Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ


Ντροπή! Ανάμεσα στο να διατηρείς κάποιες σχέσεις για γεωπολιτικούς λόγους και στο να γράφεις αυτό το ανοσιούργημα ως Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει άβυσσος. 
Τόσο μεγάλη, μάλιστα, όση η ντροπή που πρέπει να νιώθουν οι συγγραφείς της, όχι απέναντι σε εμάς αλλά απέναντι σε αυτούς που μαζικά δολοφονήθηκαν πριν λίγους μήνες και απέναντι στην ιστορία της χώρας μας που καμία σχέση δεν έχει με τις διαρκείς φρικαλεότητες του Ισραήλ.
Εκτός από την ασφυξία (όπως ανέφερε ο Μ. Γλέζος σε προηγούμενη ανάρτηση), φαίνεται πως εξαπλώνεται και η ΑΜΝΗΣΙΑ!
Αποσπάσματα από ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (της Ελλάδας, δυστυχώς):

"Τα τελευταία χρόνια, κοινές δημοκρατικές αξίες και συμφέροντα οδήγησαν στη σφυρηλάτηση μιας σημαντικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 
....
Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δύο σύγχρονα δημοκρατικά κράτη, τα οποία αντιπροσωπεύουν την υπερήφανη ανεξαρτησία δύο παλαιών εθνών. Η μακρά τους ιστορία είναι αλληλένδετη και έχει πολυάριθμα κοινά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για δύο λαούς με ιδιαίτερη έφεση στα γράμματα και με μεγάλη συμβολή στον δυτικό πολιτισμό, οι οποίοι συνυπάρχουν σε αυτή την περιοχή του κόσμου για πολλές γενεές. Τα δύο έθνη διατήρησαν με σθένος τις μοναδικές τους ταυτότητες επί χιλιετίες, έχοντας βιώσει με έντονο τρόπο στην ιστορία τους τις έννοιες της μητέρας πατρίδας και της διασποράς.
....
Η διμερής συνεργασία προωθεί τα αμοιβαία συμφέροντα, την πρόοδο και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Επιδίωξη και των δύο κρατών είναι η περαιτέρω προώθηση και βελτίωση των ειρηνικών σχέσεων και των σχέσεων καλής γειτονίας με τα έθνη της περιοχής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου