ΚΑΠΟΤΕ οι ένοπλες δυνάμεις χύσανε το αίμα τους ΕΛΛΗΝΕΣ στρατιώτες και Αξιωματικοί.
    Το άρθρο είναι αξιολύπητο και δεν στέκει με αυτά που πραγματικά συμβαίνουν.
    Ν.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν, από την ίδια την απάντηση και το ύφος της κατανοεί κανείς τι συμβαίνει στην εν λόγω μονάδα, κάτι που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το ΓΕΣ.
      Επίσης το κείμενο βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με την είδηση της νέας σύλληψης ενός ακόμη στρατιωτικού για μίζα!
      ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ...

      Διαγραφή