Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: οι δούλοι φαντάροι της Αστικής Ανάπτυξης-Φοιτητές, εργαζόμενοι, Νεολαία Να ξεσηκωθούν!

«Αγροτικό» κατά τη θητεία για γιατρούς ώστε να καλύπτουν φθηνά  θέσεις εργασίας!
Ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.ΗΣΥΧΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!
Η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά αποδεικνύεται όχι απλώς συνέχεια της ταξικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά επιχειρεί να εμβαθύνει την οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας συνολικά. Με πρόσχημα την «εθνική ενότητα-προσπάθεια» δρομολογεί τη μετατροπή μας σε καύσιμη ύλη του νέου γύρου καπιταλιστικής ανάπτυξης και κάλυψης των τοκογλυφικών απαιτήσεων, Ελλήνων-ξένων!  
Πως λοιπόν θα λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού;
Θα προπαγανδίσει ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος "το κοινωνικό έργο του Στρατού" και θα καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες που προκάλεσαν τα Μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν προβλέπει την απάντηση τους το νέο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Χαρακτηριστικό είναι το τι συμβαίνει σε νησιά-Έβρο που για 1,5-2 χρόνια παραμένουν χωρίς γιατρούς-φαρμακοποιούς (Σίκινο, Θηρασιά, Σέριφο, Κύθνο, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Αλόννησο, Ιθάκη, Τήλο, Λειψούς, Κάρπαθο, Θάσο, Πετρωτά-Ορμένιο-δήμο Δικαίου νομού Έβρου)!
Εκεί, αντί να κάνουν προσλήψεις ιατρών στέλνουν τους φαντάρους-γιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν. Αφαιρώντας δηλαδή προσωπικό από τις στρατιωτικές μονάδες στις οποίες σημειώνονται ακόμη και θάνατοι στρατευμένων (π.χ. ΚΕΕΜ Σπάρτης, Λήμνο) από την αδιαφορία και τις τραγικές ελλείψεις του Υγειονομικού!  
Με την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων επομένως θα καλύπτουν θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία και τη μετανάστευση. Πιέζοντας προς τα κάτω αμοιβές και εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα. Ενδεικτικό της ταξικότητας της επίθεσης είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας θα δίνει πιστοποιητικό προϋπηρεσίας μόνο σε επιστήμονες (γιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, δικηγόρους, αποφοίτους Η/Υ, αρχιτέκτονες) και όχι σε όλους τους φαντάρους που προσφέρουν τη δωρεάν εργασία τους. Αμοιβή μόνο σε γιατρούς θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους (έτσι υποστηρίζει μερίδα του τύπου) και δε θα καλύπτει την ασφάλιση κανενός (π.χ. ΤΣΜΕΔΕ) 
Για να μην αντιμετωπίσει λοιπόν τον ξεσηκωμό των φοιτητών φέρνει για ψήφιση τον νόμο μέσα στην Εξεταστική του Ιουνίου, ενώ είναι σχέδια που επεξεργάζονται χρόνια το στρατιωτικό κατεστημένο και δεν ψήφισαν λόγω του πολιτικού κόστους ούτε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! 
Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποδείξει την πρόθεση της να εντείνει την οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας. Πρόσφατα υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 νέων Μισθοφόρων ΟΒΑ, για βραχεία περίοδο δυο ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.
ΟΒΑ: ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!
Πρόκειται για μια ακραία ταξική επιλογή της κυβέρνησης. Ουσιαστικά ο Στρατός, που και τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησε να εισάγει το Θεσμό των φθηνότερων ΟΒΑ έναντι των πιο ακριβών μισθοφόρων στρατιωτών ΕΠ.ΟΠ., υπό την ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα βρίσκει την ευκαιρία να επιβάλλει τους νέους βάρβαρους εργασιακούς όρους στις Ένοπλες Δυνάμεις με πρόσχημα το Μνημόνιο και να επεκτείνει τα μισθοφορικά του χαρακτηριστικά.
Δίπλα στην τεράστια μάζα των άμισθων δούλων εφέδρων παρατάσσονται οι ΟΒΑ-μισθοφόροι αλά καρτ, οι οποίοι δεν προσλαμβάνονται μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες του πιο πολεμικού και κατασταλτικού τμήματος του Στρατού, αυτού των Ειδικών Δυνάμεων (προφασιζόμενη η κυβέρνηση λόγους γήρανσης του προσωπικού), αλλά και στην Πολεμική Αεροπορία-Πολεμικό Ναυτικό, καλύπτοντας τεχνικές ειδικότητες.
Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στην εκτίναξη της ανεργίας και στα αδιέξοδα που δημιουργεί στους νέους ανθρώπους ελπίζοντας ότι έτσι θα κατορθώσει να αλιεύσει τους νέους Μισθοφόρους, ακόμη και νέους επιστήμονες. Κυρίως όμως απευθύνεται στην κοινωνία, την οποία επιχειρεί να πείσει για τις προκλητικά ακραίες ταξικές της επιλογές απαιτώντας «εθνική ενότητα». Ενώ διαπραγματεύονται νέα Μνημόνια και έχοντας να τάξουν στην νεολαία πλέον μόνο τις 5μηνες ανακυκλώσιμες προσλήψεις –εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικού εργασιακού δικαιώματος, σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας, επεκτείνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα και το βούρκο των απασχολήσεων αλά καρτ παντού!
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. 
Η πρόσδεση σε κατασταλτικές δυνάμεις και Στρατό ως μέσο διεξόδου από την Ανεργία είναι η Χειρότερη Επιλογή:  Σε φέρνει κόντρα με εργαζόμενους και νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματα μας. Σε θέλει Ματατζή, Απεργοσπάστη, με το γκλομπ και το G3 απέναντι σε απεργούς. Πραιτοριανό των Δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας, να αποτελέσεις την σιδερένια φτέρνα του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού! Σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα, Στον πόλεμο κατά των μεταναστών της Ευρώπης Φρούριο. Μπράβο των εφοπλιστών και των πετρελαϊκών εταιριών. Σε θέλει Αναλώσιμο!
Είναι μια ακραία ταξική πολιτική επιλογή που εντάσσεται στα σχέδια πολεμικών τυχοδιωκτισμών στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ανάγκες συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, στην ένταση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας για τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, που συμπληρώνεται με την ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου, συμμαχίες με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ κι Αιγύπτιους πραξικοπηματίες στρατηγούς.   
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία να ενώσουν τη φωνή τους με το Κίνημα των Φαντάρων, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ώστε να Μπλοκάρουμε αυτές τις χυδαίες αντεργατικές επιλογές.
Να παλέψουμε μαζί, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, πολεμικούς εξοπλισμούς, μισθοφόρους, τις νέες και παλιές βάσεις του θανάτου που παρέχει η κυβέρνηση στους ιμπεριαλιστές.  
Απαιτούμε αύξηση του μισθού των φαντάρων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Προσλήψεις τώρα για να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και να καταπολεμηθεί η Ανεργία.
Αναγνώριση της θητείας ως χρόνο προϋπηρεσίας για όλους.
Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας-χορήγηση επιδόματος μετά το τέλος της υποχρεωτικής στράτευσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική Ολιγαρχία
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου